Strona 69 z 72 PierwszyPierwszy ... 19596768697071 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 681 do 690 z 718

Wątek: M.Zuiko Digital 75mm f/1.8

Siła reputacji
    11
    Moja galeria
    Jak oceniacie to "szkło" pod zastosowanie na koncertach (jak pracuje pod światło?), na wydarzeniach kulturalnych?

---------- Post dodany o 23:49 ---------- Poprzedni post był o 23:45 ----------

A jak oceniacie to "szkło" pod zastosowanie na koncertach, wydarzeniach kulturalnych? (jak z praca pod światło?)

Cytat Zamieszczone przez apz Zobacz posta
    Sigma to sympatyczne szkło budżetowe, dla mnie, ale obrazek z 75, to mniód, malina....
    Nie znaczy to, ze Sigmą nie da się fotografować - https://www.flickr.com/photos/vftsai...igma60mmf28dn/
    IMO <700zł to śmieszna cena za tej jakości szkło.

| OlyJedi Awatar viruuss
    Mieszka w
    Gdańsk
    Siła reputacji
    231
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez cube007 Zobacz posta
    Nie znaczy to, ze Sigmą nie da się fotografować - https://www.flickr.com/photos/vftsai...igma60mmf28dn/
    IMO <700zł to śmieszna cena za tej jakości szkło.
    na allegro mozesz kupić "plesniaka" w cenie do 250 zł którym zrobisz takiej samej jakości zdjecia
    wiec idąc Twoim tokiem rozumowania po co przepłacać 700 zł ?
    Prawdziwy mężczyzna nie je miodu, tylko żuje pszczoły

| OlyJedi
    Mieszka w
    Wawa
    Siła reputacji
    292
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez viruuss Zobacz posta
    na allegro mozesz kupić "plesniaka" w cenie do 250 zł ... po co przepłacać 700 zł ?
    450 zł za AF to całkiem rozsądna cena
    W internecie nie szukam miłości i akceptacji. Te tematy załatwiam w realu. W internecie szukam partnerów do dyskusji.
    Aktualnie odpoczywam na autobanie.

| OlyJedi Awatar viruuss
    Mieszka w
    Gdańsk
    Siła reputacji
    231
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez fret Zobacz posta
    450 zł za AF to całkiem rozsądna cena
    czy ja wiem ? może tak, może nie ? osobiście mam rokkora 50/1,7 którego kupiłem za około 100 zł, do tego przejściówka z ebay za 2,5 USD- róznica w cenie robi się juz wieksza
    FP z tym szkłem w GX7 działa fantastycznie dlatego nie mam parcia na szkło z AF
    co nie zmienia faktu, ze gdybym miał wolne środki NBP na zakup olka 75, to nawet chwili bym sie nie zastanawiał
    Prawdziwy mężczyzna nie je miodu, tylko żuje pszczoły

Moderator | OlyJedi Awatar apz
    Mieszka w
    Beskid Mały; Andrychów
    Siła reputacji
    338
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez fret Zobacz posta
    Ok, ale z tego w żaden sposób mi nie wynika, że porównać się nie da Olek jest genialny, a Sigma tylko bardzo dobra. Cenę Sigma ma bardzo dobrą, Olek lekko kosmiczną. Jest wiele zastosowań w których Olek wygra, ale jeszcze więcej jest zastosowań w których ta różnica w jakości nie będzie widoczna lub nie będzie istotna dla fotografującego, a sporo biletów NBP zostanie w kieszeni. Po co przepłacać za obiektyw lepszy na papierze jeśli na zdjęciach nie będzie tego widać?
    Sigma 60 to najlepsza z "małych" Sigm. Bardzo sie mi podoba. mZD75 to natomiast szkieło marzenie.
    Osobiście czekam jeszcze na szkiełko 100-125 z f2,8 i bedę całkiem zadowolony. Dla mnie nie-portretowca 75 to trochę za krótko.
    E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro

Mieszka w
    Śląsk
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Czy któryś z posiadaczy 75-tki może powiedzieć czy hałas (klikanie) przysłony, w każdym trybie jest czymś normalnym w tym obiektywie?? Kupiłem z drugiej ręki i zaczynam się martwić.. Gdzieś w tym wątku wyczytałem kiedyś, ze to coś normalnego i był przywołąny nawet jakiś filmik z zachowaniem innej stałki. Zaskoczeniem dla mnie jest, że ów dźwięk jest jak dla mnie dosyć głośny

| OlyJedi
    Mieszka w
    Pruszków
    Siła reputacji
    27
    Moja galeria
    Masz na myśli domykanie się przysłony kierując obiektyw na jasne rzeczy? Tak to jest normalne i wyjątkowo głośne w porównaniu do innych obiektywów w m43. Trzeba wziąć pod uwagę, że listki przysłony są wyjątkowo duże jak na ten dość niewielkich rozmiarów system

Mieszka w
    Śląsk
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Dzięki, wiedziałem o co chodzi ale mylące były dla mnie komentarze napotkane na zagranicznych forach, gdzie jedni uważali to za normalkę w tym obiektywie, a drudzy już wysyłali do serwisu. Poza tym obiektyw ma w sobie coś "magicznego" i generuje fajne obrazki. Moje pierwsze próby 2 godzinki po odpakowaniu paczki (wcześniej nie mogłem)
    Załączone miniatury Załączone miniatury Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	160510_7.jpg
Wyświetleń:	158
Rozmiar:	2,08 MB
ID:	174221   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	160510_5[1].jpg
Wyświetleń:	173
Rozmiar:	6,68 MB
ID:	174222  
    Ostatnio edytowane przez denver47 ; 11.05.16 o 07:33

| OlyJedi Awatar waruga
    Mieszka w
    50 05,3 N 018 33,2 E
    Siła reputacji
    314
    Moja galeria
    Mimo glosnego przymykania przyslony, obiektyw ten jest super.

Swietne pierwsze foty. Czekamy na wiecej...
    Moja przygoda z morzem Kapitan I , II , V rejsu PBO