Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy ... 23456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 60

Wątek: e330, e510 czy 40d

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar geo
    Mieszka w
    widzę Morze
    Siła reputacji
    48
    Moja galeria
    hmm wątek jest o 510/330 vs C40D? to o jakich uszczelnieniach tu mówimy, pacerności w tych modelach?
    Zafajdanie matrycy wychodzi tylko przy f11-16 i wyżej, jest to denerwujace ale można dalej robic zdjęcia(sekunda w PS i jest ok choc mi sie jeszcze nie zdarzyło retuszowac plam). BF i FF to mocno wyolbrzymiona historia z tymi sigmami też, nie chce tu wymieniac wad olka na odpowiedz bo to nie o to chodzi. Po prostu za 2300 zł za C40 to smieszna cena, nie ma takiego drugiego aparatu za ta cene na rynku i tyle.
    A7II słoiki
    jerzykulesza.zenfolio.com

| OlyJedi
    Mieszka w
    Płock, Poland, Poland
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Bez przsady, mam E-330 i mam 40D i jakoś nie stresuję się że mi zawilgotnieje. Sigmy tez mam i jakoś powodów do płaczu nie mam. Wręcz przeciwnie. 40D to naprawde dobry sprzęt. ja stanałem w rozkroku i chciałem kupić E-3 ale jak sobie na spokojnie policzyłem to jednak taniej(w tamtym okresie) było sprzedać część gratów i zakupić całą stajnię pod 40D niż samo body E-3( Ubolewałem z tego powodu bo E-3 to był sprzęt moich marzeń. Teraz mogę powiedziec że dobrze zrobiłem. Nie zmienia to faktu że gdybym miał za duzo kasy to nie kupiłbym sobie E-3
    Ostatnio edytowane przez ksb ; 30.10.08 o 18:02

| OlyJedi Awatar dog_master
    Mieszka w
    Gdańsk
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez serafin Zobacz posta
    @dog_master, kolejna wojenka systemowa?! LOL'a

na CF było to już. WYSTARCZY
    No taaak, i oczywiście ja, tak?

A mozesz najpierw przeczytac moj post ze zrozumieniem?

I nie, nie bylo Jakos nikt na foty nie chcial powalczyc, zapraszalam nie raz i nie dwa...
    Alicja & E-330/14-45/40-150/FL50R & D7000/18-200/70-200f2.8/50f1.4
    My life is brilliant (-: But it's time to face the truth... Umiesz liczyć? Licz na siebie.

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    180
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez dog_master Zobacz posta
    Możliwości do ceny? To ja dziękuję za możliwość zafajdania matrycy, możliwość zakurzenia/zawilgocenia body, możliwość niewidzenia się z aparatem przez dłuuugi czas [serwis], możliwość posiadania BF/FF, możliwość niewspółpracy z Sigmami...

Kurde, oba aparaty są INNE. Ba, oba systemy są INNE. I tu nie ma co porównywać.

A jeśli już, to na zdjęciach. Szkoda tylko, że na CF nikt wyzwania podjąć nie chciał...
    Te cechy+- mozna do tych trzech modeli dopisac.W kazdym jest taka mozliwosc.
    Jedyne co prawdziwe to to,ze systemy inne,ale porownywac zawsze mozna.
    Co do pytania w temacie.Kup E510.Ja taki kupilem i jestem zadowolony,jesli kupisz inny to tez dobrze.Teraz na rynku nie ma zlego sprzetu i kazdym mozna dobre fotki zrobic.W 90-ciu% zalezy od fotografa.

| OlyJedi Awatar witia
    Mieszka w
    Zamość
    Siła reputacji
    151
    Moja galeria

Ja brał bym wszystkie trzy!!!
    Jaka to wygoda: trzy puszeczki ze skrajnie różnymi słoiczkami; do różnych celów. (mnie muszą wystarczyć tylko dwie).
    Marzenie.
    Pozdrówka.

| OlyJedi Awatar dziekan
    Mieszka w
    Tychy
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez lucca Zobacz posta
    Te cechy+- mozna do tych trzech modeli dopisac.W kazdym jest taka mozliwosc.
    Jedyne co prawdziwe to to,ze systemy inne,ale porownywac zawsze mozna.
    Co do pytania w temacie.Kup E510.Ja taki kupilem i jestem zadowolony,jesli kupisz inny to tez dobrze.Teraz na rynku nie ma zlego sprzetu i kazdym mozna dobre fotki zrobic.W 90-ciu% zalezy od fotografa.
    i dobrego szkła

a tak na serio E-510 mam dla 14-54, ZD35 oraz teraz Fishaja
    a na gwiazdkę już sobie upatrzyłem 40D + na początek 50/1,8 - przy tej cenie to grzech nie kupić takiego zestawu
    Ostatnio edytowane przez dziekan ; 31.10.08 o 18:53
    www.tekkenolandia.pl
    E-510 / FL-50 / ZD 8 / ZD 35 / ZD 14-54 / Industar 50/2.8

| OlyJedi Awatar marecki
    Mieszka w
    Kielce
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    tzn że olek ci nie wystarcza tak? Ma za małe możliwości to twoich umiejętności? Czy po prostu lubisz MIEĆ lepszy sprzęt? I nie jest to żadna złośliwość tylko z ciekawości pytam.
    mente et malleo

| OlyJedi Awatar zibi1303
    Mieszka w
    Gdynia
    Siła reputacji
    29
    Moja galeria
    marecki nie lepszy a inny , to inny system...
    /*...................*/
    /* ...........................*/

| OlyJedi Awatar dziekan
    Mieszka w
    Tychy
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez marecki Zobacz posta
    tzn że olek ci nie wystarcza tak? Ma za małe możliwości to twoich umiejętności? Czy po prostu lubisz MIEĆ lepszy sprzęt?
    marecki

twoje pierwsze i drugie pytanie odbieram raczej jako stwierdzenie i atak - wiec Cię nie będę wyprowadzał z Twojego z góry założonego toku myślenia któremu dałeś upust.

Tak lubię długie, lśniące lufy układać na półce i na nie patrzeć a jako że mnie nie stać na FF Canona kupuje APS-C aby pobudzić swoje ego i płynąć z ludem.

Cytat Zamieszczone przez marecki Zobacz posta
    I nie jest to żadna złośliwość tylko z ciekawości pytam.
    W skrócie Ci powiem że chcę spróbować innego systemu za 2500zł masz body z dedykowaną stalką do portrecików jak znalazł.
    Ostatnio edytowane przez dziekan ; 31.10.08 o 20:05
    www.tekkenolandia.pl
    E-510 / FL-50 / ZD 8 / ZD 35 / ZD 14-54 / Industar 50/2.8

| OlyJedi Awatar lucas_g
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    155
    Moja galeria
    Miałem E-330, mam E-510. Oba modele mi się podobają, zmieniłem na 510tkę ze względu na stabilizację (90% zdjęć robię z 50-200).

A emocje swoją drogą niepotrzebne. 40D też mnie kusi swoją ceną, ale koszt szkiełek do tej puchy, które chciałbym mieć, jest dla mnie na dziś nie do przeskoczenia.

Poza tym, zmiana systemu wedle moich potrzeb raczej niewiele zmieni. Ważne, aby wiedzieć, czego tak naprawdę potrzebujemy.

Natomiast w moim odczuciu, jak kogoś stać, to czemu nie mieć dwóch systemów??
    Ostatnio edytowane przez lucas_g ; 31.10.08 o 20:16