Strona 15 z 199 PierwszyPierwszy ... 513141516172565115 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 141 do 150 z 1989

Wątek: Olympus E-30

Awatar kociasek
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez emc2 Zobacz posta
    Brakuje jeszcze tylko narzekania na to, że kółko wyboru nastawów ma tryby tematyczne
    Nie ma sprawy, ponarzekam na kółko Jest frajerskie, bo nie można mu przypisać własnych ustawień, a'la canonierskie C1, C2. Bardzo na to liczyłem, bo w E510 ciągle wchodzę do menu, by robić Custom Reset Setting.

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    180
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez mathu Zobacz posta

To czym się różni subdetal od detalu? I co to jest "niejednorodna struktura" w tym przypadku?
    To bardzo proste
    Rozni se tym samym co forum od subforum.
    Co do wlosa i jego niejednorodnej struktury to tez jest sprawa prosta.
    Poddajac wlos obrobce termicznej i podgrzewajac go powyzej lini AC3,wlosy z zawartoscia wegla(jasne od koloru bialego do ciemnego rudego) ponizej 0,008% zmieniaja swoja strukture w ten sposob,ze austenit w nich zawarty zmienia sie w perlit.Kiedy wlos ostudzimy w wodzie do temperatury pokojowej,perlit zmienia swoje strukture na wielorodna.W tym przypadku struktura wielorodna rozni sie od struktury jednorodnej zmienionymi wlasnosciami austenitu,ktory nie salkowicie zmienil sie w perlit.Dlatego tez mozna uznac,ze wlos posiada strukture niejednorodna,czyli potocznie wielorodna.Uzywanie tych obu zwrotow jest jak najbardziej prawidlowe.
    Mysle,ze teraz wszystko jasne.

| OlyJedi Awatar dziekan
    Mieszka w
    Tychy
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez lucca Zobacz posta
    To bardzo proste
    Rozni se tym samym co forum od subforum.
    Co do wlosa i jego niejednorodnej struktury to tez jest sprawa prosta.
    Poddajac wlos obrobce termicznej i podgrzewajac go powyzej lini AC3,wlosy z zawartoscia wegla(jasne od koloru bialego do ciemnego rudego) ponizej 0,008% zmieniaja swoja strukture w ten sposob,ze austenit w nich zawarty zmienia sie w perlit.Kiedy wlos ostudzimy w wodzie do temperatury pokojowej,perlit zmienia swoje strukture na wielorodna.W tym przypadku struktura wielorodna rozni sie od struktury jednorodnej zmienionymi wlasnosciami austenitu,ktory nie salkowicie zmienil sie w perlit.Dlatego tez mozna uznac,ze wlos posiada strukture niejednorodna,czyli potocznie wielorodna.Uzywanie tych obu zwrotow jest jak najbardziej prawidlowe.
    Mysle,ze teraz wszystko jasne.
    Widzę że kolega bo fachu - nie ma to jak znać wykres żelazo -węgiel który Nam kazali wkuć na blachę - a ja myślałem że nie przyda się do niczego...
    www.tekkenolandia.pl
    E-510 / FL-50 / ZD 8 / ZD 35 / ZD 14-54 / Industar 50/2.8

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    180
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez dziekan Zobacz posta
    Widzę że kolega bo fachu - nie ma to jak znać wykres żelazo -węgiel który Nam kazali wkuć na blachę - a ja myślałem że nie przyda się do niczego...
    Oooo, to Ty tez fryzjer.Kiedys dyskutowalem z kosmetyczka na temat wlosow.Podobny tekst jej przedstawilem,ale odpowiedziala,ze ona tylko po kursie i tak naprawde to nie studiowala fryzjerstwa.

Dodaj rysunek techniczny do tego wykresu i to jest Biblia w zawodzie.

Awatar jacekss
    Mieszka w
    Tokyo
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez mathu Zobacz posta
    Kurde no - zdjęcia są, recenzje wideo są, ja chcę sample!!! I czemu dopiero styczeń?
    Sprzedaz E-30 rozpocznie sie 20 grudnia wiec sa szanse na wczesniejsze sample.

Cena to 200.000jenow za kit (z 14-54II) i 150.000jenow za body, dla porownania cena E-3 to ok 160.000jenow za body.

