Może gdyby e-30 miało uszczelnienia i korpus magnezowy to może bym się skusił.
Może gdyby e-30 miało uszczelnienia i korpus magnezowy to może bym się skusił.
E-3, ZD 12-60mm SWD, FL-50R
Proszę o uwagę...
Dostanę kolejne lanie od policjantów i ormowców z tego portalu ale muszę to powiedzieć bo pęknę...
Czytając Wasze wysublimowane wymagania sprzętowe; co lepsze, gorsze, lub równe i od czego a dlaczego, - kolejne rozwiązywanie problemów które nie istenieją... nasuwa się nieodparcie i nie daje się odgonić jedna natrętna cholernie uparta myśl > w ****** Wam się poprzewracało..
Dziękuję za uwagę.
No wlasnie! Kalibracja AF i baza danych dla 20 obiektywow! Kto sie zetknal z problemem bledow AF (FF/BF) i nieporadnoscia serwisu w tej materii - wie o czym pisze. Mysle, ze nieprzypadkowo sie na to zdecydowano z poziomu oprogramowania
Za to warto zaplacic. Spotkalem sie z 'fachowcami' ktorzy bledy ostrosci ewidentnie spowodowane FF/BF przypisywali softowi, matrycy, optyce - nie patrzac, ze reczne doostrzanie na LV (weryfikacja ostrosci na matrycy) demaskuje ich przyklepywanie oczywistego faktu rozjezdzania sie korpusu i roznych szkiel.
Gdyby tak firmware to opanowal w nizszych modelach!
Były użytkownik e-systemu. Obecnie Nikon.
http://foto.moon.pl/uzytkownik/2007
Pierwszy zauważył ktotek tę podwyżkę E-3 w Fotozakupach ... Za takie numery to się mozna nieźle wk...,bo jeszcze komuś obiecałem odsprzedaż z promocji i robię sobie teraz z gęby cholewę... Trzeba sprawę przemyśleć od nowa (albo kupić Fuji S5 pro hehe)
http://www.robertnawara.digartfolio.pl/
E-1 ZD14-54 FL-36 A850 135 f/1.8 85f/1.4 50f/2.8 20-35 f/3.5-4.5
Co prawda E-30 nie miałem w ręku,ale porządny aparat musi swoje ważyć aby był stabilny,w dodatku uszczelnienie Body,to plusy.A że E 30 ma kilka pikseli więcej?,przy tym samym rozmiarze matrycy to raczej nie przemawia według mnie na jego korzyść.Szumy?,mam E 510 i raczej powyżej ISO 400 nie pstrykam,fakt kilka razy nie mogłem włączyć lampy i 1600 też używałem,jeżeli ktoś pamięta czasy analogów to błona 27DIN miała spore ziarno w porównaniu do 21,coś za coś.W każdym bądź razie zbieram kaskę na E-3.Pozdro.
Zakladam ze w glownej mierze do fotografii podwodnej.
- przewaga jednak na korzysc e30, mam na mysli wage i LV ktore bedzie bardzo przydatne pod woda, jesli bedzie odpowiednio szybko ostrzyc , bo uszczelnienia to raczej malo praktyczne![]()
-jedyna rzecz do przemyslenia to wielkosc wizjera, dla mnie osobiscie istotna rzecz w fotografii podwodnej.
E tam to sama przyjemność pogadać o sprzęcie oczywiście z umiarem
mój plan jest taki: kupić E-30 jako podstawowe body plus istniejące 410 z naleśniczkiem, ciekawi mnie ta nowa sigma 50/1.4 (podobno najostrzejsza) pod 4/3 przy zakupie jej będę spokojny o jej ewentualny FF lub BF.
No cóż canoniusza trzeba będzie sprzedać... znudziło mi się ciągłe przymykanie tak drogich szkiełek, i częste nietrafianie w odpowiednią DOF.
A7II słoiki
jerzykulesza.zenfolio.com