Strona 17 z 199 PierwszyPierwszy ... 715161718192767117 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 161 do 170 z 1989

Wątek: Olympus E-30

Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Mam dwa pytania:
    1. Do czego można użyć dodatkowego przycisku z przodu koło obiektywu pod małym palcem prawej ręki? Czy można sobie przypisywać dowolną funkcję? Użytkownicy E3 pewnie mi odpowiedzą, bo chyba E3 też ma taki przycisk.
    2. Czy sądzicie, że to wyższe podnoszenie się wbudowanej lampy w E-30 wyeliminuje cień przy fotografowaniu z obiektywem 14-54?

Mam (żona ma) e510 i po zrobieniu kilkuset zdjęć odnoszę wrażenie, że mam jednak za wielką łapę do tego aparatu (żona na szczęście ma zgrabniejsze i sprawniejsze rączki).
    Jakoś tak palce się zsuwają. Coraz częściej myślę o czymś nieco większym dla siebie np. takim E30 Drugi aparat się przyda. Może Bedzie korzystna cena e30 z "kitem" 14-54
    E-510, ZD14-42, ZD40-150, METZ 48-AF1, z50 1,8

| OlyJedi Awatar zibi1303
    Mieszka w
    Gdynia
    Siła reputacji
    29
    Moja galeria
    skoro go pokazali z 14-54 to lampa będzie dopasowana
    /*...................*/
    /* ...........................*/

GoOrange
    Gość
    Dyskusję o cenach można uznać za wróżenie ale tak samo jak dywagacje o szumach lub ich braku, aczkolwiek warto zauważyć że aparat powinien mieć i cenę i możliwości adekwatne do wymagań rynku. Jak ma kosztować 4000 zł niech będzie porównywalny od D90 i 50D.
    Ja zastanawiam się nad jeszcze jedną kwestią... na ile Olympus czekał z premierą E-30 na pokaz G1 w końcu producent matrycy ma pierwszeństwo. Pierwotna promocja na lampę do E-3 kończyła się 1 sierpnia więc możliwe że aparat był już gotowy na Photokinę a premiera rynkowa odkładana była ze względu na dopracowywanie G1? Właściwie ma to tylko takie znaczenie że "sztucznie" wstrzymywana premiera pozwala dopracować więcej szczegółów na etapie przedprodukcyjnym i do sprzedaży trafi sprzęt z firmware o oczko wyższym.

| OlyJedi Awatar kazil
    Mieszka w
    Września Wlkp
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    E-3 / FL 50R / Zuiko 50mm f2 / Zuiko 9-18mm /Zuiko 14-54mm / Zuiko 70-300mm
    www.kazilphoto.pl

| OlyJedi
    Mieszka w
    RP
    Siła reputacji
    37
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez tomwoj Zobacz posta
    2. Czy sądzicie, że to wyższe podnoszenie się wbudowanej lampy w E-30 wyeliminuje cień przy fotografowaniu z obiektywem 14-54?
    W Twojej stopce widzę Metz'a 48 AF1, więc na Twoim miejscu lampy wbudowanej w E-30 używałbym wyłącznie do wyzwalania bezprzewodowego tegoż Metz'a

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar wujek.samo.h
    Mieszka w
    Lublin, Poland, Poland
    Siła reputacji
    42
    Moja galeria
    Patrząc na tą dyskusję - chyba "ludzie innych systemów" bardziej życzliwie podchodzą do E30 niż sami posiadacze Olympusów.

Co to za ptak co własne gniazdo kala?
    MK

Awatar mathu
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Krytyczny użytkownik który nie daje sobie wciskać marketingowego bełkotu.
    Fuji S5 Pro

Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez tymczasowy_ Zobacz posta
    W Twojej stopce widzę Metz'a 48 AF1, więc na Twoim miejscu lampy wbudowanej w E-30 używałbym wyłącznie do wyzwalania bezprzewodowego tegoż Metz'a
    Nie fotografuję zawodowo a raczej okazjonalnie i dla przyjemności. Nie zawsze montuję "kolosa" na stopkę. Z zewnętrzną lampą rzeczywiście jest "kolosalna" różnica, ale pytanie było inne. Sam sobie już odpowiedziałem - pewnie efekt cienia z 14-54 się nieco zmniejszy
    E-510, ZD14-42, ZD40-150, METZ 48-AF1, z50 1,8

Awatar jerryjola
    Mieszka w
    Częstochowa
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    za informacją na Optyczne.pl:

"Aparat ma trafić do sprzedaży w połowie stycznia 2009 w cenie 1300 USD na rynku amerykańskim"

co Wy tak z tymi 1300 € ???

Witam forumowiczów po długiej przerwie...
    Albercik wie lepiej...
    był e300, był d80, był e3+14-54...jeszcze jest d30+70-200 VRII+N35/50/85mm...
    jest i będzie rx10...

Nie ma słabych aparatów... są tylko słabi fotografujący....

| OlyJedi
    Mieszka w
    RP
    Siła reputacji
    37
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez tomwoj Zobacz posta
    Nie zawsze montuję "kolosa" na stopkę. Z zewnętrzną lampą rzeczywiście jest "kolosalna" różnica, ale pytanie było inne.
    Ooooooo mamo ... Czy ja napisałem, że tego Metza masz zakładać na stopkę ?

A różnica w fotkach będzie jeszcze większa jak zrozumiecz to co napisałem wyżej czyli w poprzedniej mojej wypowiedzi.
    Ostatnio edytowane przez tymczasowy_ ; 6.11.08 o 17:38

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów