Strona 5 z 16 PierwszyPierwszy ... 3456715 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 159

Wątek: E3 vs E30

Mieszka w
    Tarnowskie Góry
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez heyahero Zobacz posta
    A jak tam z cenami szkieł, panie Mateuszu? Bo patrząc na takie 50-200 SWD to u Was raz spada, raz rośnie :/

Sorki za mały OT.
    dzisiaj przyszła nowa dostawa ale nie przeceniłem jescze,
    cena spadnie w okolice 3499

| OlyJedi Awatar 2em
    Mieszka w
    Świętochłowice, Katowice, Poland, Poland
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Dla mnie osobiście nie będzie specjalnego dylematu - e-30 i już, bo nie focę po deszczach, bo lubię mieć lżej niż ciężej jak zasuwam kilometry po górach, bo iso wygląda zachęcająco...
    Tylko poczekam aż wyjdzie e-40 i wtedy dokonam zakupu ostatków magazynowych za 2000 zł

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez pledwon Zobacz posta
    Jak sobie porównam na http://www.imaging-resource.com/IMCOMP/COMPS01.HTM
    E-30 z E-3 na wyższych ISO np 800 i 1600 to nie widzę żeby e-30 mało lepsze wyższe ISO
    Nie porównuj jpegów, tylko rawy. Nie wiem jak w E-3, ale w jpegach z E-30 włączona jest auto gradacja (kompensacja cienia), która powoduje wzrost szumu.

| OlyJedi Awatar pledwon
    Mieszka w
    Zabrze
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    W e-3 jest tak samo. No i nie sadzisz że testujący są idiotami i nie ustawiają tych samych ustawień
    www.pledwon.unl.pl
    OM10, E-3, E-510 | ZD 8, 9-18, 14-54, 50, 40-150, 14-42 | Fl50R

Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria
    W e-3 jest tak samo. No i nie sadzisz że testujący są idiotami i nie ustawiają tych samych ustawień
    Może nie nazwałbym ich idiotami, ale na pewno nie wszystko robią jak należy.

Jeszcze raz sugeruję, żebyś ściągnął rawy i wywołał je np. w OM.

| OlyJedi Awatar pledwon
    Mieszka w
    Zabrze
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    Może nie nazwałbym ich idiotami, ale na pewno nie wszystko robią jak należy.

Jeszcze raz sugeruję, żebyś ściągnął rawy i wywołał je np. w OM.
    To gdzie są rawy 2 zdjęć tego samego w podobnych warunkach zrobione ?? poproszę o link.
    Może rozwaliłem jakiś mit Świętego Grala ( e-30 ) ale jak chce zobaczyć mniejsze szumy to porównuje do canona albo nikona. Lepsze iso to ma konkurencja. Osobiście mi odpowiada to co mam w E-3 i nie widzę żeby w E-30 była kolosalna różnica tak jak wypadku konkurencji.
    www.pledwon.unl.pl
    OM10, E-3, E-510 | ZD 8, 9-18, 14-54, 50, 40-150, 14-42 | Fl50R

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar geo
    Mieszka w
    widzę Morze
    Siła reputacji
    48
    Moja galeria
    Jak sobie porównam na http://www.imaging-resource.com/IMCOMP/COMPS01.HTM
    E-30 z E-3 na wyższych ISO np 800 i 1600 to nie widzę żeby e-30 mało lepsze wyższe ISO
    jeżeli E-3 potrafi coś takiego wypluć po obróbce to znaczy że ma iso 3200 prawie używalne.
    Napisałem tylko że mi sie wydaje że iso w E30 jest gładsze niestety przy iso 3200 detale tracą szczegóły i tu odstaje od np. D90 i 50D
    3200 po obróbce

reasumując 3200 będzie tylko do małych odbitek
    Załączone miniatury Załączone miniatury Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	P1010011_filtered3.jpg
Wyświetleń:	407
Rozmiar:	862,8 KB
ID:	11749  
    A7II słoiki
    jerzykulesza.zenfolio.com

Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria
    To gdzie są rawy 2 zdjęć tego samego w podobnych warunkach zrobione ?? poproszę o link.
    Proszę bardzo:

http://www.imaging-resource.com/PRODS/E3/E3RAWINDEX.HTM - cała strona z rawami z E-3

http://www.imaging-resource.com/PRODS/E30/E30A7.HTM - pod niektórymi zdjęciami są linki do rawów z E-30

Może rozwaliłem jakiś mit Świętego Grala ( e-30 ) ale jak chce zobaczyć mniejsze szumy to porównuje do canona albo nikona. Lepsze iso to ma konkurencja.
    Cudów to nie ma.

Osobiście mi odpowiada to co mam w E-3 i nie widzę żeby w E-30 była kolosalna różnica tak jak wypadku konkurencji.
    Nikt nie mówił, że E-3 przestaje już robić zdjęcia. Nikt też nie mówił, że różnica jest kolosalna. Na moje oko jest niewielka, ale jest. A kolosalnych różnic to nie widziałem nigdzie, nawet w przypadku konkurencji (chyba, że tej małoobrazkowej).

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar geo
    Mieszka w
    widzę Morze
    Siła reputacji
    48
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    A kolosalnych różnic to nie widziałem nigdzie, nawet w przypadku konkurencji (chyba, że tej małoobrazkowej).
    amen
    A7II słoiki
    jerzykulesza.zenfolio.com

| OlyJedi Awatar Morlok
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Jednak E-czydzieści zamiast E-czy.

Obraz wygląda nieźle, może nawet lepiej niż w "3" i aparata ma wielce przydatną funkcję - regulacje BF/FF.
    Mam u siebie FF jak byk i wiem ile muszę sie nakombinować by ostre było to co chcę lub robić w LV. Strasznie to upierdliwe. Wolałbym dopłacić i mieć ostre to co chcę bez kombinowania. Teraz cena troszkę za śmiała, ale spadnie, spadnie.. No chyba, że wszystko bęcnie. Wtedy, nie puszki będa naszym zmartwieniem
    Automaty liczą, liczą, liczą .....na człowieka.

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów