Opuszczamy gościnny Pekin, pociągiem, ze stacji BeijingNan. Zdjęcia ze smartfonu.
Koczujemy
Poczekalnia
Żółte numerki zejść na perony ginące w oddali, bodajże 23Na peron schodzi się bezposrednio przed przyjazdem pociągu, nie ma stania na peronach.
Superszybki chiński pociąg, druga klasa, pomimo prawie identycznego rozstawu szyn jak u nas mają zdecydowanie szersze wagony, w II klasie mieści się 5 foteli w rzędzie, u nas w Pendolino tylko 4. I zapewniam, fotele mają europejski rozmiarPo prostu mają większą skrajnię wagonów. Wszystkie fotele zawsze zwrócone sa w kierunku jazdy, odwracaja się po prostu
W każdym wagonie OBOWIĄZKOWY kranik z wrzątkiem, bo jak tu wybrać się w podróż bez chińskiej zupki czy czajnika z herbatą.
No i jedziemy, pozdrowienia dla Pindolino i PKP
Niektóre linie dochodzą do 350 km/h
Jechaliśmy, jechaliśmy, w 3.5 godziny jakieś 800 km. I przyjechalismy.
Hotel w Weifang - światowej stolicy latawców - w którym spędzimy kilka następnych dni.
The question is: What is a Mahna Mahna?
Muszę uwierzyć na słowo że to HOTEL. Tam nigdzie nic takiego nie pisze
Idzie się tam jakoś dogadać ? Wiem, że miliardy much mogą mieć rację, że gόwno jest najlepsze, ale miliardy mówiące po mandaryńsku mnie nie przekonują![]()
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
|popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
Obejrzałem od początku, ciekawe owszem ale strasznie dużo ludzi wszędzie .![]()
Dołączam się do zwiedzania. Zdjęcia ciekawe więc czekam na kolejne.
E30, E1. Obiektywy: 14-54, sigma 105 macro, 70-300, Samyang 8mm,TAIR-11A 2,8 135mm, Helios 58mm, Super Takumar 1,4 50mm, tokina 2,8 28mm, Lampa: Metz 48 Af - 1, FL36 R.
http://piotrlisek.manifo.com/ http://forum.olympusclub.pl/threads/...by.?highlight=
a propo tego zdjęcia - zastanawia mnie czy w jakimkolwiek miejscu mają ten znaczek
zdaje Ci się![]()
Żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi, bo nie jesteś SAM...
Życie jest zbyt krótkie by przejmować się porażkami..
gulasz się szlaja - za królikami, po górach, Kambodża'17, Kolumbia'18, Islandia'22