Nie przesadzajcie.
Dla niektórych, sam fakt, że jego foto bedzie na okładce jest wystarczającą gratyfikacją.
Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.
Niektórym sam fakt zaistnienia na okładce czasopisma wystarczy za tantiemy. Choć wydaje mi się to nieco nieetyczne. Wystarczyła by symboliczna kasa.
Pozdrawiam
Radosław "Radio Erewan" Przybył
http://www.fototv.pl Pierwsza w Polsce Internetowa telewizja o fotografii
* Nigdy nie próbuj przekonywać ludzi, którzy wiedzą, że mają rację. ~Leto
Ojoj, a tak ladnie sie zapowiadalo...
Wg Karola najlepsza stopka na OC: Canonizacja św. Bernarda z Olympu AD 2011
[...]Nie patrzę na to jak na efekt pracy z aparatem cyfrowym i oprogramowaniem, dzięki któremu wszystko mogę idealnie wyczyścić i obrabiając zdjęcie też nie myślę w ten sposób, że skoro mam takie narzędzia, to powinienem wszystko doprowadzić do stanu sterylnego.[...]
BernArt - Moje zdjęcia
Panowie bez przesady. Pamiętajcie, że koszty i tak przerzucane są ostatecznie na klienta.
Może dzięki bezpłatnym zdjęciom gazeta będzie tańsza?![]()
Ech, nie róbcie z ciekawej inicjatywy krzywej jazdy.
Pozdrawiam
Radosław "Radio Erewan" Przybył
http://www.fototv.pl Pierwsza w Polsce Internetowa telewizja o fotografii
* Nigdy nie próbuj przekonywać ludzi, którzy wiedzą, że mają rację. ~Leto
Jeżu, czy w tym kraju naprawdę na wszystkim, trzeba zarabiać?
E-3, E-300, ZD 14-54,ZD 40-150, ZD 35, ZD 50, ZD 70-300, ZD 50-200, ZD 9-18, ZD 35-100, EC-14 FL-36, FL-50R
Na wszystko można patrzeć w dwie strony - czy na wszystkim w tym kraju trzeba sępić? Jak komuś pasuje to weźmie udział w konkursie i tyle....
Słowem wyjaśnienia, nie mam nic przeciwko udostępnianiu swoich zdjęć za friko (mi się to zdarzyło bodajże 4x) jakiś nieznany nikomu (mi również) artysta szukał okładki na demo, zapytał - dostał, ktoś potrzebował zdjęcia na plakat aktory robili również za darmo - poprosił - dostał. Tutaj mamy do czynienia z firmą która ewidentnie zarabia - nie jest to gazetka rozdawana za darmo na stacji metra.
Ostatnio edytowane przez qbic ; 13.12.08 o 22:31