Puchatku, smok tak często macha ogonem, jak nasze wrocławskie lwy koło Pałacu Ślubów ryczą...![]()
Puchatku, smok tak często macha ogonem, jak nasze wrocławskie lwy koło Pałacu Ślubów ryczą...![]()
E-510 z przyległościami + żółty FX z dodatkami
http://www.bociany.org.pl :
kochajmy zwierzaki! tyle jest nieszczęśliwych...
Masz rację, to parking przy granicy Czechy - Austria.
Dzisiaj kilka kolejnych fotek ze Słowenii. Pierwsza to koła młyńskie napędzane wodą.
Kolejne trzy z jaskini Postojnej. Co do samej jaskini - jest to MSZ jedna z najpiękniejszych (i największych) jaskiń w Europie.
Jeżeli ktoś lubi podziemne klimaty, to naprawdę polecam.
Zdjęcia są jakie są (jak zwykle wycieczka objazdowa, więc na nic nie było czasu), ponieważ generalnie nie wolno robić w niej fotek, więc można było zapomnieć o statywie i długich czasach naświetlania. Pozostało tylko ISO 1600 i szybkie foty z ręki...
240. Jak w XIX wieku
241. Jaskinia Postojna 1
242. Jaskinia Postojna 2
243. Jaskinia Postojna 3
Zapraszam do mojego wątku ze zdjęciami: Poszukiwania
Ciekawe miejsca w Liublianie bardzo podobało sie wnętrze kościoła i nie spotykane drzwi w dalszej kolejnosci bajkowy smok, domek z zielonymi zasłonami i kolorowy pan jedzący arbuza. Jaskinia i jej wnetrze to na pewno spore wyzwanie regulaminowo-czasowe ale zdjęcia bardzo ciekawe i świetnie obrazujące jej wnetrze.
pozdrawiam Wiejo
Byłem w paru, ale jeszcze czegoś takiego nie widziałem! To na 243, toż to prawdziwa autostrada! Niewiele tam szczegółów ale za to pokazuje potęgę tej jaskini- coś pięknego![]()
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
Jaskinia jest naprawdę potężna i niesamowita, jeżeli lubisz takie klimaty, to bardzo polecam.
1,5 godziny zwiedzania (a tylko fragment jest udostępniony).
Dzięki za odwiedziny.
Dzisiaj ciąg dalszy wycieczki - trochę na południowy wschód i trafiamy do Chorwacji.
Małe miasteczko położone nad samym Adriatykiem - Selce.
244. portowy dyptyk
245. wybrzeże
246. wieczorne impresje
Ostatnia impresja bardzo fajna, kolorowe "płomyki" ładnie pofalowane - super.
Olympus C-7070, E3, ZD 14-42 i 70-300
Mi się te koła wodne podobają.
Zakaz fotografowania?Ciekawe, od kiedy? A fotki piękne, Postojna jest piękna i dostojna.
![]()
E-510 z przyległościami + żółty FX z dodatkami
http://www.bociany.org.pl :
kochajmy zwierzaki! tyle jest nieszczęśliwych...
Ostatnia seria bardzo mi się podoba. Dyptyk jest taki delikatny, fajne zestawienie.
Z poprzednich wnętrze kościoła i drzwi do niego.