Mateusz
www.fotozakupy.pl
Dla mnie osobiście nie będzie specjalnego dylematu - e-30 i już, bo nie focę po deszczach, bo lubię mieć lżej niż ciężej jak zasuwam kilometry po górach, bo iso wygląda zachęcająco...
Tylko poczekam aż wyjdzie e-40i wtedy dokonam zakupu ostatków magazynowych za 2000 zł
![]()
W e-3 jest tak samo. No i nie sadzisz że testujący są idiotami i nie ustawiają tych samych ustawień
www.pledwon.unl.pl
OM10, E-3, E-510 | ZD 8, 9-18, 14-54, 50, 40-150, 14-42 | Fl50R
To gdzie są rawy 2 zdjęć tego samego w podobnych warunkach zrobione ?? poproszę o link.
Może rozwaliłem jakiś mit Świętego Grala ( e-30 ) ale jak chce zobaczyć mniejsze szumy to porównuje do canona albo nikona. Lepsze iso to ma konkurencja. Osobiście mi odpowiada to co mam w E-3 i nie widzę żeby w E-30 była kolosalna różnica tak jak wypadku konkurencji.
www.pledwon.unl.pl
OM10, E-3, E-510 | ZD 8, 9-18, 14-54, 50, 40-150, 14-42 | Fl50R
jeżeli E-3 potrafi coś takiego wypluć po obróbce to znaczy że ma iso 3200 prawie używalne.
Napisałem tylko że mi sie wydaje że iso w E30 jest gładsze niestety przy iso 3200 detale tracą szczegóły i tu odstaje od np. D90 i 50D
3200 po obróbce
reasumując 3200 będzie tylko do małych odbitek![]()
A7II słoiki
jerzykulesza.zenfolio.com
Proszę bardzo:
http://www.imaging-resource.com/PRODS/E3/E3RAWINDEX.HTM - cała strona z rawami z E-3
http://www.imaging-resource.com/PRODS/E30/E30A7.HTM - pod niektórymi zdjęciami są linki do rawów z E-30
Cudów to nie ma.
Nikt nie mówił, że E-3 przestaje już robić zdjęcia. Nikt też nie mówił, że różnica jest kolosalna. Na moje oko jest niewielka, ale jest. A kolosalnych różnic to nie widziałem nigdzie, nawet w przypadku konkurencji (chyba, że tej małoobrazkowej).
Jednak E-czydzieści zamiast E-czy.
Obraz wygląda nieźle, może nawet lepiej niż w "3" i aparata ma wielce przydatną funkcję - regulacje BF/FF.
Mam u siebie FF jak byk i wiem ile muszę sie nakombinować by ostre było to co chcę lub robić w LV. Strasznie to upierdliwe. Wolałbym dopłacić i mieć ostre to co chcę bez kombinowania. Teraz cena troszkę za śmiała, ale spadnie, spadnie.. No chyba, że wszystko bęcnie. Wtedy, nie puszki będa naszym zmartwieniem![]()
Automaty liczą, liczą, liczą .....na człowieka.