Niestety, byliśmy tam tylko jeden dzień - 2 godziny w stolicy, potem przejazd, zwiedzenie jaskini i zaraz potem wyjazd (nocleg już w Chorwacji)...
Masz rację, detali trochę brakuje. Tak po zastanowieniu to nie wiem co jest tego głównym powodem. Fotki były robione w południe, żeby trochę rozmyć wodę używałem filtrów szarego (-3 EV) i polara, może są trochę poruszone (czasy rzędu 1/10 s), poza tym przy obróbce starałem się żeby nie było zbyt dużych przepaleń na wodzie (co też mogło spowodować mniejszy kontrast)...
Dzięki za odwiedziny i pozdrawiam
Zapraszam do mojego wątku ze zdjęciami: Poszukiwania
Na dzisiaj jeszcze jeden set fotek z Plitvic. Miejsce jest tak urokliwe, że można by tam spędzić kilka dni...
Mam nadzieję że te będą choć trochę lepsze jakościowo niż poprzedni zestaw...
251. Kaskada
252. Mały wodospadzik
253. Kaskada 2
254. Strumień
255. Rybki
253 - udane
Druga seria jeszcze bardziej fantastyczna, przepiękne miejsca, świetnie pokazane, miło się patrzy.
pzdr
Olympus C-7070, E3, ZD 14-42 i 70-300
251 i 253 - miodzio.
Masz jeszcze trochę?
E-510 z przyległościami + żółty FX z dodatkami
http://www.bociany.org.pl :
kochajmy zwierzaki! tyle jest nieszczęśliwych...
Witaj!
Ostatnie serie bardzo fajne. Oglądałem z przyjemnością.
Wodospady potrafisz focić - wyszło świetnie!
Pozdrawiam
Sebaa
"Kto umiera bogatszy ten wygrywa"
"Życie jest pasmem straconych okazji"
"Dzień w którym kupię karabin nadchodzi."
253 i 254 są udane. Pierwsze najsłabsze ze względu na to co ostatnio- widać to zwłaszcza na pniu drzewa. 254 ładny ten szmaragd z zielenią w kontraście. Jest lepiej. 253 najlepsze.![]()
Kobieta jest bezbronna tak długo , jak długo schnie jej lakier na paznokciach...
zapraszam do mojej galerii: http://www.beatabanach.cdx.pl/
Urokliwe miejsce, ładne fotki.
Pstrągi zrobiłes z polarkiem?
Dokładnie tak, polar "zlikwidował wodę"...
Choć z drugiej srony woda jest tam krystalicznie czysta, a że rybki podpływały pod sam brzeg (widać że przyzwyczajone do karmienia przez turystów) to pewnie nawet bez polarka wyszłoby ciekawie...
Dzięki wszystkim za odwiedziny i komentarze.
Pozdrawiam
Ostatnio edytowane przez K_Puchatek ; 24.06.09 o 22:58