Strona 8 z 16 PierwszyPierwszy ... 678910 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 159

Wątek: E3 vs E30

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria
    Ostatnio bardziej niż tzw. "onanizm sprzętowy" razi mnie ostentacyjne krytykowanie wszelkich rozmów na temat sprzętowej strony fotografii. Panowie (bo Pań na razie ten problem nie dotyczy), trochę więcej dystansu i balansu. Jest czas i miejsce, żeby porozmawiać i wymienić się poglądami na każdy temat.

| OlyJedi Awatar dog_master
    Mieszka w
    Gdańsk
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    LOL.

A tak w temacie: pada argument "szybkostrzelność" - tzn? Klatki na sekundę? Kto to wykorzysta? Czy coś jeszcze innego się pod tym pojęciem kryje?
    Alicja & E-330/14-45/40-150/FL50R & D7000/18-200/70-200f2.8/50f1.4
    My life is brilliant (-: But it's time to face the truth... Umiesz liczyć? Licz na siebie.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Koriolan
    Mieszka w
    Gdańsk
    Siła reputacji
    294
    Moja galeria
    Przy fotografowaniu psiaków, te 5fps jest chyba pewną zaletą ?
    Moje zdjęcia: http://forum.olympusclub.pl/showthre...938#post206938
    zabawki: OM-1 + 12-100/f4 +100-400+ 12/2 + 20/1.4 . Czasem S 23Ultra

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Gundi
    Mieszka w
    Muszyna / Kraków
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    Dla mnie 3pfs to stanowczo za mało czasem. Wole mieć niż nie mieć.

| OlyJedi Awatar dog_master
    Mieszka w
    Gdańsk
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Koriolan Zobacz posta
    Przy fotografowaniu psiaków, te 5fps jest chyba pewną zaletą ?
    Jeżeli obiekt porusza się prostopadle to jasne, że tak, ale w innych sytuacjach... Nie wiem, jak z 5fps, ale ja moich 2,5 nigdy chyba nie używam. Jeżeli AF zdąży podostrzyć trochę między strzałami to super, jeżeli nie to obiekt prawdopodobnie ucieknie z GO.
    Alicja & E-330/14-45/40-150/FL50R & D7000/18-200/70-200f2.8/50f1.4
    My life is brilliant (-: But it's time to face the truth... Umiesz liczyć? Licz na siebie.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar geo
    Mieszka w
    widzę Morze
    Siła reputacji
    49
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez dog_master Zobacz posta
    Jeżeli obiekt porusza się prostopadle to jasne, że tak, ale w innych sytuacjach... Nie wiem, jak z 5fps, ale ja moich 2,5 nigdy chyba nie używam. Jeżeli AF zdąży podostrzyć trochę między strzałami to super, jeżeli nie to obiekt prawdopodobnie ucieknie z GO.
    a w fullfrejmie to musisz przymknąć do F14 i wtedy może Ci nie ucieknie z GO
    Prawda jest taka ja mam 6,5 fpsa i tak naprawdę nigdy tego nie wykorzystałem obiekt po 2 klatkach ucieka z GO i **** w korkach...
    A7II słoiki
    jerzykulesza.zenfolio.com

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria
    Fajny byłby tryb seryjny z priorytetem ostrości. Znaczy, że robiłby seryjne zdjęcie, ale dopiero wtedy, kiedy dostanie potwierdzenie ostrości na śledzonym obiekcie.

GoOrange
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez mynameisnobody Zobacz posta
    Proszę o uwagę...
    Dostanę kolejne lanie od policjantów i ormowców z tego portalu ale muszę to powiedzieć bo pęknę...

Czytając Wasze wysublimowane wymagania sprzętowe; co lepsze, gorsze, lub równe i od czego a dlaczego, - kolejne rozwiązywanie problemów które nie istenieją... nasuwa się nieodparcie i nie daje się odgonić jedna natrętna cholernie uparta myśl > w ****** Wam się poprzewracało..

Dziękuję za uwagę.
    Mnie się w du*** zdecydowanie poprzewracało, dobrze że chociaż w głowie wszystko na swoim miejscu i mogę sobie kupować puszki jakie "mnie się uwidzą" .

| OlyJedi Awatar sławekb
    Mieszka w
    Łagów
    Siła reputacji
    35
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez geo Zobacz posta
    a w fullfrejmie to musisz przymknąć do F14 i wtedy może Ci nie ucieknie z GO
    Prawda jest taka ja mam 6,5 fpsa i tak naprawdę nigdy tego nie wykorzystałem obiekt po 2 klatkach ucieka z GO i **** w korkach...
    Geo, wystarczy trochę treningu i odpowiednie ustawienia. Jak się nauczysz to wiele pięknych ujęć możesz "nie stracić"
    Ta seria to 4 zdjęcia z 6-ciu. Tryb seryjny 8kl/s. poniższe zdjęcia zrobione w tej samej sekundzie, ostatnia fota z bonusem: przelatującą sójką. Gdyby nie seria miałbym tylko jedną i kto wie czy dobrą

Ostatnio edytowane przez sławekb ; 24.01.09 o 21:57

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    180
    Moja galeria
    Te fpesy maja znaczenie i sprawdzaja sie w wielu sytuacjach.
    To nie tylko biegajacy piesek lub kotek prostopadle do aparatu.
    1.Foty sportowe-Slok wzwyz,o tyczce-walisz ostrosc na poprzeczke i strzelasz serie(najlepsze do redakcji)
    2.Szympans jak ziewa(naciskasz jak on zaczyna,konczysz razem z nim)
    3.Prominent jak sie smieje(walisz serie i najciekawsze do TVenu)Po paru fotkach jestes slynny,przez jednych chwalony,drudzy kontrole nasylaja.
    Jak sie ma to sie uzywa.Jak sie nie uzywa to sie nie kupuje tego co to ma,bo to snobizmem zalatuje.

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów