Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345
Pokaż wyniki od 41 do 48 z 48

Wątek: Drukarka laserowa

| OlyJedi Awatar yac
    Mieszka w
    k/3M
    Siła reputacji
    289
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez boeing Zobacz posta
    ..........
    Potrzebuję drukarki laserowej (raczej mono ze względu na cenę). Miesięczne obciążenie będzie wynosić ...........
    zaglądałeś - ja tam wybrałem model odpowiedni dla mnie (ale kupiłem w innym sklepiw) http://www.centrumdruku.com.pl/wyszukiwarka.cd
    Jacek

Mieszka w
    LLU/LU
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Ramzes_II Zobacz posta
    Nie jest bardziej problematyczna - jest droższa trochę. To taki mozna powiedzieć E-3 wsród drukarek. Ma potężną obciązalność, ale i wydajność duzą, ma najtańszy przelicznik strona/zł.
    Jeśli masz na tyle kasy - kupuj 4100.
    Oczywiscie nie neguję zakupu pamieci do niej - odpal bez dokładania RAM - zrób kilka kopi, włóż do drukarki pamiec - zrób kilka kopi - odczucia porównaj. Cudów nie bedzie.
    Pozdrawiam.
    Dzięki! Takich odpowiedzi oczekiwałem..

Banned Zwycięzca OlyRulez Awatar RadioErewan
    Mieszka w
    Łódź/Warszawa
    Siła reputacji
    40
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez boeing Zobacz posta
    dlaczego na RAM?? hmm.. Tak jak pisałem - ma służyć także do wydruków z AutoCad'a i myślałem że wtedy jest potrzebna większa ilość RAM'u - a kostkę 64MB do HP LJ 4100 można kupić za 30zł..
    RAM jest potrzebny tej drukarce do przetwarzania postscriptu. Ona ma interpreter PS i bardziej złożone obrazy mogą na mniejszej ilości RAM klęknąć. Przy drukowaniu PCL nie potrzebujesz więcej od tych 20 (i tak 2 razy za dużo).

Pozdrawiam
    Radosław "Radio Erewan" Przybył
    http://www.fototv.pl Pierwsza w Polsce Internetowa telewizja o fotografii
    * Nigdy nie próbuj przekonywać ludzi, którzy wiedzą, że mają rację. ~Leto

| OlyJedi Awatar Ramzes_II
    Mieszka w
    Dębica
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez RadioErewan Zobacz posta
    RAM jest potrzebny tej drukarce do przetwarzania postscriptu. Ona ma interpreter PS i bardziej złożone obrazy mogą na mniejszej ilości RAM klęknąć. Przy drukowaniu PCL nie potrzebujesz więcej od tych 20 (i tak 2 razy za dużo).

Pozdrawiam
    Słuszna uwaga, ale kolega napisał ile bedzie drukował i na czym, ale nie co bedzie drukował, albo ja nie doczytałem.
    E-510 + ME-1 + grip + matówka klin z mikrorastrem / Zuiko ED 12-60 SWD / OM 50-1.4 / Metz Mecablitz 58 AF-1 / Hama Defender 220 Pro.

Mieszka w
    LLU/LU
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Słuszna uwaga, ale kolega napisał ile bedzie drukował i na czym, ale nie co bedzie drukował, albo ja nie doczytałem.
    Jednak nie doczytałeś Pisałem o drukowaniu z AutoCada - co dla mnie jest bardzo ważne.. Nie mogłem znaleźć specyfikacji ile RAMu (czy do tego jeszcze - jaki procesor jest potrzebny do druku z Cad'a). Na szczęście dziś znalazłem fajny temacik o porównaniu HP LJ 4000, 4100 i 1300 przy druku pliku .dwg o wilekości 2,5MB.. Różnica była zdumiewająca: HP LJ 4000 potrzebował aż 6 min 19 sec, a HP LJ 4100 - 19 sec.. (co do HP LJ 1300 to wnioskuję z postów że wydruk by trwał ponad 4 minuty, ale nie było nigdzie jasno napisane..)

Dzięki za odpowiedzi!!

ps. na razie czekam na odpowiedź na maila od sprzedawcy o przebiegu drukareczki.. A może od razu możecie mi powiedzieć jaki przebieg prowadzi do doatkowych zmian elementów - czyli nie normy.. (takie jak rolki czy fuzer)

ps2. jestem zainteresowany dokłądnie tym modelem ze źródła:
    http://allegro.pl/item571421971_hp_l...a_faktura.html

może ktoś miał jakieś doświadczenie związane z tym sprzedawcą..
    Ostatnio edytowane przez boeing ; 14.03.09 o 17:00

| OlyJedi Awatar Ramzes_II
    Mieszka w
    Dębica
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Wybacz, przejrzałem wątek jeszcze raz- faktycznie pisałes o Cad-ie.
    Na zapas nie ma co wymieniac w drukarce- kupisz- zobaczysz w jakim jest stanie, jesli bedzie działac cicho i dobrze - nie ma co naprawiać na siłe. Te drukarki są z reguły po pewnym przeglądzie, jak piszą sprzedawcy, wiec nie powinna sie wysypać po 1000 stron.
    E-510 + ME-1 + grip + matówka klin z mikrorastrem / Zuiko ED 12-60 SWD / OM 50-1.4 / Metz Mecablitz 58 AF-1 / Hama Defender 220 Pro.

Mieszka w
    LLU/LU
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Wybacz, przejrzałem wątek jeszcze raz- faktycznie pisałes o Cad-ie.
    Na zapas nie ma co wymieniac w drukarce- kupisz- zobaczysz w jakim jest stanie, jesli bedzie działac cicho i dobrze - nie ma co naprawiać na siłe. Te drukarki są z reguły po pewnym przeglądzie, jak piszą sprzedawcy, wiec nie powinna sie wysypać po 1000 stron.

Spoxik - na prawdę dużo mi mi pomogłeś, a CAD to małe niedopatrzenie było (a o nie nie trudno przy tak długiej wypowiedzi ;p )
    To w poniedziałek pewnie będzie zakup kontrolowany

Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Panowie.
    W skrócie wyjasnię mój problem.
    Zakupiłem OKI c830 no i mam problem drukarka nie ciagnie papieru nawet 200g ( płotno,skóra itp ). A jak juz go pociagnie to efekt jest taki jak by druk został odklejony od papieru ( oczywiscie na niektórych fragmentach )
    Przetestowałem wszystkie ustawienia, rodzaje papieru, grubości... nic nie pomaga ;(
    Pomocy

Jesli mozecie piszcie na maila: zleceniasg@gmail.com

Dziekuje chętnym pomóc