Strona 6 z 16 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 159

Wątek: E3 vs E30

Awatar lordmoll
    Mieszka w
    Sosnowiec
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Może gdyby e-30 miało uszczelnienia i korpus magnezowy to może bym się skusił.
    E-3, ZD 12-60mm SWD, FL-50R

| OlyJedi Awatar mynameisnobody
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    Proszę o uwagę...
    Dostanę kolejne lanie od policjantów i ormowców z tego portalu ale muszę to powiedzieć bo pęknę...

Czytając Wasze wysublimowane wymagania sprzętowe; co lepsze, gorsze, lub równe i od czego a dlaczego, - kolejne rozwiązywanie problemów które nie istenieją... nasuwa się nieodparcie i nie daje się odgonić jedna natrętna cholernie uparta myśl > w ****** Wam się poprzewracało..

Dziękuję za uwagę.

| OlyJedi
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Pi-er17 Zobacz posta
    Jednak E-czydzieści zamiast E-czy.

Obraz wygląda nieźle, może nawet lepiej niż w "3" i aparata ma wielce przydatną funkcję - regulacje BF/FF.
    No wlasnie! Kalibracja AF i baza danych dla 20 obiektywow! Kto sie zetknal z problemem bledow AF (FF/BF) i nieporadnoscia serwisu w tej materii - wie o czym pisze. Mysle, ze nieprzypadkowo sie na to zdecydowano z poziomu oprogramowania
    Za to warto zaplacic. Spotkalem sie z 'fachowcami' ktorzy bledy ostrosci ewidentnie spowodowane FF/BF przypisywali softowi, matrycy, optyce - nie patrzac, ze reczne doostrzanie na LV (weryfikacja ostrosci na matrycy) demaskuje ich przyklepywanie oczywistego faktu rozjezdzania sie korpusu i roznych szkiel.

Gdyby tak firmware to opanowal w nizszych modelach!
    Były użytkownik e-systemu. Obecnie Nikon.
    http://foto.moon.pl/uzytkownik/2007

qbic
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez mynameisnobody Zobacz posta
    w ****** Wam się poprzewracało..

Dziękuję za uwagę.
    Słabe.

| OlyJedi Awatar irek50
    Mieszka w
    Zamość
    Siła reputacji
    38
    Moja galeria
    Pierwszy zauważył ktotek tę podwyżkę E-3 w Fotozakupach ... Za takie numery to się mozna nieźle wk...,bo jeszcze komuś obiecałem odsprzedaż z promocji i robię sobie teraz z gęby cholewę... Trzeba sprawę przemyśleć od nowa (albo kupić Fuji S5 pro hehe)

| OlyJedi Awatar willow32
    Mieszka w
    Sosnowiec
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria
    w ****** Wam się poprzewracało..

Dziękuję za uwagę.
    Cytat Zamieszczone przez qbic Zobacz posta
    Słabe.
    a moim zdanie całkiem trafne to spostrzeżenie
    http://www.robertnawara.digartfolio.pl/

E-1 ZD14-54 FL-36 A850 135 f/1.8 85f/1.4 50f/2.8 20-35 f/3.5-4.5

| OlyJedi Awatar adamowski1
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    17
    Moja galeria

Jak dla mnie to E3

Co prawda E-30 nie miałem w ręku,ale porządny aparat musi swoje ważyć aby był stabilny,w dodatku uszczelnienie Body,to plusy.A że E 30 ma kilka pikseli więcej?,przy tym samym rozmiarze matrycy to raczej nie przemawia według mnie na jego korzyść.Szumy?,mam E 510 i raczej powyżej ISO 400 nie pstrykam,fakt kilka razy nie mogłem włączyć lampy i 1600 też używałem,jeżeli ktoś pamięta czasy analogów to błona 27DIN miała spore ziarno w porównaniu do 21,coś za coś.W każdym bądź razie zbieram kaskę na E-3.Pozdro.

| OlyJedi Awatar outback
    Mieszka w
    Crows Nest
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez sewer10 Zobacz posta
    Chcialem stworzyc nowy watek ale nie mam uprawnien... (za malutki jestem) Duzo na tym watku pisano o E-3 vs E-1 ale co z nowym produktem Olka?
    Stoje przed jak mi sie wydaje trudnym wyborem zakupu body. E-3 czy E-30 oto jest pytanie...
    Uszczelnione body E-3 jak i "szybko strzelnosc" do mnie nie przemawia. Czy sa jakies inne argumenty za E-3 na dzisiaj?
    Zakladam ze w glownej mierze do fotografii podwodnej.
    - przewaga jednak na korzysc e30, mam na mysli wage i LV ktore bedzie bardzo przydatne pod woda, jesli bedzie odpowiednio szybko ostrzyc , bo uszczelnienia to raczej malo praktyczne
    -jedyna rzecz do przemyslenia to wielkosc wizjera, dla mnie osobiscie istotna rzecz w fotografii podwodnej.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Rafał Czarny
    Mieszka w
    Krakowie
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria
    Proszę o uwagę...
    Dostanę kolejne lanie od policjantów i ormowców z tego portalu ale muszę to powiedzieć bo pęknę...

Czytając Wasze wysublimowane wymagania sprzętowe; co lepsze, gorsze, lub równe i od czego a dlaczego, - kolejne rozwiązywanie problemów które nie istenieją... nasuwa się nieodparcie i nie daje się odgonić jedna natrętna cholernie uparta myśl > w ****** Wam się poprzewracało..

Dziękuję za uwagę.
    Plus do reputacji od mojej skromnej osoby.
    gAlErIa czArNeGo
    oPoWiEm wAm o mArKu
    Pampalini, łowca stworzeń, wypier..lił się o korzeń.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar geo
    Mieszka w
    widzę Morze
    Siła reputacji
    48
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Rafał Czarny Zobacz posta
    Plus do reputacji od mojej skromnej osoby.
    E tam to sama przyjemność pogadać o sprzęcie oczywiście z umiarem
    mój plan jest taki: kupić E-30 jako podstawowe body plus istniejące 410 z naleśniczkiem, ciekawi mnie ta nowa sigma 50/1.4 (podobno najostrzejsza) pod 4/3 przy zakupie jej będę spokojny o jej ewentualny FF lub BF.
    No cóż canoniusza trzeba będzie sprzedać... znudziło mi się ciągłe przymykanie tak drogich szkiełek, i częste nietrafianie w odpowiednią DOF.
    A7II słoiki
    jerzykulesza.zenfolio.com

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów