Strona 269 z 422 PierwszyPierwszy ... 169219259267268269270271279319369 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2.681 do 2.690 z 4211

Wątek: obrazki apezeta

Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar And.N
    Siła reputacji
    270
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Saboor Zobacz posta
    Szczerze? Gdybyś nie zwrócił na to uwagi, pewnie by umknęło - teraz jest do poprawki, bo już za każdym razem
    oko ucieka do krawędzi.
    Akurat mnie takie rzeczy nie umykają. Często zwracałem uwagę helmuthowi na takie "kwiatki".
    Ale ok, rozumiem, że jest wszystko w porządku i to nie ma najmniejszego znaczenia.
    G1, G5 | 14-45 | mZD 40-150 | kilka M42 | Moje wątki:
    Foto-Różności ; Dymne Impresje ; Stary i Nowy Elbląg

Rozjemca - Super Mod Zwycięzca popRAWki
    Konto PREMIUM | OlyJedi
    Awatar Saboor
    Mieszka w
    Markach
    Siła reputacji
    287
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez andtor2 Zobacz posta
    Akurat mnie takie rzeczy nie umykają. Często zwracałem uwagę helmuthowi na takie "kwiatki".
    Ale ok, rozumiem, że jest wszystko w porządku i to nie ma najmniejszego znaczenia.
    Zawsze ma, jak tylko ktoś zauważy.
    |popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
    wątek kulinaria :::: bez prawdziwych potrzeb :::: wątek tutoriale
    wątek Photoshop :::: <-- Volter --> :::: wątek DITL

Moderator | OlyJedi Awatar apz
    Mieszka w
    Beskid Mały; Andrychów
    Siła reputacji
    338
    Moja galeria
    przycięta 3b
    Załączone miniatury Załączone miniatury Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	AP310382_DxO.jpg
Wyświetleń:	59
Rozmiar:	321,7 KB
ID:	164595  
    E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro

Mieszka w
    Beskid Mały; Andrychów
    Siła reputacji
    338
    Moja galeria
    Pierwsze jest co najwyżej dobre i co tam w prawym górnym rogu sie pojawiło ? Taki przypadek na który nie trzeba (wręcz nie wolno) zwracać uwagi ?
    edit.
    oczywiście trzeba najpierw powiększyć zdjęcie, do rozmiaru w jakim wstawił autor

to takie nic nie znaczące szczegóły i tak większość przyklaśnie jakie to super zdjęcie...
    Jest już przycięte, mój błąd.

Odrobina smogu, odrobina mgły i swiatło spoza horyzontu w kontrze, dały moim zdaniem ciekawą lewą połowę kadru. Prawa połowa w kontrze jest ponad zanieczyszczeniami i zakończona niby grzebieniem z drzew.
    Mam nadzieję,ze udało się mi pokazać te róznice klimatu na jednej fotografii.
    Pozdrawiam wszystkich oglądających.
    E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Bodzip
    Mieszka w
    Gorlice
    Siła reputacji
    476
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez apz Zobacz posta
    Jest już przycięte, mój błąd.

Odrobina smogu, odrobina mgły i swiatło spoza horyzontu w kontrze, dały moim zdaniem ciekawą lewą połowę kadru. Prawa połowa w kontrze jest ponad zanieczyszczeniami i zakończona niby grzebieniem z drzew.
    Za to po prawej stronie, na szczycie grzbietu i spadku na lewo widać światło przebijające się przez drzewa. Też nieczęsty widok, bo za dnia tego nie widać, po wschodzie ani tyle. I cóż - troszkę smogu tam jest.
    No i podtrzymuję - zdjęcie świetne.
    cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
    Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
    W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach ||Łowca spamerów||

Awatar kon
    Siła reputacji
    183
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez apz Zobacz posta
    Z zainteresowaniem to wszystko przeczytalem.

Animator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar helmuth
    Mieszka w
    Szczecin
    Siła reputacji
    350
    Moja galeria
    Często zwracałem uwagę helmuthowi na takie "kwiatki".
    Zawsze dobrze zwrócić uwagę na coś, czego nie zauważył autor.
    Nie rozumiem tylko po co te złośliwe komentarze?
    Taki przypadek na który nie trzeba (wręcz nie wolno) zwracać uwagi ?
    to takie nic nie znaczące szczegóły i tak większość przyklaśnie jakie to super zdjęcie...
    Jakaś osobista animozja?
    Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomy
    W moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.
    Główny Prostownik TWA

Mieszka w
    Beskid Mały; Andrychów
    Siła reputacji
    338
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez helmuth Zobacz posta
    Zawsze dobrze zwrócić uwagę na coś, czego nie zauważył autor.
    Nie rozumiem tylko po co te złośliwe komentarze?Jakaś osobista animozja?
    Wiesz ja też czasami przemawiam do andtora prostym serdecznym tekstem, szkoda tylko, że tenże ma problemy by się sam powstrzymać....

Heniu wrzuciłem do rawów apeaeta rawa o którym rozmawialiśmy. Tego od "pofałdowanej czasoprzestrzeni"

Poniżej fotka na którą liczyłem, niestety z powodu wszechpotęznych rozpierających się w przestrzeni drutów niesposób zrobić tę fotografię dobrą....
    Załączone miniatury Załączone miniatury Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	AP310407_DxO.jpg
Wyświetleń:	59
Rozmiar:	452,7 KB
ID:	164607  
    Ostatnio edytowane przez apz ; 1.01.16 o 21:43

+++ ZASŁUŻONY +++ Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar hades
    Mieszka w
    Dolny Śląsk
    Siła reputacji
    152
    Moja galeria
    Pierwsze jest co najwyżej dobre i co tam w prawym górnym rogu sie pojawiło ? Taki przypadek na który nie trzeba (wręcz nie wolno) zwracać uwagi ?
    Ależ wolno i nawet trzeba, ale przydałoby się mnie ironii, a więcej wyrozumiałości w zgłaszaniu błędów.

No w tym wypadku ten szczegół nie wpływa na ocenę całego kadru. Ja akurat skupiłem się na centrum kadru. Jest przyzwoity. Mógłbym mieć zastrzeżenia co do temperatury obrazu (jest odrobinę za ciepła, ale wiem jakie potrafią być zgubne dla automatyki WB poranki we mgle.

Mieszka w
    Beskid Mały; Andrychów
    Siła reputacji
    338
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez hades Zobacz posta
    No w tym wypadku ten szczegół nie wpływa na ocenę całego kadru. Ja akurat skupiłem się na centrum kadru. Jest przyzwoity. Mógłbym mieć zastrzeżenia co do temperatury obrazu (jest odrobinę za ciepła, ale wiem jakie potrafią być zgubne dla automatyki WB poranki we mgle.
    Mówisz za ciepło... Na wszystkich trzech zdjęciach ustawiłem na sztywno przy wywoływaniu temperaturę z pierwszego rawa. Cóżwięcej mogę zrobić dla zachowania kolorystyki właściwej?