Dobra, a za kolejne OT będą mandaty.
Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.
Wczoraj pisano tutaj o awaryjności D90. Używam jakoś chyba od lutego i ani razu żaden E mi nie wyskoczył (po prostu mój Nikon się zdrowo odżywia, żadnych konserwantów).
Na forach często się pojawiają posty wnerwionych użytkowników, ale wydaje mi się, że po prostu niektóre partie aparatów są jakieś skopane i tyle. Zresztą Canoniarzom też w którychśtam modelach wyskakiwały często błędy z różnymi obiektywami, a znów Olek popisał się firmwarem do E-3 w wersji 1.4![]()
trolling rolling ze strony kolegi piotrox.
i wogole conspiracy of one.
P.S dla ludzi którym sie nie chce czytac. D90 rzeczywiscie ma pewne "problemy" tyle ze sa to problemy z:
-slabymi kartami pamieci gdzie rozwiazanie - nie kupowac ssyfu
-nieoreginalnymi bateriami, tak samo jak D200 zreszta, blokowanie lustra przy zamienniku gripa i zamienniku bateri - rozwiązanie => NIE KUPOWAC DZIADOSTWA, bateri 4000mah, gripów z bateriami, cmon ludzie.
- brak wykrywani obiektywu - w 99% przypadkach spowodowane plastikowym bagnetem KITOWYCH obiektywów , a jak wiemy kitami się slubów nie robi... z "normalnymi" szkłami problem nie wystepuje oidp.
kazdej firmie zdarzaja się babole, tak jak padajace D5000, E3 i soft 1.4, i napewno tysiac roznych innych rzeczy.
reszta to teorie spiskowe.
Ja mam zamiennik gripa i zamienniki akumlatorków, które kosztowały 30 zł sztuka i działa bez zarzutu. Trzeba wiedzieć, który syf kupować![]()
te active jety ktore ci polecalem
wiadomo ze sa gripy ktore sa wykonane porzadnie np aplhy, i sa zamienniki ktore maja deklarowana pojemnosc i trzymaja napiecie. (sam uzywam tych active jetow, i uzywalem gripa alpha)
ale zamiennik zamiennikowi nie rowny
Mam coś takiego:
http://allegro.pl/item1076112604_nik...d200_d300.html
Widzę, że to ostatnie sztuki, ponieważ dystrybutor zakończył sprzedaż zamienników do lustrzanek. Ja mam jeden oryginał i 3 takie zamienniki. Trzymają jakieś 70-80% tego co oryginał, który kosztuje kilkukrotnie tyle.
Potwierdzam Activ Jety mają rewelacyjny stosunek jakość/cena.
Ja do tego mam grip i 2x aku phottix'a i również dobrze trzymają i nie ma problemów z errorami.
...ciiii - bo cenzura się obudzi...to forum a nie miejsce do rozmów...
Moje próby i Moja strona
PAJACYK