Strona 17 z 66 PierwszyPierwszy ... 7151617181927 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 161 do 170 z 659

Wątek: Nowy System Olympusa - micro 4/3

+++ ZASŁUŻONY +++ Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar hades
    Mieszka w
    Dolny Śląsk
    Siła reputacji
    151
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez alakin Zobacz posta
    Z kolei większość moich znajomych kupuje E-510. I to nawet nie za moją namową, dowiaduję się zazwyczaj już po fakcie.
    Więc to, że ty masz jakichś znajomych nie oznacza, że jest to wyznacznik dla rozwoju systemu
    Broń boże nie traktuj moich znajomych jako wyznacznik popularności jakiś rozwiązań. Moim zdaniem ludzie nie widzą powodu, dla którego mieli by zmieniać obiektywy. Ludzie chcą fotografować to co im się wydaje ciekawe. Nie zawsze dobrze, nie zawsze ciekawie. Automat ma załatwić wszystkie te rzeczy, na których oni się nie znają i nie chcą się znać. A lustrzanka nie poprawi jakości robionych przez nich zdjęć, tak samo jak zakup drogiego, biznesowego telefonu nie wyniesie ich na szczyty biznesowej piramidy. Skoro mogą mieć aparat mieszczący się w kieszeni spodni i kosztujący znacznie poniżej 600 zł to dlaczego mają "karać" siebie zakupem sporo większej i droższej lustrzanki.

W stosunku do nowego systemu mam tylko takie zastrzeżenie, że nie widzę (a może Olympus słabo się z tym ogłasza), że zwykłe 4/3 odnosi sukcesy. Takie sukcesy bym mógł powiedzieć: "skoro 4/3 ma już wszystko co potrzeba z rzeczy podstawowych to dajcie mi teraz nowe zabaweczki". Moim zdaniem nie można wprowadzać na rynek nowego systemu, jeśli ten pierwszy jest nie w pełni rozwinięty.

Cytat Zamieszczone przez alakin Zobacz posta
    Śmiejecie się, ale popatrzcie na bondowskie gadżety - zegarki, samochody... to działa.
    Ja wcale się nie śmieje. Ja czekam na taką reklamę Olka. Nie wiem dlaczego nikt do tej pory nie wpadł na to, aby system najmniejszych lustrzanek, do spółki z aparatami serii SW, wystąpił w którymś z bondowskich filmów.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    46
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez RadioErewan Zobacz posta
    Spokojnie, będzie pewnie nowa puszka na jesieni w 4/3. I to nie następca E420.
    Ja widzę, że to jest jakiś ukłon w stronę Panasa i próba wciągnięcia go do prawdziwej gry. To co teraz robi Panasonic trudno nazwać pełnym zaangażowaniem.
    m4/3 postrzegam jako zapowiedź hybrydyzacji do kwadratu. To będą kameroaparaty (MBSZ), co jest na rękę Panasonicowi.
    Z drugiej strony, w przeddzień premier kolejnych świętych graaaali pełnoklatkowców trudno się spodziewać ofensywy profi puszek Olympusa. Musi opaść kurz bitewny.
    Jak to napisałem Fotomicowi, jak kiepsko skaczesz wzwyż (bo jesteś kurduplem), może zacznij trenować pingponga albo pływanie?
    4/3 mógł sięgać jakości APS-C, ale wyśrubowane konstrukcje APS będą chyba za trudnym rywalem. Przynajmniej bez przełomu w zakresie poprawy DR z mniejszej matrycy. I tu bym się spodziewał drugiego kierunku działań Olympusa.

Pozdrawiam
    Czyli potwierdzasz następce E3 z DR 12EV

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez hades Zobacz posta
    Nie wiem dlaczego nikt do tej pory nie wpadł na to, aby system najmniejszych lustrzanek, do spółki z aparatami serii SW, wystąpił w którymś z bondowskich filmów.
    E-330 wystąpił w kilku odcinkach serialu "Dexter". Nawet był wykorzystywany LV

| OlyJedi Awatar żmija
    Mieszka w
    Pod W-wa
    Siła reputacji
    42
    Moja galeria
    Nowy m4/3, jeżeli powieli wady kompaktów, to będzie klapa, jeżeli natomiast
    będą to szybkie aparaty z doskonałym szkłem i o małych wymiarach, to będzie
    sukces.
    Jestem pierwszy w kolejce po Contaxa G2 Olydigital.
    Rocco Apple już nie robi białych komputerów, teraz są srebrne, a taki metal by
    mi pasował w m4/3.
    MacBook Air esencja designu, nic bym nie miał na przeciw, żeby chłopaki z
    Cupertino zaprojektowali ten aparat
    Jestem nietolerancyjny wobec nietolerancji.

Banned Zwycięzca OlyRulez Awatar RadioErewan
    Mieszka w
    Łódź/Warszawa
    Siła reputacji
    40
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez C+ Zobacz posta
    Czyli potwierdzasz następce E3 z DR 12EV
    Chciałbym, ale nie potwierdzam.

Pozdrawiam
    Radosław "Radio Erewan" Przybył
    http://www.fototv.pl Pierwsza w Polsce Internetowa telewizja o fotografii
    * Nigdy nie próbuj przekonywać ludzi, którzy wiedzą, że mają rację. ~Leto

| OlyJedi
    Mieszka w
    Mazowiecka Wioska
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Dla mnie to po prostu pojawienie się nowego segmentu pomiędzy kompaktami a lustrzankami. Segmentu, który oczywiście pod warunkiem rozsądnych cen może w jakiś sposób zdominować rynek tych pierwszych. Pewnie pamiętacie jeszcze model 5060? Sam czasem wzdycham. Dobry obiektyw, odchylany monitor a w sumie kompakt. Wydaje mi się, że to będzie coś w tym rodzaju tyle, że z wymiennym obiektywem. I o ile część producentów przenosi pewne funkcje z kompaktów do lustrzanek to w tym przypadku jest odwrotnie. I chyba nie jest to taki zły pomysł.

+++ ZASŁUŻONY +++ Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar hades
    Mieszka w
    Dolny Śląsk
    Siła reputacji
    151
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Darekw1967 Zobacz posta
    Witam !

Niewymienna optyka ma to do siebie ze szybko przeradza sie
    konstrukcyjnie w ladowanie niewymiennych zoomow o zakresie
    10x lub wiecej... by klient mial full wypas.

Co innego jak by taki niewymienny zoom mial... parametry szkla ZD 14-54.

Wlasciwie jeden zoom ZD 14-54 zalatwia sprawe dla
    wiekszosci foto-amatorow.

Pozdrawiam.
    Próbuje sobie właśnie wyobrazić sobie jak wygląda kompakt z przyczepionym 14-54 czy też większym obiektywem... I wydaje mi się, że lepiej będzie podczepić dedykowane obiektywy.

| OlyJedi Awatar dog_master
    Mieszka w
    Gdańsk
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez RadioErewan Zobacz posta
    Spokojnie, będzie pewnie nowa puszka na jesieni w 4/3. I to nie następca E420.
    [...]
    Z drugiej strony, w przeddzień premier kolejnych świętych graaaali pełnoklatkowców trudno się spodziewać ofensywy profi puszek Olympusa.
    Czyli pewnie cos pomiedzy ;p Jakas 530tka czy cos lepiej? ;>
    Alicja & E-330/14-45/40-150/FL50R & D7000/18-200/70-200f2.8/50f1.4
    My life is brilliant (-: But it's time to face the truth... Umiesz liczyć? Licz na siebie.

Banned Zwycięzca OlyRulez Awatar RadioErewan
    Mieszka w
    Łódź/Warszawa
    Siła reputacji
    40
    Moja galeria
    Próbuje sobie właśnie wyobrazić sobie jak wygląda kompakt z przyczepionym 14-54 czy też większym obiektywem... I wydaje mi się, że lepiej będzie podczepić dedykowane obiektywy.
    Jakiś czas temu aparat cyfrowy zbudowany "wokół" obiektywu, to nie było nic dziwnego.
    http://i1.ebayimg.com/03/c/03/03/d8/13_7.JPG

Pozdrawiam
    Radosław "Radio Erewan" Przybył
    http://www.fototv.pl Pierwsza w Polsce Internetowa telewizja o fotografii
    * Nigdy nie próbuj przekonywać ludzi, którzy wiedzą, że mają rację. ~Leto

qbic
    Gość

Ja już mam namiastkę E-400 + ZD 7-14....