Strona 36 z 199 PierwszyPierwszy ... 2634353637384686136 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 351 do 360 z 1989

Wątek: Olympus E-30

EuroLiberty
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez zibi1303 Zobacz posta
    Natomiast walczę ze skrajnymi opiniami wynoszącymi inne marki pod niebiosa...
    Nie mogę pojąć dlaczego. Walczę, walczę, wojna, wojna. Jakiś obłęd. Rozumiem, że postanowiłeś skrajności równoważyć skrajnością. Ok. Milczę.

Ty czasem dajesz temu posłuch takie odnoszę wrażenie.
    Dlaczego tak sądzisz? Chyba nie dlatego, że nie postanowiłem iść z tobą na front. Zamiast ćwiczyć się w wojowaniu byłem dzisiaj w górach i zrobiłem 2GB zdjęć. Jak u ciebie?

To nie forum nikona aby wychwalać Nikona czy Canona.
    I, to jest tragiczne. Na forum Nikona chwalą Olympusa w wątku o E-30, wielu chwali m4/3, wielu kibicuje Olympusowi, ale na forum Olympusa ktoś tam prowadzi świętą wojnę i w każdym poście musi podkreślać jakie dziadostwo panuje w innych systemach. Zróbmy getto. Wnioskujmy do administracji forum o skrypt zamieniający nazwy innych marek w jakiś wulgaryzm. Banujmy niepokornych. Masz jeszcze jakieś pomysły, by skuteczniej zwalczyć skrajności?

Jeżeli jesteś przekonany że Nikon masakruje Olka to zmień stajnie
    Zbyszku daję się wciągnąć w tę dyskusję, ale tylko dlatego, by coś ci uzmysłowić. Czy ja, gdzieś napisałem, że Nikon masakruje Olympusa? Widzę różnice jakie dzieli sprzęt obu producentów. Wszystkich producentów. Dostrzegam w każdym zalety jak i wady. Co jest z tobą nie tak, że po zwróceniu uwagi, że w każdym poście deprecjonujesz wszystko, co konkurencja oferuje postanowiłeś mnie zaatakować w tak prostolinijny sposób? Sorki, ale ja widzę miejsce w eterze dla wielu rozgłośni, a nie tylko Radio Olympus.

Widzę, że jesteś gotowy zginąć w obronie marki Olympus. Jak sam przyznałeś walkę masz wpisaną w forumową działalność. Ok, ale ja wymiękam. Nie walczę w obronie żadnej marki.

Przepraszam Zbyszku. Niepotrzebnie zwróciłem ci uwagę. Dziwi mnie i troszkę irytuje, że jak tylko możesz szydzisz z produktów innych firm jak i często z ich potencjalnych klientów. Pewnie lepiej jak wrzucimy się wzajemnie do ignorowanych, to nie będziemy mieli powodów do irytacji

PS. Mam dwa systemy. 4/3 zmienię jak tylko pojawi się m4/3 w wykonaniu Olympusa. Powiedz jak, tu prowadzić krucjatę w imię jednej, jedynej marki mając produkty różnych producentów, gdy dostrzega się u wszystkich zalety oraz wady?

Zbyszku ja wiem o czym piszesz, ale uważam, że lepiej ignorować niż walczyć, bo jak walczysz z gościem, który wystawia się na pośmiewisko, to musisz się stać równie komicznym. Przecież nie wyjdziesz walczyć z czołgiem pistoletem na wodę Niestety, ale tego rodzaju postawy o jakich piszesz są obecne na wszystkich forach niezależnie czego dotyczą. Wczoraj rano dzwoni moje kochanie i roztrzęsione łamiącym głosem mówi, że widzi dym uchodzący spod maski naszego samochodu. Mina mi zrzedła. Mówię zjedź na pobocze, nie otwieraj maski i zatrzymaj jakiegoś mężczyznę, by ci pomógł. Tak zrobiła. Ja w tym czasie loguje się na forum Audi i pytam czy często padają lub się blokują termostaty w modelu jaki mamy, czy ludzie zauważyli problemy z elektryką. Jechała w korku więc może wiatrak padł? Miało być super duper, a szajs sobie myślę. Z drugiej strony zdarzyć się ma prawo. Ludzie wyrażają zdziwienie i nim uzyskuję konkretne odpowiedzi na moje pytania pojawia się niczy trucizna post miłośnika BMW, który nie omieszkał mi napisać, że ***** kupiłem. Zaczyna się jazda. Uszy skuliłem po sobie i out, bo już niczego się nie dowiem. Niestety wszyscy postanowili wejść z miłośnikiem BMW w dyskusję i już wiem, że mam lepszy samochód od BMW 3, ale za cholerę nie jestem mądrzejszy, co mu może dolegać. Dzwonię, bo musze ustalić czy płyn się zagotował? Jeśli tak, to czy w tym czasie chłodnica była zimna? Czy włącza się wiatrak? Niestety miły pan, który pomógł otworzyć maskę musiał już pojechać śpiesząc się do pracy. Tak więc wiele możliwości i kobieta ma w przybliżeniu podać przyczynę. Skutek taki, że wsiadam w samochód z kolegą i jadę. Na miejscu zaglądam pod machę, uruchamiam silnik i czekam, aż się nagrzeje silnik. Wszystko wydaje się ok. Zarówno na wskaźnikach jak i wizualnie. Więc pytam. Jaki widziała dym, w jakich okolicznościach. Proszę się nie śmiać, bo nie ma z czego. Przynajmniej nie głośno. Podjechała blisko innego samochodu. Ludzie jechali do pracy i prawdopodobnie przed nią stanął gość z nierozgrzanym silnikiem. Zobaczyła parę nad maską i panika. Wracam do domu szczęśliwy, bo wydatku nie ma i kombinować auta zastępczego nie trzeba. Loguję się na forum i piszę, bo ludzie mnie prosili, by napisać na czym stanęło. Piszę, że wszystko ok. Co się dzieje? Gość od BMW postanowił się ponownie zalogować, by napisać, że pewnie po jego poście wstyd mi się przyznać, że wydałem tyle, a tyle (lepiej ode mnie wiedział ile mój samochód kosztuje) na samochód, który się psuje częściej niż Fiat. Ręce opadły, ale nic nie odpisałem. Po powrocie kobiety do domu zamiast dyskutować z miłośnikiem BMW o wyższości jego samochodu nad moim wykorzystałem czas na naukę mojego kota podstaw mechaniki.

Przepraszam za przydługawy post, ale szczególnie jego finał miał leciutko rozluźnić atmosferę wskazując przy tym na pewną przypadłość forumowego życia.
    Ostatnio edytowane przez EuroLiberty ; 11.11.08 o 21:29

| OlyJedi
    Mieszka w
    Ruda Śląska
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria

ceny E-30

W japonii body kosztuje około 139 tys jenów czyli niecałe 4tysiaczki PLN...
    Na amazon 1300S +tax wiec wychodzi podobnie
    E-3 z lampą u nas w sklepie 3750 - nie ma o czym narazie gadac

Pojawiła sie też w Kraju Kwiczącej Świni przedsprzedaż 14-54 II
    stary 55000Y
    nowy 30000Y droższy
    - różnica porażajaca jak narazie
    Ostatnio edytowane przez ayk ; 11.11.08 o 20:56

EuroLiberty
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez ayk Zobacz posta
    W japonii body kosztuje około 139 tys jenów czyli niecałe 4tysiaczki PLN...
    Na amazon 1300S +tax wiec wychodzi podobnie
    Przedsprzedaż. Tak jest zawsze.

Cytat Zamieszczone przez ayk Zobacz posta
    przedsprzedaż 14-54 II
    stary 55000Y
    nowy 30000Y droższy
    - różnica porażajaca jak narazie
    Coś z ceną za nową wersję nie tak. Jest niższa od ceny starszej wersji.
    Ostatnio edytowane przez EuroLiberty ; 11.11.08 o 21:05

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar tao
    Mieszka w
    Świnoujście
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    55000+30000=85000
    JEDNO ŻYCIE JEDEN CEL, JEŹDZIĆ HONDA CBR

EuroLiberty
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez tao Zobacz posta
    55000+30000=85000
    Hihihihihihi złapałem. Droższy o 30k nie zaś kosztujący. Mea culpa.

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    179
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez EuroLiberty Zobacz posta
    ....
    Dlaczego zony nie zapytales jak wskazuja wskazniki i czy nie zapalaja sie ostrzegawcze kontrolki.Pewnie oboje sie wystraszyliscie.Z dymem pod maska to najszybciej do akumulatora sie trzeba dostac i odlaczyc,albo odsunac sie na bezpiczna odleglosc.Czy miales jakis powod,ze zonie kazales zostac w samochodzie??

EuroLiberty
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez lucca Zobacz posta
    Dlaczego zony nie zapytales jak wskazuja wskazniki i czy nie zapalaja sie ostrzegawcze kontrolki.
    lucca jakie kontrolki, jakie wskaźniki? Ona wie i kontroluje tem. silnika, ale jak ci mówi, że widzi dym, to co ci po wskaźnikach Pochwalę ją, że sama sprawdza i uzupełnia płyny

Pewnie oboje sie wystraszyliscie.
    Pewnie, że tak. Ja tym bardziej, że nie było mnie na miejscu. Wiesz jak jest. Na miescu jesteś w stanie coś ocenić. Na odległość czujesz się bezradny. Momentalnie myślisz o wszystkim. Najpierw o bezpieczeństwie kierującego, ale i zabezpieczeniu samochod. Niefajne zdarzenie.

Z dymem pod maska to najszybciej do akumulatora sie trzeba dostac i odlaczyc,albo odsunac sie na bezpiczna odleglosc
    Przeczytaj jeszcze raz. Dostała najlepszą radę w takiej chwili na jaką mnie było stać. Zjechać natychmiast na pobocze i nie dotykać samochodu. Zatrzymać innego kierowcę i poprosić o pomoc. Zjechanie trwało sekundę, bo w zasadzie była przy poboczu. Może należało jej powiedzieć, by wyskakiwała z auta i uciekała, ale pozostawienie takiego samochodu w korku i ucieczka chyba nie byłyby najlepszymi rozwiązaniami. Tak wyszło. W takiej chwili podejmuje się decyzje szybko. Pewnie często można podjąć lepsze, ale nie wyszło źle. W każdym razie przerobiliśmy, co w takim wypadku powinno się zrobić. Piszesz, by odciąć akumulator. Nie wiedziałem, że tak trzeba, ale nawet wiedząc nie zdecydowałbym się tego zrobić. W każdym razie pory były pełne, bo jak słyszysz dym zaczynasz drętwieć Przyznam, że po chwili założyłem, że przyczyną jest chłodnica lub coś z nią związane (np. zapchane przewody i nie ma obiegu), bo mi przez telefon podała informację, że dym uchodzi spod przodu maski. Nawet nie zwróciłem uwagi na fakt, że mogła rozróżnić dym od pary Teraz tak sobie myślę, że w takim przypadku niczego zakładać się nie powinno.

Czy miales jakis powod,ze zonie kazales zostac w samochodzie??
    Jak wyżej chociaż muszę pomyśleć czy nie lepiej było powiedzieć, by siedziła w ciepłym hahahahahahahaha Niefajny żart

Koniec OT.

Mieszka w
    radlin
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Cieszę się ,ze olympus wypuszcza taką puszkę jak E-30 , specyfikacja i prezentacja pokazuje potencjał Olympusa . Trzeba poczekac na fotki z E-30 i wtedy zobaczymy co z tego "wyrośnie ". Teraz atmosfera podgrzana do czerwonosci : ile będzie kosztował , czy nagra film , czy zrobi fotkę życia , czy ciasto zagniecie i nawigacja zawiedzie nas do celu . "Grożby" że jak pucha bedzie do bani to pozegnają system lub mieszanie innych systemów z błotem . Otóż o ile mi wiadomo lustrzanki w tej chwili dostępne w sklepach wszystkie umożliwiwją wykonanie zdjęcia wysokiej klasy , nawet nie koniecznie w RAWie ale w JPEG także Standardy zostały wyśrubowane tak bardzo ,ze żadna firma nie pozwoli sobie wypuscić gniota .

Sam robię fotki E-510 od roku , przedtem, hybryda Nikona Coolpix 5700 . Używałem aparatu do dokumentowania swoich wyczynów tatuatorskich i nie traktowałem powaznie fotografowania , ustawienie na auto i wio .Foty do bani i zrzucanie winy na aparat ,ze to ON nie potrafi . Pewnego pięknego poranka Nikon padł ( matryca) serwis leciał w kulki więc postanowiłem zakupić lustrzankę - bo One przeca robią super foty Bardziej z powodu tego że jedynym aparatem który był u mnie w domu i nigdy nie było z nim problemów był Olympus więc wybór padł na tę markę - potem dowiedziałem się ,ze wpadłem jak śliwka w kompot- matryca za mała szumi skrzypi i przecieka Ale dla mnie fotki bomba robi ,czasem ostrość nie tam gdzie trzeba ( ale to moja wina ) ale poza tym nie mam zastrzezeń . Na początku drog konsternacja, instrukcja - dla mnie jak książka telefoniczna -mówiła o niezrozumianych sprawach . Ale nie poddałem się czytam obserwuję , cykam cały czas ,- kiedyś nie odczuwałem potrzeby zabierania aparatu ze sobą a teraz zabrałbym go jak jadę po gazete Coraz bardziej swiadomie precyzuje swoje potrzeby , czego wymagam od aparaty , jaki kupić i zastosować obiektyw czy filtr .Nie zauważam ,że olympus lest gorszy - lepszy , coś jest lepsze coś mogłoby być lepsze .Daleko mi do radykalizmu Zibiego lub ludzi z innych systemów . Pisałem już o moim spotkaniu z miłośnikiem Nikona który wykonywał na moje zlecenie wycenę mojego zestawu fotograficznego : koleś wpada i mówi co mam wycenić , a ja mu na to ,że zestaw olympusa 510 +double kit+14-54+50 macro+fl50 + filtry, torba i dodatki .
    On na to :EEEEEEEE Olympus to do **** jest , szumi, matryca malutka nic na niej nie widać , obiektywy małe i takie jakieś nijakie I jeszcze no Ja to mam NIKONA D200 to jest aparat nawet jak śpisz to robi super foty . Włączyłem laptopa , pokazuję JPEGi prosto z aparatu i koleś nie umiał uwieżyć , że Olympus tak potrafi i na koniec mówi Cholera no ostrosć lepsza niz z mojego Nikona i ogólnie wrażenie pozytywne Olek zrobił .

Więc ja czekam na E-30 niecierpliwie ( potrzebne mi drugie body do reporterki by obiektywów nie zmieniać w biegu ) nie myślę o zmianie systemu i nie uzależniam od E-30 pozostanie z Olkiem .Tu mozna sparafrazować takie powiedzonko : pięknie zawsze jest tam gdzie nas nie ma . Zycze sobie i wszystkim zainteresowanym aby aparat spełnił wszystkie nadzieje w nim pokładane i stał się przebojem Pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez garnooh ; 11.11.08 o 22:46

| OlyJedi Awatar heyahero
    Mieszka w
    Katowice
    Siła reputacji
    30
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez garnooh Zobacz posta
    ...
    Wszystko ładnie pięknie, tylko na miłość boską, używajcie ludzie jakiś akapitów, czy jak!
    " . " nie wystarczy - po pierwszym zdaniu oczy wypływają z orbit!

Luke, use the "Pogląd wiadomości" button! Use the button, Luke!...
    "There's no such thing as free titties"

| OlyJedi Awatar zibi1303
    Mieszka w
    Gdynia
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria
    EuroLiberty, małe sprostowanie, od wczoraj do dziś zrobiłem ok 2-3GB fotek bo robię RAW + jpg....
    ale takie małe OT:
    Zazwyczaj nie reaguję i nie odpowiadam na zaczepki, ale zazwyczaj to nie oznacza że zawsze. Żebyśmy się dobrze zrozumieli. Nie imputuj mi jakiejś wojny to że "zwalczam" tezy wyższości jednego nad drugim nie oznacza tego. Nieraz w argumentacji posługuję się przejaskrawieniem stąd może takie Twoje odczucie. Forum Nikona jest OK, zaraz po naszym . Uparcie tylko wyjaśniam, że 900 tyś to chłyt Nikona a nie realne 900 tys na wyświetlaczu..
    Z reszta EOT koniec. więcej nie pisze na ten temat
    /*...................*/
    /* ...........................*/

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów