Strona 7 z 11 PierwszyPierwszy ... 56789 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 103

Wątek: Canon EOS450D

Marcin510
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez kowal73
    nie rozumiem po co w tym aparacie te wszystkie bajery LV odkurzacze itp które i tak zwykłemu użytkownikowi camona nie były i nie będą potrzebne (wyczytałem na ich forum)

Marcin510 żyjemy w wolnym kraju jeżeli tak kibicujesz canonowi to sprzedaj 510 jeśli faktycznie posiadasz i kup kilera aparatów na grzyba się katujesz tak fatalnym sprzętem. Nigdy nie podniecałem się puchami jeżeli po fotografujesz zrozumiesz ze jakość systemu tkwi w optyce a tutaj olympus nie ma czego się wstydzić
    kibicuje dobrym zdjeciom i dobrym aparatom, marka mnie juz nie interesuje
    daleki jestem od uwielbienia dla canona

mam oprocz 510 takze nikona d300

ale cieszyl bym sie jakby jakas firma, nawet jakas noname zrobila naprawde dobry sprzet w dobrej cenie kasujacy inne
    a jesli bylby to olympus to tym lepiej

dlatego z niecierpliwoscia czekam na nowego 5d, i z radoscia przyjalem newsa o 450d w koncu coraz wieksze mozliwosci fotograficzne sa dostepne dla kowalskiego po przystepnych cenach i dlatego tak mnie to cieszy, teraz konkurencja musi zrobic szybciej krok w przod
    a 5d juz i tak jest bardzo tani, rok temu kosztowal 15tys, dzis kosztuje tyle samo co d300
    a jutro bedzie jeszcze tanszy

nie jestem ordodoksyjnym milosnikiem zadnej marki, choc olympusa daze najwieksza sympatia
    lubie to co dobre
    a 510 to bardzo dobry aparat, ale beda i sa lepsze
    a kibicuje raczej olympusowi, zeby porzadnie canonowi odpowiedzial i nie zwiekszal dystansu

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar kowal73
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    141
    Moja galeria
    jestem starej daty dla mnie ważniejsze od zmieniających się co kwartał body jest optyka. Cieszy mnie rozwój branży jak i wysoko postawiona poprzeczka przez d3, ale nie dajmy się ogłupić marketingowemu bełkotowi i nie chwalmy dnia przed zachodem słońca poczekajmy na premierę

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Bigman
    No to żeby te dwa tematy pogodzić, ciekawe czy stabilizowany kit w 450D, utrzyma zaszczytne miano najgorszego obiektywu dodawanego do zestawów z jakimkolwiek aparatem
    Na dslgear.com jest test tego szkła: http://www.slrgear.com/reviews/showp...ct/1114/cat/11
    Moim zdaniem wypadł całkiem nieźle jak na tą klasę i cenę, szczególnie pod względem ostrości. Szkoda tylko, że nadal brak wewnętrznego ogniskowania.

| OlyJedi Awatar MicSzu
    Mieszka w
    Wioska
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez epicure
    Cytat Zamieszczone przez Bigman
    No to żeby te dwa tematy pogodzić, ciekawe czy stabilizowany kit w 450D, utrzyma zaszczytne miano najgorszego obiektywu dodawanego do zestawów z jakimkolwiek aparatem
    Na dslgear.com jest test tego szkła: http://www.slrgear.com/reviews/showp...ct/1114/cat/11
    Moim zdaniem wypadł całkiem nieźle jak na tą klasę i cenę, szczególnie pod względem ostrości. Szkoda tylko, że nadal brak wewnętrznego ogniskowania.
    Myślisz, że jest to inny obiektyw niż ten, który był do tej pory? moim zdaniem to ten sam tylko z IS chyba, że coś poprawił?
    E-3,E-510;F8, ZD14-54,S30,ZD40-150,FL50,FL50R,FL36R... i co dalej ? ? ?

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez MicSzu
    Myślisz, że jest to inny obiektyw niż ten, który był do tej pory?
    Sam możesz zobaczyć. Jakie znaczenie ma to, co myślę, skoro fakty widać gołym okiem .

