Strona 1 z 16 12311 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 159

Wątek: E3 vs E30

| OlyJedi Awatar sewer10
    Mieszka w
    Rzeszow
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria

E3 vs E30

Chcialem stworzyc nowy watek ale nie mam uprawnien... (za malutki jestem) Duzo na tym watku pisano o E-3 vs E-1 ale co z nowym produktem Olka?
    Stoje przed jak mi sie wydaje trudnym wyborem zakupu body. E-3 czy E-30 oto jest pytanie...
    Uszczelnione body E-3 jak i "szybko strzelnosc" do mnie nie przemawia. Czy sa jakies inne argumenty za E-3 na dzisiaj?
    E-520, FL 36, Zuiko 14-54, 12-60 SWD, 50-200 SWD, 50 macro. Niedlugo E-30...
    Pare zdjec podwodnych mojego autorstwa
    http://forum.olympusclub.pl/showthread.php?t=16247

| OlyJedi Awatar rafrog
    Mieszka w
    lubelskie
    Siła reputacji
    32
    Moja galeria
    Cena i promocja

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar droplet
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    113
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez sewer10 Zobacz posta
    Stoje przed jak mi sie wydaje trudnym wyborem zakupu body. E-3 czy E-30 oto jest pytanie...
    Uszczelnione body E-3 jak i "szybko strzelnosc" do mnie nie przemawia. Czy sa jakies inne argumenty za E-3 na dzisiaj?
    Jeśli chcesz użyć E30 do fotografii podwodnej to obudowę sobie poczekasz . Aczkolwiek ze względu na wagę wolałbym E-30.

Kiedyś czytałem bloga pani, która wpadła do morza brodząc z 40D i aparat działa a wydaje mi się, że E-3 jest szczelniejszy. Tak, że szczelność może się przydać .

Jeśli pancerność E-3 jest zbędna i cena E-30 ci pasuje to ja bym brał E-30.

Awatar lordmoll
    Mieszka w
    Sosnowiec
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez sewer10 Zobacz posta
    Chcialem stworzyc nowy watek ale nie mam uprawnien... (za malutki jestem) Duzo na tym watku pisano o E-3 vs E-1 ale co z nowym produktem Olka?
    Na chwilę obecną cena+promocja dla E-3 wydaję się być lepsza od E-30.

pozdr.
    E-3, ZD 12-60mm SWD, FL-50R

| OlyJedi Awatar qwert
    Mieszka w
    Dąbrowa Górnicza
    Siła reputacji
    92
    Moja galeria

e3

święta prawd .e3 nie jest plastikowy

zonkinho
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez qwert Zobacz posta
    święta prawd .e3 nie jest plastikowy
    Dlatego biorę E-3, poza tym promocja o wiele lepsza. No i wolę większy wizjer.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar salvadhor
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    72
    Moja galeria
    Na korzyść E-3 przemawia:
    - pancerność i uszczelnienia,
    - wizjer i 100% kadru w kadrze,
    - lepsza promocja na dzień dzisiejszy (body + darmowe szkło).

Na korzyść E-30 przemawia:
    - poziomica,
    - filtry artystyczne,
    - nieco inna dynamika (przesunięta w górę) obrazu,

Zatem, każdy wg. własnych priorytetów może sobie rozsądzić co mu bardziej pasuje.

Poza tym, akcja z E-3 nosi znamiona czyszczenia magazynów przed nowym body - nowy model PRO? Więc niepewni, którym żaden z modeli nie pasuje, zawsze mogą poczekać.

| OlyJedi Awatar witia
    Mieszka w
    Zamość
    Siła reputacji
    151
    Moja galeria

To wielkie "nieporozumienie" - płacić więcej za plastikową, częściowo uszczelnioną, z mniejszym wizjerem - puszeczkę.
    Jeszcze przy takich "promocjach".
    Gdybym miał wybór - tylko E-3- i basta.
    Pozdrówka.

zonkinho
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez salvadhor Zobacz posta

Na korzyść E-30 przemawia:
    - poziomica,
    - filtry artystyczne,
    - nieco inna dynamika (przesunięta w górę) obrazu,

Zatem, każdy wg. własnych priorytetów może sobie rozsądzić co mu bardziej pasuje.

Poza tym, akcja z E-3 nosi znamiona czyszczenia magazynów przed nowym body - nowy model PRO? Więc niepewni, którym żaden z modeli nie pasuje, zawsze mogą poczekać.
    Filtry artystyczne to raczej bajer, z którego raczej nikt na poważnie nie będzie korzystał.

A jeśli chodzi o następce E-3, to pewnie wyjdzie niebawem, bo skoro ma być jedna nowa pucha w tym roku to co miałoby być innego? Natomiast cena startowa to znów będzie pewnie z 5-6 tys za body bez żadnych promocji.

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Karol
    Mieszka w
    las pod TARNOWem...
    Siła reputacji
    172
    Moja galeria
    Osobiście na dzień dzisiejszy nie bardzo rozumiem motywację kupców E-30, chyba, że dla kogoś bardzo ważne jest ostrzenie po kontraście. Owszem E-30 ma kalibrowanie szkieł, poziomicę, bajery, niemniej E-3 pozostaje znacznie lepszym aparatem z uwagi na jego budowę, szczególne, że za cenę E-30 mamy E-3+grip i łapiemy się na atrakcyjniejszą promocję niż przy zakupie E-30. Dla mnie wszystkie aparaty Olka z Panasonikową matrycą zachowują się podobnie, nie widzę przełomu, albo obraz pasuje albo nie. E-3 jest solidniejsza, cięższa, co w przypadku zaawansowanego aparatu jest zaletą. Jak priorytetem są małe wymiary i ciężar można mieć znacznie taniej i znacznie lżej/mniej E-5XX/E-4XX...
    Nie zrozumcie mnie źle - E-30 to cenny aparat w stajni Olympusa, sam pisałem o potrzebie takowego jak go jeszcze nie było, niemniej obecna sytuacja na rynku i ceny nie sprzyjają E-30. Dobry czas na ten aparat zapewne nadejdzie, może przed wakacjami...
    zmiana nicka: ktotek -> Karol
    Polska B - wątek ze zdjęciami
    Facebook

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów