Strona 56 z 199 PierwszyPierwszy ... 646545556575866106156 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 551 do 560 z 1989

Wątek: Olympus E-30

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez mathu Zobacz posta
    Proszę, 1600:

http://img399.imageshack.us/img399/441/bandingpg1.jpg

Podkręciłem obraz krzywymi żeby było to wyraźnie widoczne.
    Paski zauważałem nawet na samplach z tych japońskich stron (tylko teraz nie pamiętam na których).

Wiem, wiem co powiecie. Że nikt nie będzie tak podkręcał więc problemu nie ma a ja jestem trollem i onanistą.
    A bo ja wiem co Ty z tym obrazkiem zrobiłeś? Daj mi rawa z D3 robionego na najniższym iso, a zrobię Ci z niego taką masakrę, że nie uwierzysz, że zdjęcie było robione czymś lepszym niż aparatem z komórki. Ja nie chciałem zobaczyć, jak można zepsuć zdjęcie, żeby było widać banding. Chciałem zobaczyć niezepsute zdjęcie prosto z aparatu, na którym go widać.

| OlyJedi Awatar dog_master
    Mieszka w
    Gdańsk
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    Dokładnie...

Mathu, jak forsujesz iso, to to uwzględnij. U Ciebie to będzie ile wtedy? 6400? 12800?
    Alicja & E-330/14-45/40-150/FL50R & D7000/18-200/70-200f2.8/50f1.4
    My life is brilliant (-: But it's time to face the truth... Umiesz liczyć? Licz na siebie.

Awatar mathu
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    A bo ja wiem co Ty z tym obrazkiem zrobiłeś? Daj mi rawa z D3 robionego na najniższym iso, a zrobię Ci z niego taką masakrę, że nie uwierzysz, że zdjęcie było robione czymś lepszym niż aparatem z komórki.
    I mówisz że banding też się pojawi? No to dawaj - ściągaj z fotosite i pokaż nam rezultat.

Ja nie chciałem zobaczyć, jak można zepsuć zdjęcie, żeby było widać banding. Chciałem zobaczyć niezepsute zdjęcie prosto z aparatu, na którym go widać.
    Wiesz gdzie sa rawy - ściągnij sobie i zobacz. Ja to widzę bez podkręcania, ale zaraz by się znaleźli "optymiści".

Mathu, jak forsujesz iso, to to uwzględnij. U Ciebie to będzie ile wtedy? 6400? 12800?
    I jak to się ma do wystepowania bandingu na 1600? Co myślisz że te pasy sobie domalowałem?
    Fuji S5 Pro

Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria
    I mówisz że banding też się pojawi? No to dawaj - ściągaj z fotosite i pokaż nam rezultat.
    Pojawi się wszystko, co tylko możliwe. Mogę nawet zrobić tak, że ze zdjęcia wyjdzie jedna wielka czarna plama. Tylko pobawię się krzywymi, tak jak Ty. Chcesz mi powiedzieć, że nie uda mi się zepsuć zdjęcia? Każde zdjęcie zepsuję, ale zrobię to dopiero wtedy, jak się założysz ze mną o duże pieniądze

Wiesz gdzie sa rawy - ściągnij sobie i zobacz. Ja to widzę bez podkręcania, ale zaraz by się znaleźli "optymiści".
    A ja tam nic nie widzę.

Awatar mathu
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Dokładnie takich tekstów się spodziewałem. Jesteście gorsi niż "ambasadorzy" Sony.
    Fuji S5 Pro

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar geo
    Mieszka w
    widzę Morze
    Siła reputacji
    48
    Moja galeria
    Pojawi się wszystko, co tylko możliwe. Mogę nawet zrobić tak, że ze zdjęcia wyjdzie jedna wielka czarna plama. Tylko pobawię się krzywymi, tak jak Ty. Chcesz mi powiedzieć, że nie uda mi się zepsuć zdjęcia? Każde zdjęcie zepsuję, ale zrobię to dopiero wtedy, jak się założysz ze mną o duże pieniądze

A ja tam nic nie widzę.
    widać czy nie?
    Wywołane w om 2.11
    zmniejszone
    Załączone obrazki Załączone obrazki
    A7II słoiki
    jerzykulesza.zenfolio.com

Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria
    No ja nie widzę.

| OlyJedi Awatar Szogo
    Mieszka w
    Wisznia Mała
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez geo Zobacz posta
    widać czy nie?
    Wywołane w om 2.11
    zmniejszone
    Widać, ja widzę jak przytknę nos do ekranu.
    "Demokracja jest wtedy, kiedy dwa wilki i owca głosują, co zjedzą na obiad. Wolność jest wtedy, kiedy dobrze uzbrojona owca podważa wynik głosowania." Benjamin Franklin

diabolique
    Gość
    Masakra. Czekam kto pierwszy udowodni, że ten aparat w ogóle nie robi zdjęć.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar geo
    Mieszka w
    widzę Morze
    Siła reputacji
    48
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Szogo Zobacz posta
    Widać, ja widzę jak przytknę nos do ekranu.
    to co widać wm nie jest złe i tyle a niech każdy sam oceni
    A7II słoiki
    jerzykulesza.zenfolio.com

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów