Ja się przychylam jak najbardziej do opinii kolegów, iż kolorki są właśnie chłodniejsze i właśnie to od razu zauważyłem po przejściu z E-500. I tym samym skóra wchodzi bardziej w róż.
Ja się przychylam jak najbardziej do opinii kolegów, iż kolorki są właśnie chłodniejsze i właśnie to od razu zauważyłem po przejściu z E-500. I tym samym skóra wchodzi bardziej w róż.
Ostatnio edytowane przez kali999 ; 14.09.08 o 22:52
Zapraszam na: stronę - www.mikolaj-kalina.com foto blog -http://mikolajkalina.wordpress.com/
Poważnie myślisz, że amerykańskie wersje się czymś różnią?
Dla mnie ważne co piszesz o DR bo wiele legend w Sieci o to najtrudniej wybadać po samplach - w przeciwieństwie do szumu. Skoro porównujesz do E-330 i piszesz, że nie jest gorzej to mam jakiś ogląd - w E-330 nie widzę tragedii. Interesuje mnie czy dostrzegłeś jakąś zauważalną istotną różnicę w definiowaniu kolorów czy WB przez obie puszki w podobnych warunkach?
W E-500 i E-330 są dostrzegalne...
Interesuje mnie stabilizacja. W E-330 jestem w stanie utrzymać ZD 50/2 przy 1/100s tak, że praktycznie 100% kadrów mam ostrych jak żyletka - z ręki bez kombinowania, używania LCD itp. Skoro efektywna stabilizacja s E-3 wynosi 5 EV mogę oczekiwać tego samego dla 1/4s- wierzyć się nie chce... Piszę oczywiście o statycznych obiektach, bo przy fotografowaniu żywych ludzi takie czasy na niewiele się zdają...
www.tekkenolandia.pl
E-510 / FL-50 / ZD 8 / ZD 35 / ZD 14-54 / Industar 50/2.8
www.tekkenolandia.pl
E-510 / FL-50 / ZD 8 / ZD 35 / ZD 14-54 / Industar 50/2.8
Czas 1/20s przy 54mm styknie jeśli nie ma ruchu w kadrze. Do fotek efektowych można się bujać nawet na 1/10s.
Raczej pisze o OS 2,11. Nie o wersji dla kolorowych mieszkancow USA.
Mam zdrowie siedziec bo nie mialem mnostwa Raw z E3 a te z E1 mieli nie wolniej niz PS.
Czepiam sie kolorystyki i przepalow, bo ISO mniej mnie interesuje. Wiekszosc zdjec w pomieszczeniach robie na ISO 200 z wykorzystaniem kilku lamp, rozswietlajacych lepiej, czy gorzej cala sale. Iso mniej mnie interesuje ( chociaz lepiej miec to niskoszumiace, przyznaje).
Co do przepalania bialego, nie chce sie jakos przekonac.
czesc.Ch.
Ma ktoś może jakiś pomysł na moje wcześniejsze zapytanie? Bo nie mogę tego rozkminica bardzo mi na tym zależy..
Pozdrawiam;MicSzu.
E-3,E-510;F8, ZD14-54,S30,ZD40-150,FL50,FL50R,FL36R... i co dalej ? ? ?
Zachwyciła mnie stabilizacja E-3ki w sobotę... na ogniskowej 54 mm w kicie powychodziły mi nieporuszone zdjęcia na czasach 1/15-1/20 sekundy... bajka.
Ale za to wczoraj znienawidziłem olka (i siebie - swoje gapiostwo) za szumy... zrobiłem (prawie zrobiłem) najlepsze ślubne zdjęcie w życiu - tylko zapomniałem obnizyć ISO z 800 na 100 po wyjściu z pomieszczenie, niedoświetlając w dodatku... i spaprałem jakość foty kompletnie, nie sądzę aby udało się ją uratować do odbitki 15-21...![]()
Zaglądnijże! - http://www.mariuszsarzynski.pl/