Widzę że na tym forum można uzyskać profesjonalną poradę i ten temat myślę że będzie odpowiedni..
Potrzebuję drukarki laserowej (raczej mono ze względu na cenę). Miesięczne obciążenie będzie wynosić max do 500 stron. Chciałbym aby w miarę szybko drukowała ( powiedzmy powyżej 15str/min ), nie miała problemów drukowania na folii i aby ewentualna regeneracja była manualnie wykonywalna bez konieczności wiedzy eksperta.. Wielkość drukarki nie ma dla mnie większego znaczenia.
Drukarka będzie musiała przerabiać troszkę pdf'ów oraz drukować z AutoCada i nie wiem ile powinna posiadać do tego procederu RAM'u żeby całkowicie się nie "zamulała"..
Drukarka będzie podłączana do laptopa czyli portu LPT brak.. (trzeba doliczyć zapewne przejściówkę za 20zł, chyba że ma interfejs sieciowy i podłączana by mogła być poprzez RJ45 ) - dobrze kombinuję? Tak więc duplex oraz karta sieciowa (szczególnie dla tych tylko z LPT) mile widziana.
Przeglądając forum i alledrogo jestem właściwie zdecydowany na używane HP..
To co znalazłem:
HP LJ 5N - sieć, 22MB ,zregenerowany toner i nowy bęben , 2m-ce gwarancji, tylko 600dpi i 12str/min..
Ale koszt 145zł+30zł przesyłka = 175zł
// niestety nie znalazłem żadnych opinii na temat tej drukareczki..
//w podobnej cenie była HP 5DN ale niestety tylko 2MB RAM
HP LJ 2200 - 8MB, zregenerowany toner i nowy bęben, 3m-ce gwarancji
180zł+25zł przesłka = 205zł (czyli właściwie bez różnicy w porównaniu do powyższej, ale chyba trzeaby dołożyć RAM'U)
// w sumie za 245zł jest ten model z duplexem i chyba warto dołożyć.. (tylko że z 1m-c gwarancji)
HP LJ 4000 - 16MB, zregenerowany toner i nowy bęben, 2 m-ce gwarancji
z przesyłką 185zł.
no i w sumie chyba bezkonkurencyjna drukareczka, tylko nie wiem czy jest sens dokładać aż tyle kaski..
HP LJ 2300D - 48MB RAM, duplex, zregenerowany toner, nowy bęben światłoczuły i chip zliczający. 3-mce gwarancji
z przesyłką 355zł
pozdrawiam i liczę na owocne odpowiedzi![]()