Dane z: http://journal.mycom.co.jp/news/2008/11/05/025/
    Oferta: http://www.biccamera.com/bicbic/jsp/.../e30/index.jsp
    OM-D E-M1; E-620; E-330; OM Zuiko 50/1.4; mZD 12-40/2.8; ZD 14-54/2.8-3.5; ZD 50-200/2.8-3.5; Sigma MACRO 150 1:2.8 APO EX DG HSM; Sigma 30 1.4 DC HSM; ZD 9-18; FL-36; E-620 Grip

ADM Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    37
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Koriolan Zobacz posta
    Który z modów pukał się w czoło jak obstawiałem 1300 EUR u nas...
    Czy to jest cena OP ? (oprócz ceny w ojro podałeś cene 4700 w Polsce - czy OP podało cene ? ) to po pierwsze, po drugie - czy coś pisałęm o pukaniu się w czoło ? hmmm.... (ewidentnie szukasz zaczepki - może warto w ciemnej uliczce sprawdzić ?) Na koniec nie pozwalaj sobie na za dużo i zmień ton wypowiedzi.
    Ostatnio edytowane przez fotomic ; 6.11.08 o 07:06
    było sobie życie

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar salvadhor
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    73
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez fotomic Zobacz posta
    Czy to jest cena OP ? (oprócz ceny w ojro podałeś cene 4700 w Polsce - czy OP podało cene ? ) to po pierwsze, po drugie - czy coś pisałęm o pukaniu się w czoło ? hmmm.... (ewidentnie szukasz zaczepki - może warto w ciemnej uliczce sprawdzić ?) Na koniec nie pozwalaj sobie na za dużo i zmień ton wypowiedzi.
    Ale o co wy się przegadujecie. Że nowy aparat w momencie premiery będzie droższy, niż jego docelowa cena? No pewnie, że będzie. Zawsze za ciepłe bułeczki płaci się więcej. Dla mnie nie ma znaczenia, czy po wprowadzeniu na rynek to będzie 1300 czy 1600 euro. Mnie interesuje, jaką cenę korpusu zakłada Olympus i do jakiej nominalnej ceny takie body zejdzie po pół roku bytności na rynku. Patrząc na historię ceny E-3, jestem optymistą

ADM Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    37
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez salvadhor Zobacz posta
    Ale o co wy się przegadujecie. Że nowy aparat w momencie premiery będzie droższy, niż jego docelowa cena? No pewnie, że będzie. Zawsze za ciepłe bułeczki płaci się więcej. Dla mnie nie ma znaczenia, czy po wprowadzeniu na rynek to będzie 1300 czy 1600 euro. Mnie interesuje, jaką cenę korpusu zakłada Olympus i do jakiej nominalnej ceny takie body zejdzie po pół roku bytności na rynku. Patrząc na historię ceny E-3, jestem optymistą
    Niepotrzebnie kierujesz te słowa pod moim cytatem, nie zacząłem żadnego gdybania dotyczącego ceny. Twoje pytanie jest błędne(to z pierwszej liniki), źle zrozumiełeś to co jest napisane powyżej. I nie chodzi o cene ale o zwroty jakich używa klubowicz Koriolan.

Koniec OT.
    było sobie życie

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Koriolan
    Mieszka w
    Gdańsk
    Siła reputacji
    294
    Moja galeria
    Fotomic, przepraszam jeśli poczułeś się w jakiś sposób dotknięty.

Kwota w PLN to jak zaznaczyłem -proste przeliczenie kwoty 1300 EUR na PLN po obecnym kursie.
    W przytoczonym przez Lucca liście jest nawet 1349 EUR.
    A oberszefostwo na Polskę nie jest właśnie w Niemczech?
    Moje zdjęcia: http://forum.olympusclub.pl/showthre...938#post206938
    zabawki: OM-1 + 12-100/f4 +100-400+ 12/2 + 20/1.4 . Czasem S 23Ultra

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    47
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Koriolan Zobacz posta
    Fotomic, przepraszam jeśli poczułeś się w jakiś sposób dotknięty.

Kwota w PLN to jak zaznaczyłem -proste przeliczenie kwoty 1300 EUR na PLN po obecnym kursie.
    W przytoczonym przez Lucca liście jest nawet 1349 EUR.
    A oberszefostwo na Polskę nie jest właśnie w Niemczech?
    Kurs PLN do walut do czysta spekuła skacze jak kanarek w klatce

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów