właśnie koszt szkiełek dobrych, Geo coś o tym wie. W olku tez nie jest tanio 50-200 jest dość drogie ale w zasięgu i jest teraz alternatywa sigma 70-200 F2.8 makro która nie powiem kusi mnie bardzo, gdyż cena już od 2300 zł![]()
właśnie koszt szkiełek dobrych, Geo coś o tym wie. W olku tez nie jest tanio 50-200 jest dość drogie ale w zasięgu i jest teraz alternatywa sigma 70-200 F2.8 makro która nie powiem kusi mnie bardzo, gdyż cena już od 2300 zł![]()
/*...................*/
/* ...........................*/
Naprawdę nie miałem zamiaru być złośliwy ani nic w tym temacie. Byłem po prostu ciekaw bo gdybym się sam tym nie interesował to bym na forum nie zaglądał. Co złego to nie ja![]()
mente et malleo
To naprawdę jest nałóg. Kupując lustro dziwiłem się ludziom, że to niby studnia bez dna. Pomyślałem, że jak będę miał 2 kity to na jakieś 2 lata mi starczą, a tu niecały rok i nowe szkło, a już się chce więcej i więcej.![]()
Kilka wypowiedzi pod rząd w ten sam deseń. Fotografia nie jest tania ale bez przesady. Niektórzy wydają więcej na fajki i wódkę o innych przyjemnościach nie wspominając. Osobiście uważam, że sprzęt dobrałem racjonalnie, nie mam też specjalnych zapędów - więcej, więcej... Mam E-330, może za jakiś czas będę miał E-3 - będę go potrzebował na wiosnę..., przebieg E-330 jest spory... ZD 14-54 - jest super - najbardziej racjonalny zakup w E-systemie. Zd 50/2 - dla przyjemności. Starszy kit tele - jest w miarę ok, sporadycznie używam tele więc mi wystarczy. Naprawdę jakbym bardzo chciał i potzrebował czegoś innego to po prostu bym sobie kupił...
ktotek kup sobie smarka IV i
Canon EF 1200 f/5.6 L USM
to sięga NY![]()
/*...................*/
/* ...........................*/
Moim zdaniem jeśli chcesz zmieniać system zainwestuj w Nikona D80, albo jeszcze lepiej D90. Łatwiej będzie Ci o dobre szkła w rozsądnej cenie niż w stajni Canona (ja wiem że są Lki, wiem że są dobre, wiem też ile kosztują).
MK