E-510 + ME-1 + grip + matówka klin z mikrorastrem / Zuiko ED 12-60 SWD / OM 50-1.4 / Metz Mecablitz 58 AF-1 / Hama Defender 220 Pro.
http://www.dfv.pl/ksiazki.html?id=683
prosze bardzo, lektura ;D
a jak komuś się chce, to prosze bardzo wątek na dfv
http://www.dfv.pl/forum/viewtopic.php?id=1266
![]()
Bylo 1-2 strony wczesniej
Hym... No... Fajnie maja... To ja poprosze z 1/15s 2 sekundy mi zrobic xDPodobieństwo do E-3 dotyczy tak samo systemu usuwania zabrudzeń z matrycy czy układu służącego do jej stabilizacji. O tym ostatnim Olympus twierdzi, że umożliwia wydłużenie czasu ekspozycji aż o 5 EV, czyli że np. zamiast wskazanych przy danej ogniskowej 1/30 s nieporuszone zdjęcie wyjdzie nam po naświetlaniu go przez całą sekundę. Nie jest to oczywiście niemożliwe, ale jednak trudno w to uwierzyć – zweryfikujemy to w momencie, gdy będzie już można przetestować wersję finalną tego aparatu.
ŁOŁ?Efekt zdjęć wykonanych aparatem o wyraźnym winietowaniu obiektywu (np. Łomo)Chyba LOL...
Alicja & E-330/14-45/40-150/FL50R & D7000/18-200/70-200f2.8/50f1.4
My life is brilliant (-: But it's time to face the truth... Umiesz liczyć? Licz na siebie.
to też byłem ja![]()
EuroLiberty - szczerze ? Nie rozumiem co chciałeś przez to powiedzić.
Ostatnio edytowane przez jarekzon ; 11.11.08 o 15:42
Póki co nikt z nas tego aparatu nie maił w rękach, w każdym razie nikt nie napisał dwóch słów wrażeń po obmacaniu E-30.
Oni mieli kilka godzin, tak przynajmniej napisali i dzielą się refleksjami np. co do wizjera, AF podczas LV itp...
Swoją drogą zastanawia mnie jedna rzecz. Piszą pozytywy o AF w trybie detekcji kontrastu. Ponoć jest całkiem szybki. AF ma działać z 14-54II - tak przynajmniej zrozumiałem z dotychczasowych info. Ponoć tego nowego obiektywu jeszcze nie było w Polsce, tak przynajmniej napisali Optyczni po konferencji prasowej OP Polska. Pojawia się więc pytanie - z jakim szkłem DFV testowało AF w trybie LV a więc po kontraście? W swoim tekście zamieszczają obrazki E-30+(stary)14-54... Pogubiłem się...![]()