Jeszcze raz powiem- piękne te Twoje ptaszki, o wielu z nich nawet nie słyszałem![]()
Jeszcze raz powiem- piękne te Twoje ptaszki, o wielu z nich nawet nie słyszałem![]()
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
helmuth - dzięki
Strumieniówka (łąki Noteć)
Zdjęcie nie wywoła wrażeń artystycznych, ale wrzucam do kolekcji, będzie dla potomnych jako dokumentStrómieniówka, pierwszy ptaszek zwabiony dźwiękiem. Kilka dni wcześniej jakimś przypadkiem skojarzyłem jego śwpiew, zabralem dzisiaj sprzęt, uruchomiłem i dość szybko pojawiała się samiczka, - nie sposób jednak jej sfotografować, chwilami była 1,5m ode mnie, jednak w zaroślach, trzcinach, pokrzywach, i tylko ruch listków i odzew zdradzał jej położnie.
Samiec bardziej się uwidaczniał, jednak i tu było cięzko - jak widać na fotce. Wydawał z siebie tak głośne i wysokie dźwieki, że uszy siadały - jak komuś się włączył kiedyś alarm w mieszkaniu - to taki mały wewnętrzny sygnalizator. Nie udało mi się nagrać, coś pochrzaniłem w komórce, może nastepnym razem. (trudno jednocześnie obslugiwać aparat, mp3 i komórkę
pzdr
Olympus C-7070, E3, ZD 14-42 i 70-300
Nowy gatunek. Dużo masz ich jeszcze?
Wyżej ci siadł niż aparat?
E-3, E-510
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
Tak jak pisałem - jak uda się zrobić zdjęcie - wtedy internet, to forum czy strona: Ptaki â Wikipedia, wolna encyklopedia i jest stosunkowo łatwo.
Gorzej z rozróżnieniem głosów, mam obecnie 3 płyty T. Ogrodowczyk "Jaki to ptak 1,2,3" i totalny mętlik w głowie. Pogubiłem się strasznie, wszystkie głosy mi się wymieszały, muszę to sobie jakoś w mózgu uporządkować, będzie ciężko.
Pzdr
potrzeszcz i bociek bardzo udane, ten pierwszy pięknie zaprezentował skrzydła![]()
Kobieta jest bezbronna tak długo , jak długo schnie jej lakier na paznokciach...
zapraszam do mojej galerii: http://www.beatabanach.cdx.pl/
Witanko
wanilia - dziękuję
z wczorajszego chwilowego wypadu:
Jelonki dwa, dla odmiany
pzdr
Jelonki bardzo ładnie zapozowały... Ocena w galerii...
Pozdrawiam
Zapraszam do mojego wątku ze zdjęciami: Poszukiwania
Super te jelonki - gratuluję!
Przyciąłbym jednak zdjęcie do kwadratu a je zostawił w centrum - tyle, że cała operacja wymagałby kropowania co odbiłoby się pewnie na jakości...