Marcin510
    Gość
    napisane jest jasno
    iz jest lepsza rozdzielczosc i mniejsza aberacja od non IS, czyli od poprzedniej wersji

"
    The blur graph shows a remarkable improvement from the non-IS 18-5mm ƒ/3.5-5.6 lens; it's interesting to note the only real change (according to the specifications) between the two lenses is the addition of an aspherical lens to deal with the effects of chromatic aberration.
    "

dodali szklo asferyczne

wyglada na to iz obecne kity zarowno canona jak i nikona sa wyraznie lepsze od poprzednich

Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Tak czytam te wasze posty i to takie jedno wielkie piep.....

Każdym aparatem da sięzrobić ładne zdjęcie, bo to wy je robicie a aparat je utrwala, po co ta wojna Olek lepszy od Canon? Kurna ludzie weżcie się do robienia fotek a nie pier... przepraszam.

zbychu

| OlyJedi Awatar Don Pedro
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez zbychu
    Tak czytam te wasze posty i to takie jedno wielkie piep.....

Każdym aparatem da sięzrobić ładne zdjęcie, bo to wy je robicie a aparat je utrwala, po co ta wojna Olek lepszy od Canon? Kurna ludzie weżcie się do robienia fotek a nie pier... przepraszam.

zbychu
    No,no Zbychu, ostre wejście jak na pierwszy post, czyżbyś poczuł sie mentorem tego forum. Po pierwsze to dzień dobry i witam kolegę, po drugie to jest to forum , a więc miejsce gdzie każdy może wyrażać swoje opinie, czyli jak Ty to nazwałeś "pier...." Pozdrawiam.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar lessie
    Mieszka w
    wrocław
    Siła reputacji
    32
    Moja galeria
    zbychu a Ty masz pytonka małego czy jak?
    włazisz na forum i od razu z buta...

troll?

Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Witam

Chodzi o to, że bez przerwy toczy się walka typu ja mam najlepszy a inni są do niczego, więcej obiektywizmu Panowie. Nie można mówić, ze tylko Olek jest najlepszy a pozostali są do niczego. Każdy producent oferuje coś swoim klientom prawda? Oczywiście, że Olek daje wspaniały sprzęt za przyzwoitą kasę jednak nikt z was nie pisze, że aparaty canon czy Nikon są także dobre ale po zainwestowaniu w porządne szkła, fakt drogie ale to powiedział, że fotografioa bedzie tania. E510 jest bardzo dobrym sprzętem ma wszystko co amatorom potrzeba ale dla mnie nie ma akurat znaczenia, że jedno bosy jest bardziej plastikowe a drugie ma rękojesć z gumy. I to i to będzie z czasem jednym szajsem, dlaczego? Ponieważ plastikowa rekojesć się zetrze a guma odklei, chyba Ci co mają , mieli E1 to wiedzą o czym mówię. Ja aparatem nie rzucam dlatego obudowa mnie nie razie ani w Olu, Canonie czy NIkonie ale na pewno to nie jest pretekst by wybierać tylko Olka.

Szczerze powiem, iż Olympus zrobił bardzo dużo dla swoich klientów i polecam go każdemu kto chce mieć coś dobrego za rozsądne pieniądze ale na proszę nie mówcie, że model C450 jest do niczego, gdyż jak wiecie Canony z odpowiednimi szkłami firmy Canon potrafią pokazaćna co je stać, fakt szkła Canona są drogie, no cóż marka to marka, zresztącoś dobrego do Olka też kosztuje sporko.

Zawsze marzę o tym byśmy więcej się spotykali i wspólnie robili zdjęcia oraz pokazywali możliwości naszych sprzętów niż kłócili się i wyśmiewali z innych producentów, to jest taka nie ustanna walka.

A przecież może być przykro komuś kto przeczyta, że jego Olek to syf na stronie Canona czy Nikona, tu u Was czytam, że Canon to syf, a na stronie Nikona, przeczytacie, ze olek to syf, po co to wszystko?

pozdrawiam

Przepraszam za mocne wejście