Strona 5 z 9 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 89

Wątek: I Komunia Święta

Awatar finweer
    Mieszka w
    Lubliniec
    Siła reputacji
    17
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez manol Zobacz posta
    Tu nie ma miejsca na tego typu kiepskie zdjęcia. (...)

PS Ja przed 40-stką nie odważę się umieścić moich fotek gdzie indziej jak tylko w wątku dla początkujących.
    Jestem tutaj całkiem nowy i przymierzałem się powoli do wrzucenia paru zdjęć ale ta dyskusja tutaj lekko mnie przeraża Nie przeczę, że i w mojej, zupełnie początkującej osoby opinii, zdjęcia w tym wątku są kiepskie, jednak ton niektórych komentarzy jest naprawdę chyba przesadzony, szczególnie że da się wyrazić dezaprobatę na spokojnie.

Chyba daruję sobie na parę lat wstawianie fotek
    E-520, ZD 14-42, ZD 40-150, Helios 44-M 2/58, Jupiter 37A MC 3,5/135

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar black_bird
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    finwer, po części masz racje, inni ją też mają - wyrażanie zdania zalezy od kultury osobistej każdego z forumowiczy - staż na OC nie ma tu nic do rzeczy - zawsze cenię sobie skromność i rzeczowość. Moim zdaniem bohater tego wątku mógł czy też powinien startować jako "boczny" fotograf i uczyć się ...efekty na pewno będą, silna wiara w technikę i możliwości aparatów na pewno szybko przekształci się w rozumienie czym jest światło w fotografii i jak je wykorzystać...

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    164
    Moja galeria
    Ej spokój.
    Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.

Awatar edzia13
    Mieszka w
    niemcy
    Siła reputacji
    17
    Moja galeria
    jak dla mnie te zdjecia sa za ciemne i nieostre-niemowie tego zlosliwie bo sama sie ucze poprawnosci i operowania swiatlem

dinx6
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez psemo Zobacz posta
    Wyśmianie tych zdjęć to dla mnie kopanie sobie dołka , jeśli przeczyta to osoba która chce wejśc w system Olka , porówna ceny tego sprzętu z konkurncją ciekawe co wybierze ?

oby tak dalej
    co Ty za bzdury opowiadasz????? chwalenie tych zdjęć to jest strzał w Olkowe kolano bo jeśli ktoś kto chce wejść w system zobaczy, że system stać tylko na tyle, nigdy w życiu go nie kupi. a tu nie system jest problemem, tylko 400 iso z migawką pewnie jakieś 1/800, złym pomiarem światła, nieprzemyślanym kadrem itd. poza tym, z dobrze naświetlonego i lekko odszumionego iso 1600 da się zrobić świetną odbitkę 20x30. wiem, bo osobiście sprawdzałem.

moim zdaniem na tych zdjęciach nie widać trudnych warunków, tylko kiepściutki warsztat autora.

| OlyJedi Awatar slawek
    Mieszka w
    Kęty
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez finweer Zobacz posta
    Jestem tutaj całkiem nowy i przymierzałem się powoli do wrzucenia paru zdjęć ale ta dyskusja tutaj lekko mnie przeraża Nie przeczę, że i w mojej, zupełnie początkującej osoby opinii, zdjęcia w tym wątku są kiepskie, jednak ton niektórych komentarzy jest naprawdę chyba przesadzony, szczególnie że da się wyrazić dezaprobatę na spokojnie.

Chyba daruję sobie na parę lat wstawianie fotek
    Nie dramatyzuj , jak wstawisz w wątku dla początkujących, to nikt Ci takich słów nie powie.

Awatar finweer
    Mieszka w
    Lubliniec
    Siła reputacji
    17
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez slawek Zobacz posta
    Nie dramatyzuj , jak wstawisz w wątku dla początkujących, to nikt Ci takich słów nie powie.
    Trzymam za słowo myślę że w ciągu najbliższych dni w końcu zbiorę się na odwagę i tam wątek założę
    E-520, ZD 14-42, ZD 40-150, Helios 44-M 2/58, Jupiter 37A MC 3,5/135

Awatar edzia13
    Mieszka w
    niemcy
    Siła reputacji
    17
    Moja galeria
    Trzymam za słowo myślę że w ciągu najbliższych dni w końcu zbiorę się na odwagę i tam wątek założę

heheheee to juz wiem czemu moje sa nieoceniane-poprostu w zlym watku wisza
    mysle ze niema co sie bac i isc na calosc-wkoncu to tylko kawalek naszej duszy reszty nikt niewidzi

| OlyJedi Awatar slawek
    Mieszka w
    Kęty
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    Będzie dobrze

diabolique
    Gość
    Autorze, jeśli chcesz garść sensownych porad to napisz kilka zdań o ustawieniach aparatu. Jaki tryb, czas, przesłona, czułość. Dlaczego ustawiłeś takie parametry a nie inne.
    Myślę, że wówczas dyskusja przybierze rzeczowy ton i będzie z pożytkiem dla wszystkich.