Strona 7 z 16 PierwszyPierwszy ... 56789 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 159

Wątek: E3 vs E30

| OlyJedi Awatar sewer10
    Mieszka w
    Rzeszow
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Widze ze watek przeze mnie poruszony pokazal jak bardzo jest prawdziwy zart o dyspucie na temat wyzszosci Swiat Bozego Narodzenia nad Swietami Wielkanocnymi...
    Kupilem E-30 i cena mnie nie przerazila. Malo tego jestem zadowolony nawet bardzo. Jak wejdzie nowy model to ci ,ktorzy czekaja pewnie beda mogli ode mnie kupic nieco uzywana E-30 -zobaczymy...
    Pierwsze wrazenia i zdjecia opisalem tutaj https://forum.olympusclub.pl/showthr...501#post271501

Bardzo dziekuje Wam za uwagi ale mysle , ze kazdy podejmuje decyzje "na czuja" i wedle swoich potrzeb. Porownujac to do terminologii samochodowej zawsze sie znajdzie taki ,ktory kupi mniejsze BMW serii 3 z mocniejszym silnikiem i lepszym wyposazeniem zamiast slabszego, mniej wyposazonego i wiekszego Bmw serii 5. Chociaz ten ostatni moze byc nawet tanszy. Ciesze sie ze mam taka wolnosc wyboru.
    Poczytalem wasze opinie i wybralem. Jeszcze raz dziekuje
    Ostatnio edytowane przez sewer10 ; 24.01.09 o 13:16
    E-520, FL 36, Zuiko 14-54, 12-60 SWD, 50-200 SWD, 50 macro. Niedlugo E-30...
    Pare zdjec podwodnych mojego autorstwa
    http://forum.olympusclub.pl/showthread.php?t=16247

rocco
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez mynameisnobody Zobacz posta
    Proszę o uwagę...
    Dostanę kolejne lanie od policjantów i ormowców z tego portalu ale muszę to powiedzieć bo pęknę...

Czytając Wasze wysublimowane wymagania sprzętowe; co lepsze, gorsze, lub równe i od czego a dlaczego, - kolejne rozwiązywanie problemów które nie istenieją... nasuwa się nieodparcie i nie daje się odgonić jedna natrętna cholernie uparta myśl > w ****** Wam się poprzewracało..

Dziękuję za uwagę.
    Anim policjant ani ormowiec ale czasu mam nieraz sporo, blablać o sprzęcie lubię i jeśli znajduję tu takich, którzy o radę proszą to chętnie odpowiadam.
    Jeśli tego nie lubisz to po cholerę zaglądasz do takich wątków?

Cytat Zamieszczone przez Rafał Czarny Zobacz posta
    Plus do reputacji od mojej skromnej osoby.
    I po to właśnie mamy reputację, jedni dadzą plusa, inni minusa...
    Ja nie dam nic ale nie lubię, jeśli ktoś mówi jak mam myśleć i to w dodatku nie proszony

Z mojej strony EOT.

| OlyJedi Awatar irek50
    Mieszka w
    Zamość
    Siła reputacji
    38
    Moja galeria
    Zgadzam się całkowicie z poglądem rocco i dlatego (jakby w zastępstwie) dam minusa Rafałowi (którego poza tym bardzo lubię --pozdrawiam

| OlyJedi Awatar heyahero
    Mieszka w
    Katowice
    Siła reputacji
    31
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez adamowski1 Zobacz posta
    Co prawda E-30 nie miałem w ręku,ale porządny aparat musi swoje ważyć aby był stabilny,w dodatku uszczelnienie Body,to plusy.A że E 30 ma kilka pikseli więcej?,przy tym samym rozmiarze matrycy to raczej nie przemawia według mnie na jego korzyść.Szumy?,mam E 510 i raczej powyżej ISO 400 nie pstrykam,fakt kilka razy nie mogłem włączyć lampy i 1600 też używałem,jeżeli ktoś pamięta czasy analogów to błona 27DIN miała spore ziarno w porównaniu do 21,coś za coś.W każdym bądź razie zbieram kaskę na E-3.Pozdro.
    Ludzie, na miłość boską! Używajcie k..wens tej interpunkcji jak należy!! Może i jest to "jakieś tam forum", a nie szkolne wypracowanie, od którego zależy przejście do następnej klasy, ale ileż można?!!
    Brać do ręki pierwszą książkę (byle nie telefoniczną) i zobaczyć jak to należy robić! Rozumiem błędy, które od czasu do czasu można popełnić, ale to jest po prostu zwykłe niedbalstwo. Czytając takie wypociny łzy człowiekowi po plecach lecą. Szanujmy siebie jako użytkowników OC, czas, który poświęcamy na komunikowanie się między sobą, umieszczając post pod postem!

Pozdrawiam
    "There's no such thing as free titties"

ADM Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    37
    Moja galeria
    Brawo dla kolegi mynameisnobody i jeszcze raz brawo.
    było sobie życie

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Karol
    Mieszka w
    las pod TARNOWem...
    Siła reputacji
    172
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez irek50 Zobacz posta
    Pierwszy zauważył ktotek tę podwyżkę E-3 w Fotozakupach ... Za takie numery to się mozna nieźle wk...,bo jeszcze komuś obiecałem odsprzedaż z promocji i robię sobie teraz z gęby cholewę...
    Znów pragnę zauważyć, że cena E-3 się zmieniła, tym razem na korzyść dla kupujących. Body wróciło do ceny 3699, pojawił się też zestaw z gripem za 4099 a więc 100 więcej niż kiedyś...

Tak na marginesie - czy w Fotozakupach można ustawić śledzenie zmian cen poszczególnych towarów, tak jak w innych sklepach (głównie zachodnich)?
    zmiana nicka: ktotek -> Karol
    Polska B - wątek ze zdjęciami
    Facebook

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Koriolan
    Mieszka w
    Gdańsk
    Siła reputacji
    294
    Moja galeria
    Ale za co to brawo?
    Chyba po raz pierwszy w E-systemie mamy do wyboru dwie różne puszki ze średniej półki w identycznej cenie. Do tego z mniej lub bardziej ciekawymi promocjami.
    Dyskutujemy o przewagach jednego bądź drugiego aparatu, każdy z nich jest dostępny na półce w sklepie. Jak widać chętnych do zakupów ( a nie tylko czczego mielenia jęzorem) nie brakuje. Canoniarze, Nikoniarze czy Soniacy <lol> od jakiegoś czasu mieli taki wybór. Mamy i my. Dlatego poprzewracało nam się w d..pach??

Dodam, że jesieniozima + sezon grypowy (ja od 10 dni ruszam się tylko jak muszę) - sprzyjają bardziej takim dyskusjom niż fotografowaniu.
    Moje zdjęcia: http://forum.olympusclub.pl/showthre...938#post206938
    zabawki: OM-1 + 12-100/f4 +100-400+ 12/2 + 20/1.4 . Czasem S 23Ultra

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Karol
    Mieszka w
    las pod TARNOWem...
    Siła reputacji
    172
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Koriolan Zobacz posta
    Ale za co to brawo?
    No właśnie... Po raz kolejny mynameisnobody zabiera głos w dyskusji i jego wypowiedź nie wnosi nic poza zanegowaniem jej sensu. I po raz kolejny wypowiada się fotomic w duchu aprobaty, wręcz pochwały. Wcześniej:
    Cytat Zamieszczone przez fotomic Zobacz posta
    OT: mnin, miło Cię widzieć, wrzuć coś do galerii.
    Rozumiem, że to prywatne wypowiedzi fotomic'a a nie głos w imieniu Administracji?
    zmiana nicka: ktotek -> Karol
    Polska B - wątek ze zdjęciami
    Facebook

diabolique
    Gość
    Jedni za niecenzuralne słowa dostają plusy i pochwały, inni mandaty.
    Życie...

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar salvadhor
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    73
    Moja galeria
    A ja zaneguję negację sensu istnienia takich pogadanek, jak w tym wątku.

Dlaczego? A wyobraźcie sobie osobę będącą na etapie poszukiwania aparatu dla siebie, loguje się taki delikwent na forum i od razu pytanie 'co kupić', a starym wyjadaczom krew z oczu cieknie jak to czytają. A delikwent pyta, bo nigdzie w wątkach nie znajduje opinii na temat aparatów.

Oczywiście, nie ma co popadać w nadmierną celebrację technikaliów. Ale takie informacje, jak to, z czego jest body zrobione, jakiej jakości materiały, czy lżejsze, czy cięższe, czy pasuje posiadaczowi, czy nie pasuje - czemu by się miały nie przewijać w wypowiedziach.

I nie ma to nic wspólnego z tym, że komuś coś się poprzewracało - po prostu każdy ma prawo do swojej opinii. No chyba, że ktoś bije pianę, a Olympusa zna tylko z reklamy na akademiku

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów