G1, G5 | 14-45 | mZD 40-150 | kilka M42 | Moje wątki:
Foto-Różności ; Dymne Impresje ; Stary i Nowy Elbląg
Co tu taka cisza nastała
Zbyt trudne pytania, czy w ogóle nie warto odpowiadać...?
PS.
W pytaniu nr2: "Czy taka kolorystyka powinna być ?" miałem na myśli głównie bardzo niebieskie niebo, które wpłynęło na kolorystykę ścian (mooooże i tak było......, choć nie sądzę...)
246@365A;B
luminacja na kanale niebieskim +25
Ostatnio edytowane przez apz ; 31.08.16 o 22:03
E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro
Pozwoliłem sobie grzebnąć pierwszą fotkę.![]()
Mnie tam nie było, więc to tylko taka moja wizja.
W ogródku sąsiadki są ładne kwiatki.
Popieram Stopkę Krakmana !
LUBIĘ WYCHODZIĆ NA DWÓR, NA POLE MAM ZA DALEKO.
Mnie tam tez nie bylo i tez sobie pozwolilem.Zaznaczylem tylko na czerwono klosz do lampy.On na 99,999% jest bialy.Gdy zarowka jest w nim zapalona to juz inna para kaloszy.Moze byc troche brudny,to jednak pojdzie w szary bez zadnej dominaty.
Wyszlo mi tak gdy na nim sie wzorowalem aby uzyskac optymalny obraz bez zafarbuZałącznik 181570Moze byc tez tak ze mam lekki daltonizm,bo i lata swoje i ciegle w kolorach.Moze sie wypalam powoli.
http://www.renderosity.com/mod/galle...ername=mirek54
I tak Was lubie
No wlasnie Posprawdzalem sobie w kilku miejscach.Bede bronic Krakmana.I o ile w swiatlach jest wszystko wg mnie dobrze to w cieniach dominuje za mocno niebieski.Moze nie tyle dominuje co brakuje jego barw uzupelniajacych w kole barw.Gdy w cieniach dodamy te dwie barwy to on nie zniknie, jednak troche przestanie dominowac swoja samotnoscia.A i uzyskamy obraz taki Załącznik 181571Bardziej widoczny stanie sie obraz rzucany z odbitego oswietlonego normalnym cieplym swiatlem w pokoju(zarowka normalna -chyba)co w polaczeniu z zimnym ocienionym bialym da nam wyrazniejszy obraz na scianie
Oczywiscie jest to moj taki wywod,byc moze niepotrzebny wszak tam nie bylem i nie mierzylem barwy na planie
http://www.renderosity.com/mod/galle...ername=mirek54
I tak Was lubie
Dzięki. Przecież nie noszę w kieszeni kolorymetru, a stale coś mi z tymi barwami nie pasowało.
247@365. Północna strona nieba, rzadko widuję ją tak bardzo szczegółowo.
E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro
Znowu bez zgody właściciela wątku.
Zgasiłem światła w miasteczku ( dwudziesty stopień zasilania) i tak mi wyszło.
![]()
W ogródku sąsiadki są ładne kwiatki.
Popieram Stopkę Krakmana !
LUBIĘ WYCHODZIĆ NA DWÓR, NA POLE MAM ZA DALEKO.
248@365 +30 na zoltym i czerwonym.