Strona 109 z 199 PierwszyPierwszy ... 95999107108109110111119159 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1.081 do 1.090 z 1989

Wątek: Olympus E-30

Mieszka w
    Warszawa / Wrocław
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez ktotek Zobacz posta
    AF oparty w pełni na detekcji kontrastu dostępny jest z nowymi obiektywami Olympus
    ZUIKO DIGITAL ED 9-18mm 1:4.0-5.6, ZUIKO DIGITAL ED 14-42mm 1:3.5-5.6, ZUIKO DIGITAL ED 40-150mm 1:4.0-5.6, ZUIKO DIGITAL 25mm 1:2.8 typu “pancake” oraz z nowym ZUIKO DIGITAL 14-54mm 1:2.8-3.5 II
    Chciałem zwrócić uwagę na sformułowanie 'w pełni na detekcji kontrastu.' Dla korpusów E-420/520 wszystkie obiektywy mogą działać w trybie detekcji kontrastu, nawet te stare. Różnica tylko taka, że 'nie w pełni' tzn. tylko dla standardowych 3 punktów AF.
    Pełny tryb pozwala na obsłużenie 11 punktów AF.
    Mam E-520 i przyznam że ostrzenie z detekcją kontrastu ogromnie rozczarowuje. Tak sie ślimaczy że najgorsza małpka działa szybciej. Takie coś jest całkiem bezuzyteczne dla mnie.
    Jednak w E-30 ma być b. szybkie ostrzenie w LV. Czy ktoś może to potwierdzić? Że jest mniej więcej tak szybkie jak w średnim kompakcie? A może dorównuje nawet do G1?

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez mahh Zobacz posta
    Jednak w E-30 ma być b. szybkie ostrzenie w LV. Czy ktoś może to potwierdzić?
    Ja sądzę, że będzie równie powolne, co w poprzednich modelach. Potwierdzają to pierwsze recenzje.

| OlyJedi Awatar Dar-i-jush
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    Ja sądzę, że będzie równie powolne, co w poprzednich modelach. Potwierdzają to pierwsze recenzje.
    Szkoda to wielka. Liczyłem, że będzie to AF z G1, co byłoby ogromnym plusem i wtedy nawet cena na start nie wydawała mi się taka wysoka (i jeszcze grip gratis). Cóż, marketing. Może w następnym modelu. I ciągle czekam na firmware do ZD12-60. W końcu skoro ma być sprzedawany jako "lepszy kit" z E-30, to głupio tak bez wsparcia AF w LV.

Pozdrawiam

| OlyJedi Awatar mateuss
    Mieszka w
    Warszawa-Gocław
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Z 14-54 II ostrzenie po kontraście dla mnie osobiście było wystarczające. Nie mam do czego porównać.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar andytown
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    34
    Moja galeria
    Próbowałem już wielu kochanek i zawsze wracam do OLI

www.fotochwila.pl - zdjęcia ślubne, portrety

Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Szkoda, że w nowym modelu E-30 Olympus nie wprowadził wyjścia HDMI do wyświetlania pokazu zdjęć bezpośrednio z aparatu na Plazmie czy LCD w wysokiej rozdzielczości.
    Owszem, nie jest to coś, co przyczyniłoby się do „łapania” lepszych zdjęć. Byłaby to natomiast bardzo przyjemna funkcja przy przeglądaniu zdjęć.
    Kilka dni temu byłem u znajomych, którzy pokazywali swoje zdjęcia z zimowego wyjazdu w góry bezpośrednio na TV (z D90). Wrażenia estetyczne bardzo przyjemne. Mi, amatorowi taka funkcja by się przydała. Szkoda.
    E-510, ZD14-42, ZD40-150, METZ 48-AF1, z50 1,8

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar dzemski
    Mieszka w
    Lublin
    Siła reputacji
    123
    Moja galeria
    takie malutkie porównanie ISO200:

mam nadzieję, że to tylko egzemplarz przedprodukcyjny i w sklepowym będzie lepiej.

qbic
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez dzemski Zobacz posta
    takie malutkie porównanie ISO200:

mam nadzieję, że to tylko egzemplarz przedprodukcyjny i w sklepowym będzie lepiej.
    Takie same nadzieje były przy E-3 ze będzie lepiej, a nie było potem żadnej poprawy. To porównanie jpeg prosto z aparatu?

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar dzemski
    Mieszka w
    Lublin
    Siła reputacji
    123
    Moja galeria
    myślę, że to JPG z aparatu. Chociaż, na stronie jest też ORF o tej samej nazwie.

| OlyJedi
    Mieszka w
    polska północna
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    To było do przewidzenia że wraz ze wzrostem upakowania pikseli OLEK dalej będzie gonił z jakością obrazu w stronę kompaktów. Przy 15MPIX dojdzie do tego że w słoneczny dzień trzeba będzie dawać korekcję -1 żeby chmury nie były plamą a ISO powyżej 800 pozostanie w sferze marzeń.

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów