Proszę o uwagi. Wiem że na forum jest kilku ludzi zawodowo zajmujących się tematem, więce może jakieś cenne wskazówki...?
Z góry dziękuję![]()
Proszę o uwagi. Wiem że na forum jest kilku ludzi zawodowo zajmujących się tematem, więce może jakieś cenne wskazówki...?
Z góry dziękuję![]()
ciemno i wstrętne cienie z tyłu. Trzeba było walczyć na większym ISO i lampka 45 st w górę z założoną mydelniczką. Byłoby lepiej.
Moje fotografie: www.beluch.pl | Grupa dyskusyjna M43 Polska
tak jak mówi Luc iso 800 do tego lampa z jakimś softem lub do góry z odbiciem od jakiejś kartki.
Błysk na druga lub pierwszą kurtynę czas od 1/40-1/60 no chyba ,że ktoś sie ostro rusza i powinno być gitarka .
YoulekArt Juliusz Zełudkowski
www.yart.5x.pl
ISO 800 - nie będzie za dużo szumów ? tu miałem miejscami 400 i musialem odszumiać
Jak patrze masz e 330 .Zamieszczone przez rafrog
przy e 300 to tak miał duże szumy . Robiłem ostatniio w kościele na iso 800 i zyletka zdjęcia bez szumów . super wyszły
www.yart.5x.pl
Maxymalne iso (800), pelna lub prawie pelna dziura (3,5), mocna lampa w sufit (fl 50)
i efekty....
Ciemnosc ciemnoscia, ale te zdjecia, Rafrog, kompozycyjnie leza. Fragmenty dzieci, skrawki glow, jakies dziecko wcisniete w krawedz kadru a raczki mu odpadly, bo migawka odciela...
Oczywiste jednak, ze bledow sie mase popelnia, gdy jest to ktorys z pierwszych razow. Ja w zeszlym roku lepiej sie nie popisalem slub focac.
Z wyzszym ISO koledzy dobrze podpowiadaja. Czy lampa konieczna, to zalezy od tego ile swiatla bylo w kosciele.
Wg Karola najlepsza stopka na OC: Canonizacja św. Bernarda z Olympu AD 2011
[...]Nie patrzę na to jak na efekt pracy z aparatem cyfrowym i oprogramowaniem, dzięki któremu wszystko mogę idealnie wyczyścić i obrabiając zdjęcie też nie myślę w ten sposób, że skoro mam takie narzędzia, to powinienem wszystko doprowadzić do stanu sterylnego.[...]
BernArt - Moje zdjęcia
tak jak Tymin i Eddi mówią , ztym ,ze jesli lampa w góre pod warunkiem ,że sufit jest blisko .
Ale Tymina foty no niebo .wszystko widać
www.yart.5x.pl
w fotach Tymina dałbym jeszcze białą karteczkę za lampę, żeby trochę światła skierować też bezpośrednio na twarze.
Moje fotografie: www.beluch.pl | Grupa dyskusyjna M43 Polska
Foty tymin3 sa OK. Nie zapominajmy ze to nie studio. To jest live. Karteczke zdecydowanie zastąpi w tym wypadku PS.
...był Olek jest A6000