Strona 121 z 199 PierwszyPierwszy ... 2171111119120121122123131171 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1.201 do 1.210 z 1989

Wątek: Olympus E-30

Mieszka w
    Szczecinek
    Siła reputacji
    17
    Moja galeria
    Dzięki,o takie uwagi właśnie mi chodziło, wieczorem popróbuję
    Do salvadhor: jestem kobietą
    Pozdr.

diabolique
    Gość
    Strasznie kiepski AF w tym modelu
    Czemu to takie nieostre? Wydaje mi się, że mimo włożonej pracy niewiele się dowiadujemy o tym aparacie.

PS. Nie ustawiaj przesłony większej niż f/8, powyżej tej wartości ostrość zaczyna zjadać dyfrakcja.

Mieszka w
    Szczecinek
    Siła reputacji
    17
    Moja galeria
    Nieostry AF w modelu użytkowniak[ próbowałam ostzryć ręcznie], a nie aparatu.
    może zdam się na AF E-30

| OlyJedi Awatar sewer10
    Mieszka w
    Rzeszow
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria

E-30

Eee... Salwadhor yarden jest kobieta....Poza tym zgadzam sie z Salwadhorem ze fajnie byloby pokazac roznice w ISO. We wszystkich testach 14-54 i 14-54 II opisywane sa jako takie same. Jedyna zmiana jaka jest dotyczy tylko AF na LV. Mysle ze porownanie tych obiektywow nie ma specjalnie sensu bo wlasciwosci optyczne maja niemal identyczne ( tak wyczytalem...).
    Yarden napisz prosze o roznicy pracy AF w LV miedzy tymi obiektywami.
    Ciekawy rowniez jestem czy jest duza roznica w predkosci ostrzenia przy obiektywach , ktore nie posiadaja wspomagania detekcji kontrastu. W twoim przypadku pewnie 50mm macro. Dzieki
    E-520, FL 36, Zuiko 14-54, 12-60 SWD, 50-200 SWD, 50 macro. Niedlugo E-30...
    Pare zdjec podwodnych mojego autorstwa
    http://forum.olympusclub.pl/showthread.php?t=16247

| OlyJedi
    Mieszka w
    okolice Rybnika
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez sewer10 Zobacz posta
    Mysle ze porownanie tych obiektywow nie ma specjalnie sensu bo wlasciwosci optyczne maja niemal identyczne ( tak wyczytalem...).
    Zmienił się kształt listków przesłony, dobrze by było porównać jaki się tworzy bokeh na obu.
    Moja gra Aether Collector niedługo wychodzi na Steam - http://magory.net/aether

Mieszka w
    Szczecinek
    Siła reputacji
    17
    Moja galeria
    Witam,
    popróbowałam zgodnie z Waszymi wskazówkami:
    E-30 z obiektywem 14-54 II, f 3,2 i zmieniałam tylko ISO, na statywie. Nie ostrzyłam ręcznie, priorytet przesłony.
    Mam zapisane zarówno w jpg [ załączam poniżej, trochę mniej skompresowane niż poprzednio], jak i w raw, ale z rawami zazwyczaj nie pracuję i nie wiem jak ew. umieścić je na zaproponowanej stronie www.
    Chciałabym dodać, że jeszcze rok temu nie miałam żadnego aparatu, w wiedzę teoretyczną i praktyczną dopiero zdobywam, chociażby będąc na tym forum , więc wybaczcie wszelkie niedociągnięcia
    Pozdr.
    Załączone obrazki Załączone obrazki

Mieszka w
    Szczecinek
    Siła reputacji
    17
    Moja galeria
    cd. zabawy z ISO
    PS. E-30 z nową wersją 14-54 ostrzy szybciej zauważalnie ; nawet dla mnie ; bawiłam się ze stoperem , ok. 1 sekundę szybciej w porównaniu z starą wersją 14-54- wliczajac błąd pomiaru, warunki starałam się zachować porównywalne, aczkolwiek zbyt dużo prób nie robiłam] Ale jest szybszy.
    Pozdr.

Mieszka w
    Szczecinek
    Siła reputacji
    17
    Moja galeria
    i dalsza część "testu"

Mieszka w
    Szczecinek
    Siła reputacji