Strona 8 z 11 PierwszyPierwszy ... 678910 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 103

Wątek: Canon EOS450D

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar lessie
    Mieszka w
    wrocław
    Siła reputacji
    32
    Moja galeria
    ale tu nikt nie generalizuje i pisze źle o tym co jest złe a dobrze otym co jest dobre.
    O Canonie sam mogę powiedzieć że ma ekstra matrycę i szybkość działania, niezłą rozpiętość tonalną. Ale ma drogie szkła, nie ma sprawnego czyściołka matrycy, gorsze kolorki, i słabsze materiały z jakich jest wykonany...
    Ja akurat jestem z tych, którym zdarza się focić w dużym deszczu, na pustyni, plaży itd...często zmieniałem szkła i wolałbym się nie bujać po serwisach lub sam czyścić grubymi paluchami bebechy sprzętu...

a co do szkieł:
    50-200 olka można mieć za niecałe 3 klocki
    70-200 jasniejsze Canona jest sporo droższe
    stabilizację od jakiegoś czasu Olek daje w body gratis..
    14-54 - tez nie znajdziesz odpowiednika w tej cenie...

Kiedyś bardzo chciałem mieć Canona i myślałem o rzuceniu E-systemu, potem uwodził mnie Nikon, pozostałem wierny Oli...
    Powiem szczerze że gdyby mnie było stać na top pro sprzęt to może skusiłbym się na którys z innych systemów...Ale też wcale nie wiem czy nie kupiłbym po prostu 7-14, 16-35, 35-100 i 90-250?

dinx6
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez zbychu
    Tak czytam te wasze posty i to takie jedno wielkie piep.....

Każdym aparatem da sięzrobić ładne zdjęcie, bo to wy je robicie a aparat je utrwala, po co ta wojna Olek lepszy od Canon? Kurna ludzie weżcie się do robienia fotek a nie pier... przepraszam.

zbychu
    Zbychu, byłoby lepiej, gdybyś wchodząc na to forum nie wszczynał tego typu dyskusji, tylko po prostu pokazał dobre zdjęcie. Lepiej dla fotografii, gorzej dla systemowych onanistów. Fakt, że na tym forum gloryfikuje się Olka wynika z jednej, proste przyczyny- to forum Olka, zrzeszające ludzi posiadających sprzęt Olka. Jak mniemam, spora ich część zna się na rzeczy i weszła w ten system świadomie, czyli mając więcej argumentów "za" niż "przeciw". Nie dziw się więc, że na konkretne pytania padają tu konkretne odpowiedzi. Wejdź na forum Canona i Nikona- to samo. Też Cię to dziwi?

Zgadzam się, każdym aparatem da się robić zdjęcia a ograniczeniem nie jest system, tylko fotograf i jego umiejętności. Dla kogoś Olek będzie lepszy od Canona mimo, że marketingowcy mówią inaczej. Spoko, po co się spinać z tego powodu. Każdy ma prawo chwalić swoje i kpić z cudzego. Bo... właściwie czemu nie?

| OlyJedi Awatar zibi1303
    Mieszka w
    Gdynia
    Siła reputacji
    29
    Moja galeria
    zbychu zbytnio dosłownie to odczytujesz. Tutaj akurat raczej to jest traktowane humorystycznie. Na naszym forum jest stosunkowo mało tzw. "wojen systemowych". Są żarty i żarciki. Popatrz sobie na form Canona albo nikona, tam to dopiero robi sie jazdę po Olku. Tu raczej nabijamy sie nie z marki a z ludzi, którzy gadają bzdury na temat 4/3 nie mając o nim zielonego pojęcia. Wszyscy podziwiają D3 za super jakość i klasę. Polityka firm nakierowana jest na kasę a nie na potrzeby klienta dlatego tylko duża konkurencja daje nam nadzieję na lepszy i tańszy sprzęt. Ja sie ciesze, że jest nowy 450D i nowe ALfy, bo to zmusi Olka do wypuszczenia nowych poprawionych jeszcze puszek i to szybko
    /*...................*/
    /* ...........................*/

Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    No własnie dokładnie tak jak mówicie, dzieki temu, że Olek rozbi dobre puszki, canon już w swojej C450 wprowadził dużo zmian. Jednym słowem każdy musi gonić za klientem tak to już jest

Nie ma co już o tym gadać, wszystko jest okey

pozdrawiam

Awatar wgerwat
    Mieszka w
    Chester UK
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria

video test canona 450d

Zapraszam do obejrzenia video testu canona 450d
    Link poprawiony

http://www.cameralabs.com/reviews/Ca...o_review.shtml
    http://www.dslruser.co.uk/dslrtv/index.php
    PS.Link działa, na tych stronach znajdziecie takze wiele interesujacych testow innych producentow min. Sony A-350.
    Ostatnio edytowane przez wgerwat ; 13.04.08 o 12:41 Powód: poprawa linku
    Przepraszam że żyje, to JUŻ się nie powtórzy ......

| OlyJedi Awatar MicSzu
    Mieszka w
    Wioska
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Niestety link nie działa Not Found

The requested URL /reviews/Canon_EOS_450D_Digital_Rebel_XSi/video_review.shtmll was not found on this server.
    Apache/2.0.52 (Red Hat) Server at www.cameralabs.com Port 80
    E-3,E-510;F8, ZD14-54,S30,ZD40-150,FL50,FL50R,FL36R... i co dalej ? ? ?

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    164
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez MicSzu Zobacz posta
    Niestety link nie działa Not Found

The requested URL /reviews/Canon_EOS_450D_Digital_Rebel_XSi/video_review.shtmll was not found on this server.
    Apache/2.0.52 (Red Hat) Server at www.cameralabs.com Port 80
    wykasuj ostatnie "l" z adresu
    Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.

piotrek204
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez lessie Zobacz posta
    a co do szkieł:
    50-200 olka można mieć za niecałe 3 klocki
    70-200 jasniejsze Canona jest sporo droższe
    stabilizację od jakiegoś czasu Olek daje w body gratis..
    Ja mam 70-200 4L IS i musze powiedziec ze super obiektyw, fakt ze 2.8IS kosztuje jakies 6tys.

Ale mam dwa pytania do praktykantow, piersze:
    czy 50-200 to pompka?
    a drugie to jak sobie stabilizacja w matrycy radzi na duzych ogniskowych, dla jakich ogniskowych jest podawana jej "wydajnosc".
    Tak sie ostatnio bawilem 70-200 i przy live view widac ze drgania w takim obiektywie maja duuuzo wieksza amplitude niz np przy 50. Zakres ruch matrycy jest ograniczony wiec wiekszy sens zaczyna miec stabilizacja w obiektywie.

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    164
    Moja galeria
    50-200 to nie pompka

Stabilizacja matrycy to min 4-5ev...

Cytat Zamieszczone przez piotrek204 Zobacz posta
    . Zakres ruch matrycy jest ograniczony wiec wiekszy sens zaczyna miec stabilizacja w obiektywie.
    <ironia>Taaa a w obiektywie może sobie skakać niewiadomo ile :P
    Bo wcale przez koło obrazowe ograniczone nie jest...</ironia>
    Ostatnio edytowane przez grizz ; 14.04.08 o 09:44 Powód: Automatyczne scalenie postów
    Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.

piotrek204
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez grizz Zobacz posta
    50-200 to nie pompka

Stabilizacja matrycy to min 4-5ev...
    Hmm, i 4-5EV niezaleznie od ogniskowej?