Kurcze przecież Etrójeczka nie jest w jakiejś zaporowej jak na swój poziom cenie. Niektóre puszki co wymieniłeś są tańsze ale i o wiele starsze.
Kurcze przecież Etrójeczka nie jest w jakiejś zaporowej jak na swój poziom cenie. Niektóre puszki co wymieniłeś są tańsze ale i o wiele starsze.
mente et malleo
"Jeśli chcesz uniknąć krytyki - nic nie rób, nic nie mów, bądź nikim" (Elbert Hubbard)
OM-D i OM1n: 12-50 Panas 20/1,7 OZ 50/1,8 OZ 135/3,5 vivitar 28/2,5 metz 54mz4i.
Moja E-1 jest warta 10.000, a może i bezcenna, ale za więcej niż 700 zł by na allegro nie poszła. Nie wiem jaka jest polityka Olympusa, ale wiem jaką politykę ma moja kieszeń i ile ewentualnie jestem skłonny dać za ten korpus, stąd powyższe nazwijmy to kalkulacje.
A i jeszcze jedno, przy innej polityce cenowej tytuł wątku by był pewnie trochę inny np. (e330, e510, e3 czy 40D)
"Jeśli chcesz uniknąć krytyki - nic nie rób, nic nie mów, bądź nikim" (Elbert Hubbard)
OM-D i OM1n: 12-50 Panas 20/1,7 OZ 50/1,8 OZ 135/3,5 vivitar 28/2,5 metz 54mz4i.
Pisanie o tym że E-3 powinien kosztować tyle co 40D, to jakieś brednie. Pomijając biedną matrycę w E-3, są to dwie różne konstrukcje w temacie wykonania, awaryjności, wizjera, uszczelnień, ergonomii pracy.
Nie pisałbym też o tym że 40D ma jakiekolwiek uszczelki, bo to tylko śmieszna gąbka wklejona dla ściemy w paru miejscach - jakaś parodia i tyle.
40D to obecnie najlepszy aparat na rynku biorąc stosunek możliwości do ceny i nic tego nie zmieni. Z drugiej strony co do zdjęć to wszystkimi 3 można robić piękne zdęcia co wielu udowodniło. U olka poprostu brakuje pośredniego body o którym już sie tu wiele mówiło, dlatego z tej trójki zdecydowanie wygrywa 40D.
A7II słoiki
jerzykulesza.zenfolio.com
To nie tak. Nie mam zamiarów kwestionować walorów 40D ale to wszystko zależy od preferencji. Dla jednych tak dla innych nie. Twoje stwierdzenie jest zbyt arbitralne, zresztą jakby pociągnąć takie myślenie dalej to może się okazywać, że najtańsze puszki będą wygrywać w kategorii możliwości do ceny bo te 2-3x droższe nie są (dużo)lepsze w jakości obrazowania a to w sumie bardzo ważne kryterium oceny aparatu. A jednak ludzie kupują E-3 i inne zaawansowane konstrukcje.
Możliwości do ceny? To ja dziękuję za możliwość zafajdania matrycy, możliwość zakurzenia/zawilgocenia body, możliwość niewidzenia się z aparatem przez dłuuugi czas [serwis], możliwość posiadania BF/FF, możliwość niewspółpracy z Sigmami...
Kurde, oba aparaty są INNE. Ba, oba systemy są INNE. I tu nie ma co porównywać.
A jeśli już, to na zdjęciach. Szkoda tylko, że na CF nikt wyzwania podjąć nie chciał...![]()
Alicja & E-330/14-45/40-150/FL50R & D7000/18-200/70-200f2.8/50f1.4
My life is brilliant (-: But it's time to face the truth... Umiesz liczyć? Licz na siebie.