|popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
Az mnie rece swierzbia aby pogmerac z kolorem.
http://www.renderosity.com/mod/galle...ername=mirek54
I tak Was lubie
To był celowy zabieg: kastracji saturacji, tak myślę.
|popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
Dominującą miałem z uwagi na żółtą łunę - brunatno-zgniła zieleń. Będę się z nią kopał przy kolejnej obróbce.
Próby wywalenia tej dominanty kończyły mi się utratą poświaty na Mlecznej Drodze, lub utratą kontrastu na jej ciemnych polach. Puszczę to rawów ... jak skończę dziś przyjmować.
to była najczystsza noc od stycznia, smog-a wywiało skutecznie ciepłym wiatrem od Afryki.
E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro
Niebo jak zwykle niezwykle pięknie wyszło.
Ostatnie dwie partie niebieskich domków to jak w moim tekście - niebieskie.
Wiem, że piszesz wieczór, pochmurnie i tak to pewnie wyglądało...No prawie... Nasze monitory też są przecież różne.
Mimo wszystko ja bym ożywił nieco te zdjęcia, które są jakby lekko zasłonięte niebieskim "filtrem"
Jeden z kolegów napisał, że "zdjęcie niekoniecznie musi przedstawiać rzeczywistość". Ma całkowitą rację, bo może też przedstawiać interpretację rzeczywistości...
A ona była by wg. mnie ciekawsze w Twych zdjęciach.
Byłem, obejrzałem, skrytykowałem...![]()
Dzień bez uśmiechu - dzień stracony!
Wszystkim smętnym, nie mającym poczucia humoru, tudzież agresywnie reagującym na nasze wspaniałe i pogodne wpisy, zwane dalej oftopami - MÓWIĘ STANOWCZE NIE ! KRAKMAN - Uczestnik i Użytkownik czego się da..., nawet TWA![]()
Dzięki za uwagi, Zawsze wysłuchuję z uwagą raw a dokładniej DNG jest tutaj https://forum.olympusclub.pl/threads...C5%9Bli-chceta
---------- Post dodany o 12:01 ---------- Poprzedni post był o 11:58 ----------
Nie, unikam robienia zdjęć nocnych Olkiem.
E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro
Niestety ten DNG mi się nie otwiera .....![]()
Dzień bez uśmiechu - dzień stracony!
Wszystkim smętnym, nie mającym poczucia humoru, tudzież agresywnie reagującym na nasze wspaniałe i pogodne wpisy, zwane dalej oftopami - MÓWIĘ STANOWCZE NIE ! KRAKMAN - Uczestnik i Użytkownik czego się da..., nawet TWA![]()