Strona 6 z 11 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 103

Wątek: Canon EOS450D

| OlyJedi Awatar Dar-i-jush
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria
    Chyba mowa o poziomie 400D...

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar kowal73
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    141
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez epicure
    Cytat Zamieszczone przez kowal73
    ...jakość systemu tkwi w optyce a tutaj olympus nie ma czego się wstydzić
    A Canon ma się czego wstydzić?
    czytasz ze zrozumieniem czy tylko zaczepiasz? Czy napisałem coś o jakości szkieł Canaona nie! napisałem że olympus nie ma się czego wstydzić na polu optyki. Pyskówka że Canon zakiluje wszystkich rozbawiła mnie serdecznie. Z całym szacunkiem pożyjemy zobaczymy na dzisiaj d3 jest liderem

| OlyJedi Awatar Morlok
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez The z00m
    Cytat Zamieszczone przez Wesoły Miś
    Kitów do kitu?
    O których kitach kolega pisze? O EF 17-40/4 L USM ? Może o EF 24-105/4 L IS USM ? Pewnie o EF 24-70/2,8 L USM ?

Tak... kiepskie to obiektywy sprzedawane w zestawach kitowych
    Adresik sklepu gdzie dodają L-ki jako kity do body i to razem za 2k PLN poproszę

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria
    czytasz ze zrozumieniem czy tylko zaczepiasz? Czy napisałem coś o jakości szkieł Canaona nie! napisałem że olympus nie ma się czego wstydzić na polu optyki. Pyskówka że Canon zakiluje wszystkich rozbawiła mnie serdecznie. Z całym szacunkiem pożyjemy zobaczymy na dzisiaj d3 jest liderem
    Nie unoś się. To jest temat o Canonie, a Ty piszesz o szkłach Olympusa. Rozumiem, że ma to jakieś odniesienie do szkieł Canona, bo jeśli nie, to po co takie stwierdzenie w tym wątku?

The z00m
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez Pi-er17
    Cytat Zamieszczone przez The z00m
    Cytat Zamieszczone przez Wesoły Miś
    Kitów do kitu?
    O których kitach kolega pisze? O EF 17-40/4 L USM ? Może o EF 24-105/4 L IS USM ? Pewnie o EF 24-70/2,8 L USM ?

Tak... kiepskie to obiektywy sprzedawane w zestawach kitowych
    Adresik sklepu gdzie dodają L-ki jako kity do body i to razem za 2k PLN poproszę
    Wyraziłeś się o zestawach kitowych Canona ogólnie, bez konkretnych informacji jakiego segmentu zestawy bierzesz pod uwagę. Widać nie zdajesz sobie sprawy z tego, że wymienione przeze mnie eLki są przez Canona sprzedawane w zestawach kitowych między innymi z 40D i 5D. O czym dalej rozmawiać? Wskazać Ci sklepy sprzedające zestawy kitowe z eLkami? Poszukaj sobie sam leniu...

Epoka tanich obiektywów kitowych o solidnej budowie i względnie atrakcyjnym świetle w e-systemie skończyła się wraz z nadejściem plastikowych bagnetów i (nie sprawdzałem) soczewek. Świat się kolego zmienia. Jeszcze niecałe dwa lata temu podczas każdej wojenki systemowej e-systemowcy kpili i drwili z plastikowych bagnetów tanich kitów Canona i Nikona. Z czasem plastik zagościł i w e-systemie.

Mieszka w
    Zabrze
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Zgadza się że kitowy obiektyw do 5D( 24-105 L IS USM) jest niewątpliwie najlepszy z wszystkich obiektywów dołączanych do body, tylko właśnie z 5D istnieje problem bardzo dużej winiety, na szerokim kącie. Jak miałem 5D przez tydzień to się przeraziłem. Z 40D jest super, powinien to być kit właśnie do tego aparatu.

Pozdrawiam
    Canon 40D, Canon 7D, Olympus E-410, Olympus E-PM2

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    47
    Moja galeria
    Tacy się urodziliście czy musieliście chodzić do szkoły?

Wątek jest o 450D nie o 40D czy 5D albo obiektywach kitowych

Mieszka w
    Zabrze
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    No to żeby te dwa tematy pogodzić, ciekawe czy stabilizowany kit w 450D, utrzyma zaszczytne miano najgorszego obiektywu dodawanego do zestawów z jakimkolwiek aparatem

Pozdrawiam
    Canon 40D, Canon 7D, Olympus E-410, Olympus E-PM2

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Rafał Czarny
    Mieszka w
    Krakowie
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria
    Uważam, że ten C450D to fajny aparacik. A czy lepszy, czy gorszy od E510? Dla fotografującego różnice pomijalne. Za to dla tzw. sprzętowych onanistów - temat rzeka.
    gAlErIa czArNeGo
    oPoWiEm wAm o mArKu
    Pampalini, łowca stworzeń, wypier..lił się o korzeń.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    uhh przebrnelem przez te wszystkie posty.

tak naprawde wszystko wyjdzie na pólkach sklepowych. Osobiscie zauwazylem ze odkad canon przestal bawic sie w "zwrot kasy" a spuscil cene z 400d.. sprzedaz wzrosla ponad dwukrotnie...jako sprzedawca powiem ze wczesniej miale troche problemow sprzedac canona za 2200... teraz wystarczylo wyskoczyc z "magiczna" cena 1999 i nagle ludzie, bez zadnego doradzania, zbednego gadania...przychodza biora i tyle. Więc jestem zdania..że cena na półce sklepowiej robi wszystko i to od niej zależy sprzedaż.
    Co do 450d. jesli cena bedzie "umiarkowana" czyli kitowy zestaw nie bedzie kosztowac 3000... to moze i to sie sprzeda... za 3000 albo 3200zl raczej na polce bedzie mial ciezko. (duzo zalezy od jakosci nowego KIT-owego obiektywu) Wiadomo, ze niektorzy go wezma, bo nowy model i za 5 magicznych literek na korpusie i kozacki napis EOS Digital na pasku na szyje... . Patrzac na szkiełka dla fotoamatorow...ktorych nie stac na L-ki to jak dla mnie...canon ma sie czego wstydzic...