zonkinho nie sądzę aby D90 oferował ci lepsze wysokie ISO od 40D.
Wg mnie Canon zje D90, ale poczekajmy co pokaże rocco
zonkinho nie sądzę aby D90 oferował ci lepsze wysokie ISO od 40D.
Wg mnie Canon zje D90, ale poczekajmy co pokaże rocco
/*...................*/
/* ...........................*/
Ostatnio edytowane przez sławekb ; 28.10.08 o 13:03
Ja nie wiem co wy z tymi plamkami, syfami w nikonach. Mam D80 1,5 roku obecnie 4 obiektywy, które dość często zmieniam na zewnątrz jak i wewnątrz i jakoś się nie dorobiłem takich dodatków. Przez ten okres dmuchałem gruszką kilka razy, przy f20 na białej kartce jest jakaś malutka plamka, ale w niczym mi to nie przeszkadza. Rocco pogratulować zakupu, czekamy na D700, a może wcześniej na jakieś foty podglądowe z tego D90
pzdr
Było żółto, czerwono, a później Fuji wykończyła czerwona zaraza
Jest też czarny aparacik z firmy od telewizorów
foto Stankiewicz Tomasz
wiesz tomek, ty focisz w sumie w dobrych warunkach, jak dbasz o aparat to nie ma prawa nic się, stać. Ja niby w mieście ale poszliśmy na plażę. O tej porze roku są wiatry spore wiatry. Co chwila jak zawiewało to ogarniały nas tumany drobnego piasku. Ale tak drobnego jak mąka. W kompakcie takie ziarnko wlazło mi do wewnątrz obietywu i już tego nie usuniesz. Co gorsza ten piaseczek jest cholernie twardy zarysuje wszystko. Dla mnie o jakości świadczą takie warunki, zwłaszcza to zdjęcie E1 z pustyni. Ludzie sązdolni i jak widac sporo im się sypie pod ten obiektyw przy zmianie. Odpukać jeszcze mam spokój, dzięki Olympusowi.
/*...................*/
tomek s, akurat w przypadku D3 (nie wiem jak D300/700) jest to problem związany z mikrokropelkami oleju/smaru (tryby, zebatki mechanizmu ?) które radośnie rozbryzgują się po matrycy............ jakiemuś konstruktorowi coś nie poszło przy projektowaniu widac....
dostałem serię takich tłustych plamek po zakupie D3 -wyczyściłem i szybko wróciły
"pocieszające" jest to, że po kilku miesiącach problem znika, widać to co się miało po matrycy rozchlapać się już rozchlapało![]()
zdjęcia tych samych scen, przy tych samych parametrach z 40D i d90 są od dawna na sieci dostępne -nie ma problemu żeby osobiście porównać
[dopisane] zresztą już jutro/pojutrze będę miał okazję mieć obie puszki z 50kami 1.8 więc mogę jakieś tam porównanko strzelić![]()
Ostatnio edytowane przez Fatman ; 28.10.08 o 17:06
No właśnie, z 40D mam dobre sample na ISO800, ale z D90 NULL, same pstryki i szkoda porównywać nawet
/*...................*/
proszę bardzo na iso 3200:
D90:
http://www.dcresource.com/reviews/ni...w/DSC_0042.JPG
40D:
http://www.dcresource.com/reviews/ca...w/IMG_1386.JPG
jutro jak pewien sklep nie da cielska, bedę mógł zrobić porównanie w warunkach domowych (po 18:00 więc już ciemno -światło tylko sztuczne)
Ostatnio edytowane przez Fatman ; 28.10.08 o 17:12