Strona 185 z 199 PierwszyPierwszy ... 85135175183184185186187195 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1.841 do 1.850 z 1989

Wątek: Olympus E-30

rodzyn
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez Bodzip Zobacz posta
    Zdaje się, że jesteś przewrażliwiony - spokojnie, rób zdjęcia. A klapnięcia są inne. Moje stare E-400 też inaczej klapało.
    Też myślę, że wszystko jest w porządku,

Mieszka w
    Mińsk Maz.
    Siła reputacji
    17
    Moja galeria
    W porównaniu z e-520 także wydaje się ostrzejsze. Wniosek - ten typ tak ma.

| OlyJedi Awatar dominius
    Mieszka w
    Chocianów
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Bodzip Zobacz posta
    Zdaje się, że jesteś przewrażliwiony - spokojnie, rób zdjęcia. A klapnięcia są inne. Moje stare E-400 też inaczej klapało.
    Racja jestem przewrażliwiony może nie na punkcie odgłosu lustra co na odbieranie paczek od kuriera jak pomyślę ile sprzęt musiał się "wytrząść "przejeżdżając" pół Polski w autach dostawczych
    E-30,E-510,C-770UZ, ZD14-42, ZD 40-150 f3.5-4.5,ZD14-54,FL-36R, HLD-4,TCON-17, MCON-40, Marumi-CPL
    Moja galeria foto: http://fotowonder.digart.pl/digarty/

rodzyn
    Gość
    Jesteś, ale to nie groźne, zakręcone przewrażliwienie.

| OlyJedi Awatar romek1967
    Mieszka w
    Bytom
    Siła reputacji
    158
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez dominius Zobacz posta
    Racja jestem przewrażliwiony może nie na punkcie odgłosu lustra co na odbieranie paczek od kuriera jak pomyślę ile sprzęt musiał się "wytrząść "przejeżdżając" pół Polski w autach dostawczych
    A przedtem na trasie fabryka-magazyn(y)-sklep to sprzęt wozili na puchowych poduchach? więcej loozu i radości z fotografowania
    The question is: What is a Mahna Mahna?

rodzyn
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez romek1967 Zobacz posta
    A przedtem na trasie fabryka-magazyn(y)-sklep to sprzęt wozili na puchowych poduchach? więcej loozu i radości z fotografowania
    Wieźli go w kuuuuupie wraz z bliźniakami.
    nie stresuj się , ciesz się foceniem.

| OlyJedi Awatar BartB
    Mieszka w
    Płock
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Fakt jest faktem, że klapanie migawki w E-30 jest, jakby to rzec, suche, twarde, metalowo-plastykowe. Ale można się przyzwyczaić, polubić i czerpać satysfakcję z odsłuchu.

Dziś natomiast miałem okazję posłuchać klapania E-1. Mmm, piękny dźwięk...
    Olek i Canon w jednym stali domu. Olek na górze, a Canon na dole...

po godzinach...

rodzyn
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez BartB Zobacz posta
    Fakt jest faktem, że klapanie migawki w E-30 jest, jakby to rzec, suche, twarde, metalowo-plastykowe. Ale można się przyzwyczaić, polubić i czerpać satysfakcję z odsłuchu.

Dziś natomiast miałem okazję posłuchać klapania E-1. Mmm, piękny dźwięk...
    może jakiś migawkowy Sopot lub Warszawską Jesień?

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    Mielec
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Obecnie używam niemal "kultowego" korpusu E-systemu, mam na myśli model E-400. Jak powszechnie wiadomo, owa "kultowość" ma związek z zastosowaną tam matrycą firmy Kodak.

Jednak od pewnego czasu rozmyślam nad zakupem E-30. Chciałbym się jednak upewnić, czy rzeczywiście warto się na taki upgrade zdecydować.

Pomijam takie walory nowego korpusu jak stabilizacja, większy wizjer, obrotowy LCD, więcej punktów AF, czy ogólną ergonomię. Zależy mi porównaniu jakości zdjęć i to na najniższych czułościach. Czy jest jakiś postęp w zakresie od ISO 100 do ISO 400? Jeśli tak, to czym się objawia?

Będę wdzięczny za wszelkie opinie, a najbardziej za te poparte przykładami.

Pozdrawiam

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Bodzip
    Mieszka w
    Gorlice
    Siła reputacji
    476
    Moja galeria
    Mam obydwa korpusy. Dotychczas nie robiłem porównawczych sampli. Postaram się to zrobić i wrzucić do tego wątku.
    cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
    Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
    W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach ||Łowca spamerów||

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów