Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 48

Wątek: Drukarka laserowa

| OlyJedi Awatar tank_driver
    Mieszka w
    Phalsbourg / Francja
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Widzę Ramzesie że znasz temat - zgodzę się z Tobą w pełni odnośnie patentu na przesuwanie.
    Czasami po umyciu benzyną traktowałem wyciągniętą gumę rozpuszczalnikiem do farb olejnych, po czym ponownie myłem benzyną i do drukarki. Guma nabierała odpowiedniej lepkości i kartki niemal same wchodziły do paszczy drukarki
    Telepie Ci się lampa ? Sprawdź to !
    http://forum.olympusclub.pl/showthre...a+stopki+lampy
    Jeśli poznałeś kobietę swoich marzeń, to od razu zapomnij o jakichkolwiek innych !

| OlyJedi Awatar Ramzes_II
    Mieszka w
    Dębica
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez tank_driver Zobacz posta
    Widzę Ramzesie że znasz temat - zgodzę się z Tobą w pełni odnośnie patentu na przesuwanie.
    Czasami po umyciu benzyną traktowałem wyciągniętą gumę rozpuszczalnikiem do farb olejnych, po czym ponownie myłem benzyną i do drukarki. Guma nabierała odpowiedniej lepkości i kartki niemal same wchodziły do paszczy drukarki
    + dla Ciebie za poprzedni treściwy opis poleciał.
    A co do mnie.
    No cóż. Praca od 8 lat w serwisie czegoś nauczyła.
    Poza printami robię też notebooki.
    Obecnie pracuję nad autoryzacją gwarancyjną Brothera.
    W HP, Lexmark w wiekszości przypadków korzystam z maintenance kit. Koszt olbrzymi, ale i klientela bogata (duze korporacje)
    Czytam ze fuser regenerujesz zmieniając teflon. Jak sie ma to do trwałości ? Ile na wymienionym wałku drukarka pokroju LJ 1200 pociągnie?
    fusery wymieniam całe. Nie mam czasu na regeneracje jesli teflon pękniety.
    Dodatkowo - np. w LJ2100 - wywalone łoża wałka dociskowego, mozna je dostać? korzystam tylko z orginal parts. Zamienniki są mi obce.
    Aczkolwiek detaliście można by tanio zregenerować drukarkę z tego co czytam.
    Ostatnio edytowane przez Ramzes_II ; 1.02.09 o 23:04
    E-510 + ME-1 + grip + matówka klin z mikrorastrem / Zuiko ED 12-60 SWD / OM 50-1.4 / Metz Mecablitz 58 AF-1 / Hama Defender 220 Pro.

| OlyJedi Awatar dziekan
    Mieszka w
    Tychy
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    U nas w Firmie: F.A.P. panuje Laser HP, do wydruków A3 mamy atramentówkę HP a plotery OCE - te ostatnie mieżdżą jakoscią fotek - jedyny problem jaki stwierdziłem z lanowymi laserami HP to wolne odbieranie wiekszych partii danych - jak jakiś lamer zapoda dużego pdf-a ok. 100MB masakrycznie długo trwa odbieranie przez drukarę takiej dawki danych przez co szybko tworzy się kolejka wydruków i coś co masz mieć na już masz za 20 minut.

Słyszałem tez wiele dobrego o laserach BROTHER HL-2035.. ponoć tonery prawie darmo chodzą.
    www.tekkenolandia.pl
    E-510 / FL-50 / ZD 8 / ZD 35 / ZD 14-54 / Industar 50/2.8

| OlyJedi Awatar Ramzes_II
    Mieszka w
    Dębica
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez dziekan Zobacz posta
    U nas w Firmie: F.A.P. panuje Laser HP, do wydruków A3 mamy atramentówkę HP a plotery OCE - te ostatnie mieżdżą jakoscią fotek - jedyny problem jaki stwierdziłem z lanowymi laserami HP to wolne odbieranie wiekszych partii danych - jak jakiś lamer zapoda dużego pdf-a ok. 100MB masakrycznie długo trwa odbieranie przez drukarę takiej dawki danych przez co szybko tworzy się kolejka wydruków i coś co masz mieć na już masz za 20 minut.

Słyszałem tez wiele dobrego o laserach BROTHER HL-2035.. ponoć tonery prawie darmo chodzą.
    HL 5070N - sieciówa, rozbudowana o dodatkowy RAM (16Mb standart, polecam dodatkowe 128 MB SODIM) miażdzy w tym względzie. Jesli chodzi o HP- zawsze mozesz postawic serwer wydruku na windzie na dodatkowym kompie. Mam takie rozwiązanie w jednej z firm i sprawuje sie nieźle. Ten co zapycha bufor, zapycha go sobie w tle, a bieżące rzeczy idą...
    Ostatnio edytowane przez Ramzes_II ; 1.02.09 o 23:47
    E-510 + ME-1 + grip + matówka klin z mikrorastrem / Zuiko ED 12-60 SWD / OM 50-1.4 / Metz Mecablitz 58 AF-1 / Hama Defender 220 Pro.

| OlyJedi Awatar rodia
    Mieszka w
    Koszalin
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    tank_driver możesz tez taką przekrojowke zrobic o kolorowych ?

| OlyJedi Awatar dziekan
    Mieszka w
    Tychy
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Ramzes_II Zobacz posta
    HL 5070N - sieciówa, rozbudowana o dodatkowy RAM (16Mb standart, polecam dodatkowe 128 MB SODIM) miażdzy w tym względzie. Jesli chodzi o HP- zawsze mozesz postawic serwer wydruku na windzie na dodatkowym kompie. Mam takie rozwiązanie w jednej z firm i sprawuje sie nieźle. Ten co zapycha bufor, zapycha go sobie w tle, a bieżące rzeczy idą...
    idą na drukarkę ale sie nie drukują bo ona ma jako 1 zadanie tego moloha - tak mi wyszło z obserwacji nie wnikałem w szczegóły, nie mamy też możliwości grzebania bo outsorcujemy serwis w IBM-ie
    www.tekkenolandia.pl
    E-510 / FL-50 / ZD 8 / ZD 35 / ZD 14-54 / Industar 50/2.8

| OlyJedi Awatar NightCrawler
    Mieszka w
    Katowice
    Siła reputacji
    29
    Moja galeria
    o taki ustrojstwie jak konika minolta 1350W slyszeliscie i mozecie cos powiedziec?
    Dziekuje za dotychczasowa pomoc. + dodane
    ...ciiii - bo cenzura się obudzi...to forum a nie miejsce do rozmów...
    Moje próby i Moja strona
    PAJACYK

Moderatorka Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Ania_
    Mieszka w
    zDolny Śląsk
    Siła reputacji
    75
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez tank_driver Zobacz posta
    Mysikróliku - kolorkową ? Zamierzasz kupować oryginały czy zamienniki ? Ile kopii przewidujesz miesięcznie w czerni / kolorze (wiem że to trudne pytanie) ?
    Kolorową jak najbardziej i nastawiam się na zamienniki, bo mam sprawdzonego od lat dostawcę. Z kopiami bardzo trudno mi oszacować, czasami miesięcznie idzie ok. 800 kopii, ale np. zdarza się, że tylko 10-20.
    15 lat na forum. Dawniej jako Mysikrólik. Zawodowo jestem tu i tu.

| OlyJedi Awatar ziemia01
    Mieszka w
    Dąbrowa Górnicza
    Siła reputacji
    75
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez dzemski Zobacz posta
    Mam Szajsunga ML-2010, tanie (150 zł), butelka z tonerem na 2 razy 10 zł. Instrukcja nabijania w PDF jest w necie. Nabija się banalnie prosto - odkręca 2 śruby i zdejmuje korek, wsypuje proszek, zmyka, przykręca 2 śruby i śmiga. Drukuje bardzo szybko - z zegarkiem w ręku 20 kartek na minutę. polecam.
    Też taką mam, ostatnio nabijałem i potwiedzam. Już rok u mnie drukuje no może więcej bo 15 ratę ostatnio zapłaciłem

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar droplet
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria
    Mam HP LJ 1200. Chyba zaczęły się kłopoty z bębnem, bo wydruk w niektórych miejscach wychodzi bledszy a jeszcze akceptowalny - zmiana toneru nie pomogła.

Kupiłem okazyjnie Samsung ML-2250 z modułem PostScript. Bardzo ładnie drukuje ale wiatraczek jest bardzo głośny to bym radził sprawdzić przy zakupie Samsungów.

Ostatnio zostałem zmuszony do wydania pieniędzy w Media Markt, bo mój telewizor staniał po tygodniu. To go wymieniłem na ten sam i kupiłem Samsung CLX-3170 Series z możliwością skanowania przez sieć i pracy jako ksero kolorowe. Jakość wydruku zdjęć gazetowa ale funkcjonalność rewelacyjna.
    Ostatnio edytowane przez droplet ; 6.02.09 o 14:47