"przegląd geologiczny" płaci za okładkę 100 zł, "Focus" 300 a najczęściej "okładam" się w Odkrywcy za ok 70 zł![]()
"przegląd geologiczny" płaci za okładkę 100 zł, "Focus" 300 a najczęściej "okładam" się w Odkrywcy za ok 70 zł![]()
Kossuth Lajos azt üzente: Utepitesz regimente. Ha még egyszer ezt üzeni, Kupkerekesz hajtasz neni!
Jakby liczyć ze dajesz okładkę na 3 gazety w miesiącu to nawet najniższej krajowej nie ma, dramat. To jakaś popelina, widziałem cennik ZPAF i wg tego bym liczył, może z jakąś zniżką.
http://www.zpaf.pl/pl/content/prawa_aut/tabele.php
Ostatnio edytowane przez qbic ; 15.12.08 o 14:37
Nie jestem, ale nie widzę powodu żeby psuć rynek i sprzedawać swoje pracy dużo poniżej stawek ze wskazanej tabeli. Jak ktoś nie chce to nie bierze![]()
Witam.
Trochę to dziwnie brzmi... to tak, jakby zorganizować konkurs skrzypcowy, na którym nagrodą byłby występ na konkursie przed publicznością.
Uważam, że wydawnictwo komercyjne publikując nietuzinkową fotkę, wyłonioną z wielu w drodze eliminacji przy udziale jurorów (oni też mają obradować za satysfakcję obradowania?) nastawia się na podniesienie atrakcyjności, czyli - zysk. Z tego co wiem, nie jest prawnie możliwe zawieranie umów "za darmo" - zwłaszcza, jeśli mamy do czynienia z działaniem komercyjnym - tak twierdzą prawnicy ze stowarzyszenia, które prowadzę.
Z drugiej strony - dla wielu Forumowiczów możliwość ujrzenia swojej fotki na okładce jest wystarczającą frajdą i zachętą do działania, co też jest zupełnie zrozumiałe.
Ogłoszenie takiego konkursu bez nagród - choćby symbolicznych - moim zdaniem jest nie w porządku. Przecież nikomu w Redakcji by nie ubyło,
gdyby zaproponował jako symboliczną nagrodę np. prenumeratę pisma za darmo na trzy miesiące czy pół roku, kartę pamięci, lub choćby pół strony numeru na rozmowę o pasji i inspiracjach, jeśli miałoby to służyć rzeczywiście promocji laureata...
Pozdrawiam
Pat
ludzie - nie przeginajcie pały.
To że wydawca mógłby coś zapłacić to jedno - byłoby miłym dodatkiem.
Ale to że jasno określił na początku zasady to drugie.
I są prostsze niż budowa cepa, nie ma co się napalać. Chcesz dać zdjęcie za fri? Dajesz?
Chcesz za nie kasę? Nie dajesz. Po co tu tworzyć posty oftopiczne czy to ładnie czy nie?
Sebastian
www.sebastianlewandowski.pl