rocco przestań, nie zachowuj się jak kolega z Irlandii. Już wyjaśniłem co miałem na myśli. Na pewno nie miałem zamiaru kogokolwiek obrażać. Nie wycinaj kawałka z kontekstu. To nie TVN.![]()
rocco przestań, nie zachowuj się jak kolega z Irlandii. Już wyjaśniłem co miałem na myśli. Na pewno nie miałem zamiaru kogokolwiek obrażać. Nie wycinaj kawałka z kontekstu. To nie TVN.![]()
/*...................*/
/* ...........................*/
Nie chcialbym, zeby ktos poczul sie urazony, ale zdrowo Was gnie w tym watku![]()
Wg Karola najlepsza stopka na OC: Canonizacja św. Bernarda z Olympu AD 2011
[...]Nie patrzę na to jak na efekt pracy z aparatem cyfrowym i oprogramowaniem, dzięki któremu wszystko mogę idealnie wyczyścić i obrabiając zdjęcie też nie myślę w ten sposób, że skoro mam takie narzędzia, to powinienem wszystko doprowadzić do stanu sterylnego.[...]
BernArt - Moje zdjęcia
Ale to nie jest aparat profesjonalny. Profesjonalny jest D3, D3x i M3.
Pozdrawiam
Radosław "Radio Erewan" Przybył
http://www.fototv.pl Pierwsza w Polsce Internetowa telewizja o fotografii
* Nigdy nie próbuj przekonywać ludzi, którzy wiedzą, że mają rację. ~Leto
Trochę dwuznaczne zdania jednak przyjmuję je za dobrą monetę.
Po prostu lubię zmiany i szybko się nudzę tym, co mam
To już coś
Bardzo przepraszam że nie napisałem
Jednak Fujik jest w forumowych rękach więc...
PS
Spokojnie, nie poczułem się urazony.
PPS
Nie ma sprawy, ja się nie ani nie obrażam ani nie robię sprawy.
Po prostu sobie żartuję
Wracając do tematu wątku (ktoś jeszcze pamięta? ) czyli do D90, to całkiem fajna puszka![]()
Ostatnio edytowane przez rocco ; 28.10.08 o 11:54
Radosław "Radio Erewan" Przybył
http://www.fototv.pl Pierwsza w Polsce Internetowa telewizja o fotografii
* Nigdy nie próbuj przekonywać ludzi, którzy wiedzą, że mają rację. ~Leto
Wojtek zrób obiektywny test aparatu - proszę i porównaj do e3. D90 jest dla mnie bardzo ciekawą alternatywą uzupełnienia e-systemu.
Nie mam już E-3 więc trudno porównywać.
Poza tym taki test to trochę za dużo na moje umiejętności
Napiszę tylko, że trudno byłoby bezpośrednio porównywac te aparaty, to zupełnie inne puszki.
E-3 jest rewelacyjnie wykonany i ma fantastyczny autofokus, D90 to amatorska puszka, dużo wolniejsza niemniej (oczywiście MBSZ) wygrywa jeśli chodzi o jakość fotek przy wyższych ISO (czyli mniejsze szumy) i rozpietość tonalną.
Właśnie, rocco, to poproszę o fajne foty wysokie ISO, wieczorem, trudne warunki oświetleniowe. Ty umiesz fotografować, zrobisz to dobrze, to już będzie jakiś pogląd
/*...................*/
/* ...........................*/
Wysokie ISO przydaje się do fotografowania ślubów w świetle zastanym. Do tego kilka jasnych stałek i możemy śmigać.![]()
Mój znajomy ma C 40D do tego C50/1.4, S30/1.4 i C85/1.8 i bardzo fajnie mu to wychodzi.![]()