Strona 39 z 117 PierwszyPierwszy ... 2937383940414989 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 381 do 390 z 1164

Wątek: E-3 subiektywne odczucia posiadaczy

diabolique
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez Eddie Zobacz posta
    Dla mnie największą wadą E-3 jest fakt, że nie posiadam szkieł, które bym chciał mieć
    Dla mnie nie ma wad (wydać tyle kasy żeby szukać wad?)
    Dobra, złożę samokrytykę - zastanawiałem się czasami, co by było gdybym wyzbył się sprzętu i za posiadaną kasę kupił coś innego, porównywalnego lub lepszego jakościowo. I powiem wam, że jakoś specjalnie alternatywy nie widzę. Albo trzeba iść na kompromis (jak z 5d - brak czyszczałki, uszczelnień itp.), albo sporo dokładać (D3).
    Nie wiem, nie orientuję się w szklarni innych systemów, ale za 8-9 tysiaków nie widzę specjalnie alternatywy dla E-3 z zakresem ogniskowych 28-400mm z półki semi-profi. Może jedynie sprowadzony z USA 5d+24-105+100-400 mniej więcej domknąłby się budżetowo.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Eddie
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    92
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez alakin Zobacz posta
    Dla mnie nie ma wad (wydać tyle kasy żeby szukać wad?)
    [...]
    Powiem tak, widziały gały co brały.
    Ja zarówno pierwszego, jak i drugiego, a potem trzeciego Olka kupiłem w pełni świadomy tego, co ten sprzęt sobą prezentuje. I powiem z ręką na dziurze po sercu, w żadnym przypadku nie byłem rozczarowany. Więcej, z E-3 jestem naprawdę zadowolony i po prostu nie widzę nic, co by mi w tym aparacie przeszkadzało.
    Co poradzić?
    Wg Karola najlepsza stopka na OC: Canonizacja św. Bernarda z Olympu AD 2011

[...]Nie patrzę na to jak na efekt pracy z aparatem cyfrowym i oprogramowaniem, dzięki któremu wszystko mogę idealnie wyczyścić i obrabiając zdjęcie też nie myślę w ten sposób, że skoro mam takie narzędzia, to powinienem wszystko doprowadzić do stanu sterylnego.[...]

BernArt - Moje zdjęcia

dinx6
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez ktotek Zobacz posta
    E-3 to świetna puszka - ma pewnie parę wad ale jej zalety pozostawiają je w głębokim cieniu... Z mojego punktu widzenia największą z tych wad jest... cena Leici 25/1.4
    I tu się zgadzamy. Plus jej dostępność (nie mówię o Panasie.Pl, który żeni go za 4 koła z haczykiem, po rabacie heh). Za jeszcze większą wadę E3 uznaję cenę 14-35.

Liczę mocno na apdejt Roadmap przed Fotokiną i zapowiedź rychłego wprowadzenia do sprzedaży nowych szkieł stałoogniskowych ZD klasy semi-pro i pro.

| OlyJedi Awatar Morlok
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Widzisz Edi, my juz tak mamy.
    Ja pełen obaw i rozbestwiony rozpiętościa naloga kupiłem E-520 i już sie nie boję że qfno wyjdzie, a podobno w E-3 jest lepiej.
    Nie wszytko sie da,ale z tym co jest mozna żyć.
    Automaty liczą, liczą, liczą .....na człowieka.

piotrek204
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez alakin Zobacz posta
    Nie wiem, nie orientuję się w szklarni innych systemów, ale za 8-9 tysiaków nie widzę specjalnie alternatywy dla E-3 z zakresem ogniskowych 28-400mm z półki semi-profi. Może jedynie sprowadzony z USA 5d+24-105+100-400 mniej więcej domknąłby się budżetowo.
    Alternatywa moze byc spokojnie 40D + 17-55 + 70-200.
    Masz zakres 28-320. Cenowo sie zmiescil

Dlaczego FF bierzesz pod uwage? D300 to tez bardzo dobra pucha.

| OlyJedi Awatar MicSzu
    Mieszka w
    Wioska
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Po kolejnym miesiącu ''zabawy'' z E-3 dostrzegłem mały mankament, o którym już wcześniej ktoś pisał--> aparat trzymany na ramieniu wyłancza się samoczynnie, czy też lubi się włonczyc przy wkładaniu do torby..ale myślę, że po podpięciu gripa ''problem'' zniknie. A kolenke zalety to bajeczna praca z Lampką ''R''. Zasięg w bardzo nasłoneczniony dzień w lini prostej to okokoło 25metrów, więc chyba całkiem niezle Obraz jak już wiadomo do 1600 całkiem ''jadalny'' nawet 3200 jest bardzo dobre jeśli tylko jest światło bo jak jest go mało to niestety szum jest sporawy ale i tak w wielu sytuacjach do przyjęcia.
    _______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
    I mam takie pytanko do posiadaczy E-3 -->jak ustawic AF tak aby migawka zwalniała się dopiero po ustawiniu AF? Bo w E-500 mam to ustawione (nie pamietam już gdzie to ustwaiałem..) a w E-3 wogóle nie mogę znaleśc takiej opcji, choc przeglądnełem całą instrukcje niejednoktotnie oraz przekopałem menu body... Bardzo będę wdzięczny za pomoc

Pozdrawiam;MicSzu.
    Ostatnio edytowane przez dog_master ; 9.09.08 o 19:38 Powód: jeśli już, to "wyłącza" i "włącza" - jest włącznik, a nie włancznik, wyłącznik, a nie wyłoncznik
    E-3,E-510;F8, ZD14-54,S30,ZD40-150,FL50,FL50R,FL36R... i co dalej ? ? ?

| OlyJedi
    Mieszka w
    polska północna
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    Release priority?

Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    92
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Pi-er17 Zobacz posta
    Widzisz Edi, my juz tak mamy.
    Ja pełen obaw i rozbestwiony rozpiętościa naloga kupiłem E-520 i już sie nie boję że qfno wyjdzie, a podobno w E-3 jest lepiej.
    Nie wszytko sie da,ale z tym co jest mozna żyć.
    Zyc, robic zdjecia, w ogole byc zadowolonym.
    Pod warunkiem, ze sie pamieta cel w jakim aparat zostal zakupiony

[...]Nie patrzę na to jak na efekt pracy z aparatem cyfrowym i oprogramowaniem, dzięki któremu wszystko mogę idealnie wyczyścić i obrabiając zdjęcie też nie myślę w ten sposób, że skoro mam takie narzędzia, to powinienem wszystko doprowadzić do stanu sterylnego.[...]

BernArt - Moje zdjęcia

Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    92
    Moja galeria
    Pochwalę się, że w dniu dzisiejszym, po niecałych dwóch tygodniach oczekiwania przyszła do mnie obiecana przez firmę Olympus lampa. Jest cacy

BernArt - Moje zdjęcia

GoOrange
    Gość
    Witam Wszystkich Forumowiczów właśnie w tym wątku ponieważ jestem świeżo upieczonym posiadaczem E-3 + 12-60SWD + 50macro + grip + grtisowa lampa (w drodze), moje Kochanie posiada E-520 + 14-42 + 40-150...
    Powiem tak, dopiero uczę się fotografowania a że lubię sprzęt dobry to od razu troszkę w niego zainwestowałem, pstryknąłem Olkiem 3 tys. fotek i jak na razie mam same pozytywne wrażenia, mam tylko nadzieję że nie wyrzuciłem w 12 tys. w błoto i Olympus nie porzuci 4/3 na rzecz M4/3...
    Ostatnio edytowane przez GoOrange ; 12.09.08 o 12:30