wrzuć zdjecia na raw.fotosite.pl
:>
wrzuć zdjecia na raw.fotosite.pl
:>
Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.
Ja mogę się podzielić ogólnymi wrażeniami. Myślę, że inne rawy prędzej czy później zamieści ktoś inny. Zresztą myślę, że jak zwrócę się do stosownej i bardziej kompetentnej osoby to zrobi to lepiej niż ja. Ja mam inne miejsce do umieszczania i przede wszystkim tam się znajdą zdjęcia itd.
Ostatnio edytowane przez chomsky ; 10.09.08 o 16:22 Powód: Automatyczne scalenie postów
Canon ma puchę profesjonalną ponad 20 mega, Sony ma puchę profesjonalną ponad 20 mega, podobno Nikon ma mieć puchę profesjonalną ponad 20 mega... Czyżby rodził się nowy standard w fotografii profesjonalnej?
Czy standard ten przejdzie do lustrzanek niższych klas? Jeśli tak to kiedy? I po co? Czy zaczyna się rysować nowa linia podziału między światem "powszechnych" lustrzanek, a światem "profesjonalistów" (do tej pory rozdzielczości prezentowane przez sprzęt z najwyższej półki nie różniły się wiele od rozdzielczości klasy amatorskiej)? Na te i szereg innych pytań nie da się odpowiedzieć ani przez przyrównanie A900 do E510, ani przez fotografię butów na wysokim iso.
Panowie nie ma co onanizować powietrza - 24 milony pikseli stało się faktem, zrodziło nowe możliwości, pociągnęło za sobą nowe problemy. Ot, jak cała idea postępu. A 4/3 nie Babilon - nie upadł.![]()
MK