Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 60

Wątek: e330, e510 czy 40d

| OlyJedi Awatar marecki
    Mieszka w
    Kielce
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    Kurcze przecież Etrójeczka nie jest w jakiejś zaporowej jak na swój poziom cenie. Niektóre puszki co wymieniłeś są tańsze ale i o wiele starsze.
    mente et malleo

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez kapir Zobacz posta
    Offtopic, ale kiedy w końcu Olympus odpuści sobie te "promocje" i zacznie sprzedawać korpusy w rozsądnej cenie?
    Wtedy, kiedy zacznie mu się to opłacać.

| OlyJedi Awatar kapir
    Mieszka w
    Staszów
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez dog_master Zobacz posta
    Ehh.... Lampe mozesz sprzedac przeciez... :/
    Nie chcę być też uszczęśliwiany przez Olympusa na siłę. Lampa kosztuje ok. 1350 zł nowa. Przy sprzedaży na rynku wtórnym pewnie ok. 1000-1100 zł. W takim wariancie korpus wyjdzie nadal za drogo (ok. 2700 zamiast np. 2300).
    "Jeśli chcesz uniknąć krytyki - nic nie rób, nic nie mów, bądź nikim" (Elbert Hubbard)
    OM-D i OM1n: 12-50 Panas 20/1,7 OZ 50/1,8 OZ 135/3,5 vivitar 28/2,5 metz 54mz4i.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez kapir Zobacz posta
    Przy sprzedaży na rynku wtórnym pewnie ok. 1000-1100 zł. W takim wariancie korpus wyjdzie nadal za drogo (ok. 2700 zamiast np. 2300).
    A skąd wiesz, że on powinien kosztować 2300 zł? Może on jest wart 3500 zł, tylko lampę dostajesz gratis. W sumie każdy produkt jest wart tyle, za ile ludzie są skłonni go nabyć. A ludzie kupowali ten sprzęt za dużo wyższą cenę.

| OlyJedi Awatar kapir
    Mieszka w
    Staszów
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    A skąd wiesz, że on powinien kosztować 2300 zł? Może on jest wart 3500 zł
    Moja E-1 jest warta 10.000, a może i bezcenna, ale za więcej niż 700 zł by na allegro nie poszła. Nie wiem jaka jest polityka Olympusa, ale wiem jaką politykę ma moja kieszeń i ile ewentualnie jestem skłonny dać za ten korpus, stąd powyższe nazwijmy to kalkulacje .

A i jeszcze jedno, przy innej polityce cenowej tytuł wątku by był pewnie trochę inny np. (e330, e510, e3 czy 40D)
    "Jeśli chcesz uniknąć krytyki - nic nie rób, nic nie mów, bądź nikim" (Elbert Hubbard)
    OM-D i OM1n: 12-50 Panas 20/1,7 OZ 50/1,8 OZ 135/3,5 vivitar 28/2,5 metz 54mz4i.

| OlyJedi Awatar marecki
    Mieszka w
    Kielce
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    A skąd wiesz, że on powinien kosztować 2300 zł? Może on jest wart 3500 zł, tylko lampę dostajesz gratis. W sumie każdy produkt jest wart tyle, za ile ludzie są skłonni go nabyć. A ludzie kupowali ten sprzęt za dużo wyższą cenę.
    j.w.
    (10 znaków)
    mente et malleo

| OlyJedi
    Mieszka w
    polska północna
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    Pisanie o tym że E-3 powinien kosztować tyle co 40D, to jakieś brednie. Pomijając biedną matrycę w E-3, są to dwie różne konstrukcje w temacie wykonania, awaryjności, wizjera, uszczelnień, ergonomii pracy.
    Nie pisałbym też o tym że 40D ma jakiekolwiek uszczelki, bo to tylko śmieszna gąbka wklejona dla ściemy w paru miejscach - jakaś parodia i tyle.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar geo
    Mieszka w
    widzę Morze
    Siła reputacji
    48
    Moja galeria
    40D to obecnie najlepszy aparat na rynku biorąc stosunek możliwości do ceny i nic tego nie zmieni. Z drugiej strony co do zdjęć to wszystkimi 3 można robić piękne zdęcia co wielu udowodniło. U olka poprostu brakuje pośredniego body o którym już sie tu wiele mówiło, dlatego z tej trójki zdecydowanie wygrywa 40D.
    A7II słoiki
    jerzykulesza.zenfolio.com

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Karol
    Mieszka w
    las pod TARNOWem...
    Siła reputacji
    172
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez geo Zobacz posta
    40D to obecnie najlepszy aparat na rynku biorąc stosunek możliwości do ceny i nic tego nie zmieni.
    To nie tak. Nie mam zamiarów kwestionować walorów 40D ale to wszystko zależy od preferencji. Dla jednych tak dla innych nie. Twoje stwierdzenie jest zbyt arbitralne, zresztą jakby pociągnąć takie myślenie dalej to może się okazywać, że najtańsze puszki będą wygrywać w kategorii możliwości do ceny bo te 2-3x droższe nie są (dużo)lepsze w jakości obrazowania a to w sumie bardzo ważne kryterium oceny aparatu. A jednak ludzie kupują E-3 i inne zaawansowane konstrukcje.
    zmiana nicka: ktotek -> Karol
    Polska B - wątek ze zdjęciami
    Facebook

| OlyJedi Awatar dog_master
    Mieszka w
    Gdańsk
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez geo Zobacz posta
    40D to obecnie najlepszy aparat na rynku biorąc stosunek możliwości do ceny i nic tego nie zmieni.
    Możliwości do ceny? To ja dziękuję za możliwość zafajdania matrycy, możliwość zakurzenia/zawilgocenia body, możliwość niewidzenia się z aparatem przez dłuuugi czas [serwis], możliwość posiadania BF/FF, możliwość niewspółpracy z Sigmami...

Kurde, oba aparaty są INNE. Ba, oba systemy są INNE. I tu nie ma co porównywać.

A jeśli już, to na zdjęciach. Szkoda tylko, że na CF nikt wyzwania podjąć nie chciał...
    Alicja & E-330/14-45/40-150/FL50R & D7000/18-200/70-200f2.8/50f1.4
    My life is brilliant (-: But it's time to face the truth... Umiesz liczyć? Licz na siebie.