Strona 135 z 199 PierwszyPierwszy ... 3585125133134135136137145185 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1.341 do 1.350 z 1989

Wątek: Olympus E-30

| OlyJedi Awatar marwis
    Mieszka w
    Gdansk
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria

Test e30

Chyba jeszcze nie było, dpreview zamieściło test
    http://www.dpreview.com/reviews/olympuse30/
    dla mnie najciekawszy wynik DR
    gdyby jeszcze kręcił chociaż krótkie filmy...
    a tak to jeszcze poczekam

EuroLiberty
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez marwis Zobacz posta
    Chyba jeszcze nie było, dpreview zamieściło test
    http://www.dpreview.com/reviews/olympuse30/
    dla mnie najciekawszy wynik DR
    gdyby jeszcze kręcił chociaż krótkie filmy...
    a tak to jeszcze poczekam
    Dokładnie jeden post wyżej. Oraz dwa inne tematy. Chyba źle E-30 nie wypadł, bo pośpiech w niesieniu słowa niewiarygodny.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria
    Szczerze mówiąc, to E-30 wypadł świetnie jak na możliwości systemu. Optyczni często forsują swoje kontrowersyjne metody testowania, po części wynikające z naukowych podstaw, a po części z zabobonów i przekombinowanych teorii oderwanych od rzeczywistości, a jakiej sprzęt jest używany. W dodatku założę się, że nie pokusili się o wywołanie rawów w czymkolwiek innym, oprócz ACR. Szkoda, że DPR nie kładą większego nacisku na testowanie rawów pod kątem szumów i DR, ale w tym, co robią są raczej dobrzy.
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

| OlyJedi Awatar Witt
    Siła reputacji
    17
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    Optyczni często forsują swoje kontrowersyjne metody testowania, po części wynikające z naukowych podstaw, a po części z zabobonów i przekombinowanych teorii oderwanych od rzeczywistości, a jakiej sprzęt jest używany. W dodatku założę się, że nie pokusili się o wywołanie rawów w czymkolwiek innym, oprócz ACR.
    Twierdzą, że używają dcraw, co IMHO też podpada pod przekombinowanie

| OlyJedi
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    No. Na ten review najbardziej czekalem. Jeszcze nie czytalem, ale przysiegam, ze potraktuje go powazniej niz 'optycznych' nawet, jesli wypadnie druzgocaco.
    Były użytkownik e-systemu. Obecnie Nikon.
    http://foto.moon.pl/uzytkownik/2007

EuroLiberty
    Gość
    Szczerze mówiąc, to E-30 wypadł świetnie jak na możliwości systemu. Optyczni często forsują swoje kontrowersyjne metody testowania, po części wynikające z naukowych podstaw, a po części z zabobonów i przekombinowanych teorii oderwanych od rzeczywistości, a jakiej sprzęt jest używany. W dodatku założę się, że nie pokusili się o wywołanie rawów w czymkolwiek innym, oprócz ACR. Szkoda, że DPR nie kładą większego nacisku na testowanie rawów pod kątem szumów i DR, ale w tym, co robią są raczej dobrzy.
    epicur zejdźcie z tych optycznych. To już trąci hipokryzją. Jak piszą w niemal samych superlatywach o testowanych ZUIKO, to nie brakuje poklepywaczy, a jak test jest nieprzychylny, to zaczyna się podważanie metodologii i sniucie teorii spiskowych.

Poproszę na forum optycznych w temacie o E-30 o ustosunkowanie się do testu z dp. Nie znam się na technicznych aspektach cyfrowego rejestrowania i przetwarzania obrazu więc nie mam zielonego pojęcia czy ich metody testowe są właściwsze czy też mniej właściwe od tych z dp. Skoro wszyscy przykładają taką wagę do testów dobrze, by było wiedzieć w czym tkwi problem, a być musi skoro dwa portale aspirujące do miana poważnych dochodzą do diametralnie różnych wniosków.

Pozdrawiam

Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez EuroLiberty Zobacz posta
    epicur zejdźcie z tych optycznych. To już trąci hipokryzją.
    Moja opinia oparta jest na licznych przykładach. Jak będziesz chciał, to chętnie Ci je wymienię, gdzieś poza wątkiem. Dla mnie to amatorzy. Ot, bawią się w testowanie... Czasem im wyjdzie, czasem nie. A jak nie wyjdzie, to dorobią do tego ideologię.

EuroLiberty
    Gość
    Moja opinia oparta jest na licznych przykładach. Jak będziesz chciał, to chętnie Ci je wymienię, gdzieś poza wątkiem. Dla mnie to amatorzy. Ot, bawią się w testowanie... Czasem im wyjdzie, czasem nie. A jak nie wyjdzie, to dorobią do tego ideologię.
    Oczywiście. W zależności od wyniku

Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez EuroLiberty Zobacz posta
    Oczywiście. W zależności od wyniku
    Nie. W zależności od zawartości merytorycznej. Ale coś mi mówi, że swoje zdanie już sobie wyrobiłeś i nie zamierzasz go zweryfikować, przyglądając się bliżej tym testom, więc dla świętego spokoju nie będę burzył Twojej wizji. Skłonny jestem nawet przytakiwać.

qbic
    Gość
    Szczerze mówiąc, to E-30 wypadł świetnie jak na możliwości systemu. Optyczni często forsują swoje kontrowersyjne metody testowania, po części wynikające z naukowych podstaw, a po części z zabobonów
    Nie chce żebyś odebrał to jako atak na swoja osobę, chętnie się dowiem co jest tym zabobonem, w sumie moja wiedza jest niepełna na temat działania samych matryc (mowie to na serio), a rozumiem ze tego tycza się największe kontrowersje.

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów