Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 27

Wątek: E-520 poważny problem

Mieszka w
    Gdańsk
    Siła reputacji
    17
    Moja galeria

Exclamation E-520 poważny problem

Witam wszystkich zainteresowanych.

Opis problemu:

Jakieś 2 tygodnie temu wrócił do mnie olek E520 z serwisu - wylądował tam w celu naprawienia lampy błyskowej - rozpakowałem, sprawdziłem czy lampę naprawili i czy da się nim robić zdjęcia - i wszystko ok. Ponieważ miałem już w tym czasie E-30, to 520tke chciałem jak najszybciej szprzedać. Po sprawdzeniu lampy, zrobiłem puszce kilka fotek, wyjąłem z niej baterię i solidnie zapakowałem do pudełka należycie zabezpieczając - wszystko trwało może pół godziny.
    Body wystawiłem na allegro i sprzedałem. W piątek (06.11.2009) wysłałem kurierem, oczywiście z opcją ostrożnie. Body dotarło do adresata we wtorek 10ego. Dzisiaj koło południa Gość dzwoni do mnie, że aparat nie jest sprawny, bo: BATERIA WŁOŻONA DO APARATU SAMOCZYNNIE SIĘ ROZŁADOWUJE W CIĄGU KILKU GODIN POMIMO TEGO, ŻE APARAT JEST WYŁACZONY A UCHWYT APARATU ROBI SIĘ CIEPŁY. Mówi, że naładował ją jeszcze raz, i jeszcze raz, że przetarł styki... i nic nie pomogło.
    Nigdy nie miałem z tym aparatem problemów (prócz lampy), leżał nieraz przez tydzień i dłużej a bateria trzymała jak należy.

Czy to możliwe, żeby w serwisie coś nie tak zrobili?
    Co mam z tym Gościem zrobić, skąd mieć pewność, że to on go nie uszkodził, skąd mieć pewność że w trakcie transportu się nie uszkodził, czy serwis przyjmie go na gwarancji?

Co radzicie w takiej sytuacji? Dodam, że zależy mi na tym, żeby załatwić sprawę uczciwie ale też nie chcę wyjść na frajera...
    Nawet jeśli stoimy obok siebie, nie musisz widzieć dokładnie tego, co ja... Zapraszam do mojego wątku.

Moderator Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar dobas
    Mieszka w
    Kiełpin / Karkonosze
    Siła reputacji
    88
    Moja galeria
    sprzęt jest na gwarancji ?

Jeśli tak to myslę że nie ma najmniejszego problemu.

Dogadaj sie z czlowiekiem i albo On wyśle do serwisu
    albo niech zwróci i Ty oddasz do serwisu.

Skoro sprzęt jest niesprawny - serwis w ramach gwarancji z całą pewnoscią Ci go naprawi..

premiera e520 to maj 2008 więc nie powinno być najmniejszego problemu z serwisem jesli wysłałeś wszystkie papiery to człowiek ma i gwarancję - kwestia ugadania kto ma wyslać do serwisu. Oprócz czasu nie kosztuje to nic...

Gdybym był na miejscu tego człowieka pewnie bym sam wysłał do seriwu a od Ciebie próbował coś wytargowac za kłopot

zakładam oczywiście że facet nie robi jakiegoś przewału i nie odeśle Ci na przykład swojej 520 z innym numerem seryjnym. Ale nie przypuszczam żeby bylo az tak źle

| OlyJedi Awatar Syd Barrett
    Mieszka w
    Krk
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria
    poradź, żeby wysłał do serwisu z prośbą o puszkę zastępczą (musi zadzwonić). zeskanuj mu dowód, że co dopiero wrócił z serwisu wraz z kodem awarii..

Mieszka w
    Gdańsk
    Siła reputacji
    17
    Moja galeria
    tylko problem jest taki, że gość nie chce się za nic bawić w serwisy, chce kasę spowrotem...
    Skoro mówicie, że w serwisie nie będzie problemu to chyba innego wyjścia nie ma...
    Masakra - kasy już dawno nie mam a w interesie cieniutko u mnie ostatnio...
    _______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
    wątpię żeby robił gość jakiś przewał - na allegro ma ponad 200 pozytywów i tylko jeden mało znaczący komentarz sprzed ponada pół roku...

Będę go jeszcze namawiał ale gość nie chce słyszeć o serwisie...
    Jakich argumentów użyć - nie ma pojęcia.
    Puszka była na prawdę świetna i niezawodna...
    _______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
    A propos kwitu z serwisu - czy można jakoś zdobyć wtórnik? Bo ze mnie taki !#$%^%$# że nic nie myśląc wyżuciłem go...
    Ostatnio edytowane przez michalzolnowski ; 12.11.09 o 21:10 Powód: Automatyczne scalenie postów
    Nawet jeśli stoimy obok siebie, nie musisz widzieć dokładnie tego, co ja... Zapraszam do mojego wątku.

Moderator Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar dobas
    Mieszka w
    Kiełpin / Karkonosze
    Siła reputacji
    88
    Moja galeria
    ma prawo nie chcieć serwisu

kupił sprawny - otrzymał wadliwy.

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar Sawa
    Mieszka w
    Pruszcz Gdanski
    Siła reputacji
    120
    Moja galeria
    Cześć,
    Cytat Zamieszczone przez michalzolnowski Zobacz posta
    Opis problemu:BATERIA WŁOŻONA DO APARATU SAMOCZYNNIE SIĘ ROZŁADOWUJE W CIĄGU KILKU GODIN POMIMO TEGO, ŻE APARAT JEST WYŁACZONY A UCHWYT APARATU ROBI SIĘ CIEPŁY
    Sytuacja możliwa - miałem tak ze swoim aparatem E510, który wrócił z seriwsu -
    Jak sprawdziłem, było wszystko OK - po czym chcę robić zdjecia po kilku godzinach - a tu martwa bateria. Naładowanie, kilka godzin - martwa.
    Wystarczyło, że bateriał tkwiła w body. Kolejny serwis był niezbędny, kolejne kilka tygodni oczekiwania.
    Proponuję dogadać się z kupującym, i 'skompensować' jego czas oczekiwania na naprawę mimo, że to nie twoja wina, tylko serwisu. Samo życie.

pozdrawiam,

| OlyJedi
    Mieszka w
    Ełk
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Kupił na handel,więc nie chce bawic się w serwisowanie.Zaproponuj że wyślesz do serwisu a sam po naprawie odeślesz.Jakie wyjście?Kasa już się rozeszła.

Mieszka w
    Gdańsk
    Siła reputacji
    17
    Moja galeria
    Olek wrócił dziś po południu do mnie z pustą baterią. Naładowałem ją i zapakowałem w puchę. Poczekamy, zobaczymy. Trwa to już jakieś 2 godziny i narazie nic się nie grzeje.
    A i sam aparat działą bezproblemowo.
    No ale zobaczymy rano.

Mieszka w
    Gdańsk
    Siła reputacji
    17
    Moja galeria
    Po około 14 godzinach nadal nie stwierdziłem niczego niepokojącego - bateria pełna, aparat zimny, sama bateria też zimna... Zaraz zapnę obiektyw, strzelę pare fotek i zobaczymy co dalej będzie...

Zapowiada się ciekawie...
    Ostatnio edytowane przez michalzolnowski ; 17.11.09 o 10:39

diabolique
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez michalzolnowski Zobacz posta
    Po około 14 godzinach nadal nie stwierdziłem niczego niepokojącego - bateria pełna, aparat zimny, sama bateria też zimna...
    OK, możesz wejść do domu.