Strona 6 z 9 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 89

Wątek: I Komunia Święta

manol
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez finweer Zobacz posta
    Jestem tutaj całkiem nowy i przymierzałem się powoli do wrzucenia paru zdjęć ale ta dyskusja tutaj lekko mnie przeraża Nie przeczę, że i w mojej, zupełnie początkującej osoby opinii, zdjęcia w tym wątku są kiepskie, jednak ton niektórych komentarzy jest naprawdę chyba przesadzony, szczególnie że da się wyrazić dezaprobatę na spokojnie.

Chyba daruję sobie na parę lat wstawianie fotek
    ...i powinna Cię przerażać . Czytam inne fora fotograficzne, jednak tylko tutaj odnajduję kulturę i bardzo rzeczowe podejście do oceny fotografii. Jeżeli kiedykolwiek uda mi się zrobić zdjęcie (jedno ) z którego będę zadowolony, wystawię je tutaj. Zapewne zostanę "zjechany" ale wówczas nie będzie miało to dla mnie znaczenia. Na dziś mam może 10% jednego dobrego zdjęcia .
    Co do stylu wypowiedzi innych forumowiczów: lubię ostre słowa krytyki. Znaczą one w końcu, że fota wywołała jakieś emocje a to jest chyba najważniejsze?!

| OlyJedi Awatar zibi1303
    Mieszka w
    Gdynia
    Siła reputacji
    29
    Moja galeria
    Bo trzeba twardym być , a nie 'miętkim'
    A tak na poważnie to trzeba podpatrywać , uczyć się i ćwiczyć. Ja zawszę podpatruję ustawienia na zdjęciach jakie mi się podobają to jeden z elementów nauki.
    /*...................*/
    /* ...........................*/

diabolique
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez manol Zobacz posta
    Co do stylu wypowiedzi innych forumowiczów: lubię ostre słowa krytyki. Znaczą one w końcu, że fota wywołała jakieś emocje a to jest chyba najważniejsze?!
    Ja za to wychodzę z założenia, że pisząc szczerze okazuję szacunek rozmówcy. Mydląc mu oczy traktowałbym go niepoważnie.
    Poza tym chciałbym zwrócić uwagę wszelkich przerażonych i zniesmaczonych, że krytyka dotyka zasadniczo zdjęć i jest wolna od personalnych wycieczek (poza drobnymi uszczypliwościami).
    Jeśli ktoś chciałby pochwały to zawsze może napisać w wątku "proszę chwalić, nie życzę sobie krytyki". Znając olkowiczów jestem pewien, że każdy uszanuje prośbę.

| OlyJedi Awatar Lifter
    Mieszka w
    Bydgoszcz/Warszawa
    Siła reputacji
    17
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez diabolique Zobacz posta
    Jeśli ktoś chciałby pochwały to zawsze może napisać w wątku "proszę chwalić, nie życzę sobie krytyki". Znając olkowiczów jestem pewien, że każdy uszanuje prośbę.
    Pytanie czy pojawiłyby się jakiekolwiek odpowiedzi
    Life is one choice after another, then you live them, choose wisely...
    Amatorskie fotki Liftera

| OlyJedi Awatar studioart
    Mieszka w
    Kaszuby
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria
    ...ostatnie zaprezentowane fotki. Boję się wystawiać więcej fotek.
    portret.jpg -czas 1/10, F.3.5, bez lampy (50-200mm)
    swieca.jpg - czas 1/40, błysk z dyfuzorem w górę - lampa na auto, F2.9.
    Załączone miniatury Załączone miniatury Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	swieca.JPG
Wyświetleń:	221
Rozmiar:	54,0 KB
ID:	16843   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	portret.JPG
Wyświetleń:	226
Rozmiar:	56,8 KB
ID:	16844  
    EM5MII i od Olka: 17F1.8 + 45F2.0 + 60F2.8 + 75F1.8 + 7-14F.2.8 + 40-150F2.8 + Voigtlander 25mm F/0.95 (kiedyś EM5 + Panas20F1.7 + Oly12F2.0 + Sigma30F2.
    E300+E620+ Samyang8Fish-Eye i 85mmF1.4+ZD35mmF3.5+ZD14-54F2.8-3.5+Sigma50F1.4+ZD50-200F2.8-3.5+FL-50R;C5060WZ
    Moje prace fotograficzne można zobaczyć na szwajcaria-kaszubska.pl.

Awatar finweer
    Mieszka w
    Lubliniec
    Siła reputacji
    17
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez manol Zobacz posta
    ...i powinna Cię przerażać . Czytam inne fora fotograficzne, jednak tylko tutaj odnajduję kulturę i bardzo rzeczowe podejście do oceny fotografii. Jeżeli kiedykolwiek uda mi się zrobić zdjęcie (jedno ) z którego będę zadowolony, wystawię je tutaj. Zapewne zostanę "zjechany" ale wówczas nie będzie miało to dla mnie znaczenia. Na dziś mam może 10% jednego dobrego zdjęcia .
    Tutaj się muszę z Tobą zgodzić, od momentu rejestracji czytam niemal wszystkie wątki (spory tu ruch, ciężko nadążyć) i generalnie jestem mile zaskoczony poziomem dyskusji i kulturą, bywa się na różnych forach, to i bardzo różnie to bywa

Po prostu tak się nieszczęśliwie złożyło, że od kilku dni przekonuję się do wstawienia tutaj pierwszego zdjęcia a tutaj taki zjazd
    E-520, ZD 14-42, ZD 40-150, Helios 44-M 2/58, Jupiter 37A MC 3,5/135

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Eddie
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    92
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez caymer Zobacz posta
    masz przykładowe fotki z naszego forum, wystarczyło poszukać.

Popatrz na swoje i popatrz na tamte.

https://forum.olympusclub.pl/showthread.php?t=8108
    O, no proszę. Na początku się zastanawiałem, czym koleś robił te zdjęcia, bo wyglądają świetnie? A potem widzę, że E-500 z 14-54 + FL50 i mi kopara zjechała...
    Wg Karola najlepsza stopka na OC: Canonizacja św. Bernarda z Olympu AD 2011

[...]Nie patrzę na to jak na efekt pracy z aparatem cyfrowym i oprogramowaniem, dzięki któremu wszystko mogę idealnie wyczyścić i obrabiając zdjęcie też nie myślę w ten sposób, że skoro mam takie narzędzia, to powinienem wszystko doprowadzić do stanu sterylnego.[...]

BernArt - Moje zdjęcia

Awatar edzia13
    Mieszka w
    niemcy
    Siła reputacji
    17
    Moja galeria
    studioart twoim fotkom brakuje zycia i tego czegos co zachwyca
    eddie wstawil fajny przyklad kogos tam-jak to ktos powiedzial podpatruj jak to robia inni -innej drogi niema :

manol
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez edzia13 Zobacz posta
    (...)jak to ktos powiedzial podpatruj jak to robia inni -innej drogi niema :
    To mu napiszą, że małpuje od innych - patrz posty dotyczące ślubów.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Eddie
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    92
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez edzia13 Zobacz posta
    studioart twoim fotkom brakuje zycia i tego czegos co zachwyca
    eddie wstawil fajny przyklad kogos tam-jak to ktos powiedzial podpatruj jak to robia inni -innej drogi niema :
    Znaczy, nie do końca ja, ale poniekąd owszem
    W każdym razie, autor tamtych zdjęć podał informację o sprzęcie, którego używał. Jeśli dobrze pamiętam, podawał też parametry. Cholera, te zdjęcia wyglądają naprawdę imponująco, w przeciwieństwie do zdjęć w tym wątku, wykonanych jakby jednak trochę lepszym sprzętem. Co mnie zadziwia nie mniej niż odwaga autora, chyba każde z nich jest poruszone, a przecież E-510 ma stabilizację...
    Wg Karola najlepsza stopka na OC: Canonizacja św. Bernarda z Olympu AD 2011

[...]Nie patrzę na to jak na efekt pracy z aparatem cyfrowym i oprogramowaniem, dzięki któremu wszystko mogę idealnie wyczyścić i obrabiając zdjęcie też nie myślę w ten sposób, że skoro mam takie narzędzia, to powinienem wszystko doprowadzić do stanu sterylnego.[...]

BernArt - Moje zdjęcia