Strona 4 z 8 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 76

Wątek: Dyskusja n/t konkursu "okładka czasop. Lustrzanka"

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar icelander
    Mieszka w
    Krakuf
    Siła reputacji
    36
    Moja galeria
    "przegląd geologiczny" płaci za okładkę 100 zł, "Focus" 300 a najczęściej "okładam" się w Odkrywcy za ok 70 zł
    Kossuth Lajos azt üzente: Utepitesz regimente. Ha még egyszer ezt üzeni, Kupkerekesz hajtasz neni!

| OlyJedi Awatar Smerf Maruda
    Mieszka w
    Stolyca
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez icelander Zobacz posta
    "przegląd geologiczny" płaci za okładkę 100 zł, "Focus" 300 a najczęściej "okładam" się w Odkrywcy za ok 70 zł
    Szał! Normalnie szał!

qbic
    Gość
    Jakby liczyć ze dajesz okładkę na 3 gazety w miesiącu to nawet najniższej krajowej nie ma, dramat. To jakaś popelina, widziałem cennik ZPAF i wg tego bym liczył, może z jakąś zniżką.

http://www.zpaf.pl/pl/content/prawa_aut/tabele.php
    Ostatnio edytowane przez qbic ; 15.12.08 o 14:37

| OlyJedi
    Mieszka w
    Mazowiecka Wioska
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez qbic Zobacz posta
    Jakby liczyć ze dajesz okładkę na 3 gazety w miesiącu to nawet najniższej krajowej nie ma, dramat. To jakaś popelina, widziałem cennik ZPAF i wg tego bym liczył, może z jakąś zniżką.

http://www.zpaf.pl/pl/content/prawa_aut/tabele.php

Od kiedy jesteś w ZPAF- ie ?

qbic
    Gość
    Nie jestem, ale nie widzę powodu żeby psuć rynek i sprzedawać swoje pracy dużo poniżej stawek ze wskazanej tabeli. Jak ktoś nie chce to nie bierze

pat.p
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez Sergiuszone Zobacz posta
    Na jednym z Forum udało się obniżyć cenę do 12 zł. Może z czasem...
    _______________________ (automatyczne scalenie)_____________________

Każde czasopismo może w dowolny sposób ustalać warunki współpracy pomiędzy autorami a wydawcą. Natomiast bez względu na charakter czasopisma warunki tego konkursu nie przewidują honorarium. Napisałem to w pierwszym poście jako jeden z warunków zamieszczenia zdjęć. Tu nagrodą jest umieszczenie zdjęcia na okładce. Bez względu na ideologię czy co tam innego.
    Witam.

Trochę to dziwnie brzmi... to tak, jakby zorganizować konkurs skrzypcowy, na którym nagrodą byłby występ na konkursie przed publicznością.
    Uważam, że wydawnictwo komercyjne publikując nietuzinkową fotkę, wyłonioną z wielu w drodze eliminacji przy udziale jurorów (oni też mają obradować za satysfakcję obradowania?) nastawia się na podniesienie atrakcyjności, czyli - zysk. Z tego co wiem, nie jest prawnie możliwe zawieranie umów "za darmo" - zwłaszcza, jeśli mamy do czynienia z działaniem komercyjnym - tak twierdzą prawnicy ze stowarzyszenia, które prowadzę.
    Z drugiej strony - dla wielu Forumowiczów możliwość ujrzenia swojej fotki na okładce jest wystarczającą frajdą i zachętą do działania, co też jest zupełnie zrozumiałe.
    Ogłoszenie takiego konkursu bez nagród - choćby symbolicznych - moim zdaniem jest nie w porządku. Przecież nikomu w Redakcji by nie ubyło,
    gdyby zaproponował jako symboliczną nagrodę np. prenumeratę pisma za darmo na trzy miesiące czy pół roku, kartę pamięci, lub choćby pół strony numeru na rozmowę o pasji i inspiracjach, jeśli miałoby to służyć rzeczywiście promocji laureata...

Pozdrawiam

Pat

| OlyJedi
    Mieszka w
    Mazowiecka Wioska
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez qbic Zobacz posta
    Nie jestem, ale nie widzę powodu żeby psuć rynek i sprzedawać swoje pracy dużo poniżej stawek ze wskazanej tabeli. Jak ktoś nie chce to nie bierze

Wiesz ale ten cennik dotyczy określonych osób mających statut artysty. Tak mi się zdaje, że aby do tego cennika nawiązywać to chyba wypada być jednak w ZPAF.

pat.p
    Gość
    Wiesz ale ten cennik dotyczy określonych osób mających statut artysty. Tak mi się zdaje, że aby do tego cennika nawiązywać to chyba wypada być jednak w ZPAF.
    Podobnie - jeśli się ogłasza konkurs, wypada nagradzać zwycięzców. Jeśli się komuś proponuje pracę, wypada zaoferować wynagrodzenie.
    Savoir-vivre powinien dotyczyć wszystkich, którzy się do niego odwołują...

Pozdrawiam

Pat

qbic
    Gość
    Po pierwsze cenę mogę ustalić dowolna - biorę przykład z profesjonalistów w tej dziedzinie. Po drugie nie rozumiem co masz na myśli pisząc ze coś wypada, czy masz coś do zarzucenia poziomowi moich zdjęć? ....a może chcesz je wycenić?

Pat.p dobrze prawi.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar lessie
    Mieszka w
    wrocław
    Siła reputacji
    31
    Moja galeria
    ludzie - nie przeginajcie pały.
    To że wydawca mógłby coś zapłacić to jedno - byłoby miłym dodatkiem.
    Ale to że jasno określił na początku zasady to drugie.
    I są prostsze niż budowa cepa, nie ma co się napalać. Chcesz dać zdjęcie za fri? Dajesz?
    Chcesz za nie kasę? Nie dajesz. Po co tu tworzyć posty oftopiczne czy to ładnie czy nie?