Strona 5 z 11 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 108

Wątek: Dość niespodziewany wyjazd do Państwa Środka czyli Romek sam w Chinach.

| OlyJedi Awatar romek1967
    Mieszka w
    Bytom
    Siła reputacji
    159
    Moja galeria
    Będąc w Pekinie nie da się nie zostać wywiezionym na Wielki Mur

Tradycyjnie, żadnych tłumów, środek tygodnia

Pamiętajcie, na Wielkim Murze "No Smo king!"

Zapierających dech w piersiach widoków nie będzie, nie podołałem, wlazłem tylko do połowy.

Nie wiem co gorsze, wchodzenie czy schodzenie, stopnie miejscami powyżej kolana.

Na koniec muru kawowa dygresyjka. Po zejściu w okolice kas biletowych moje bystre oczy dostrzegły napis COFEE! Pobiegłem co tchu, poprosiłem o COFEE i dostałem..... puszeczkę 0.25l Nescafe Przyznam że mowe mi odjęło na moment. W końcu spytałem czy mają HOT? Chinczyki uradowali się że moga pomóc białasowi i zaprowadzili mnie do wielgachnego gara z wrzątkiem w którym pływały takie same puszeczki Nescafe ale były HOT Z kawą ogólnie w Chinach jest problem, oni do nadal nie rozumieją o co kaman. W rejonach nawiedzanych turystycznie pojawiają się wprawdzie kawiarenki, jest nawet sieciówka Starbucks. Gdy zobaczyłem pierwszego Starbucksa pobiegłem co sił, zamówiłem American Cofee i dostałem kubek czarnej kawy ZIMNEJ . Mój błąd, nie poprosiłem o gorącą. W Pekinie w czasie festiwalu wracając z obiadu wstąpiliśmy większą grupą do napotkanego hotelu ponieważ moje bystre oko wypatrzyło ekspresy do kawy przez okno Większość zamówiła capuchino, ja i paru innych espresso. Kawa była doskonała. Rachunek który przyniósł kelner również Za capuchino 68RMB za espresso 55RMB. 1RMB=0.65PLN Smacznego

Ostatnio edytowane przez romek1967 ; 23.07.15 o 08:57
    The question is: What is a Mahna Mahna?

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar ahutta
    Mieszka w
    Bytom
    Siła reputacji
    209
    Moja galeria
    Na przedostatniej fotce to można pomyśleć, że zdjęcie zrobione na rollercoasterze
    Ale jak tam ich ciągle tyle łazi po tym murze (gdzie nie spojrzeć tłum), to ciekawe czy na potrzeby filmów wywożą ekipę na jakiś zamknięty dla turystów odcinek, czy wywalają plebs i wpuszczają filmowców?
    The question is, who cares?

| OlyJedi Awatar rados
    Mieszka w
    W-wa
    Siła reputacji
    103
    Moja galeria
    Lepiej żeby nie nauczyli się pić kawy,bo jak się nauczą to popyt tak wzrośnie, że te Kolumbie i inne Boliwie nie wyrobią i będziesz miał W Polsce takie ceny jak W Chinach

Mieszka w
    Bytom
    Siła reputacji
    159
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez ahutta Zobacz posta
    Na przedostatniej fotce to można pomyśleć, że zdjęcie zrobione na rollercoasterze
    Ale jak tam ich ciągle tyle łazi po tym murze (gdzie nie spojrzeć tłum), to ciekawe czy na potrzeby filmów wywożą ekipę na jakiś zamknięty dla turystów odcinek, czy wywalają plebs i wpuszczają filmowców?
    Mur ma coś koło 8000 km więc chyba znajdą kawałek bez tłumów.
    Od bramy wejściowej można było iść w dwóch kierunkach, zauważ że oblegany był tylko jeden z nich, podobno były tam lepsze widoki z góry.

---------- Post dodany o 09:27 ---------- Poprzedni post był o 09:26 ----------

Cytat Zamieszczone przez rados Zobacz posta
    Lepiej żeby nie nauczyli się pić kawy,bo jak się nauczą to popyt tak wzrośnie, że te Kolumbie i inne Boliwie nie wyrobią i będziesz miał W Polsce takie ceny jak W Chinach
    Myślisz że nie stać ich na własne uprawy?
    Ostatnio edytowane przez romek1967 ; 23.07.15 o 09:33

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Bodzip
    Mieszka w
    Gorlice
    Siła reputacji
    476
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez romek1967 Zobacz posta

Na koniec muru kawowa dygresyjka. Po zejściu w okolice kas biletowych moje bystre oczy dostrzegły napis COFEE! Pobiegłem co tchu, poprosiłem o COFEE i dostałem..... puszeczkę 0.25l Nescafe Przyznam że mowe mi odjęło na moment. W końcu spytałem czy mają HOT? Chinczyki uradowali się że moga pomóc białasowi i zaprowadzili mnie do wielgachnego gara z wrzątkiem w którym pływały takie same puszeczki Nescafe ale były HOT Z kawą ogólnie w Chinach jest problem, oni do nadal nie rozumieją o co kaman. W rejonach nawiedzanych turystycznie pojawiają się wprawdzie kawiarenki, jest nawet sieciówka Starbucks. Gdy zobaczyłem pierwszego Starbucksa pobiegłem co sił, zamówiłem American Cofee i dostałem kubek czarnej kawy ZIMNEJ . Mój błąd, nie poprosiłem o gorącą. W Pekinie w czasie festiwalu wracając z obiadu wstąpiliśmy większą grupą do napotkanego hotelu ponieważ moje bystre oko wypatrzyło ekspresy do kawy przez okno Większość zamówiła capuchino, ja i paru innych espresso. Kawa była doskonała. Rachunek który przyniósł kelner również Za capuchino 68RMB za espresso 55RMB. 1RMB=0.65PLN Smacznego
    Tak czytam ten tekst i wydzielam z siebie dźwięki psa Huckleberry, taki szalony chichot
    A wracając do muru, gdzieś miesiąc temu chyba na Gallileo mówili, że z muru zostało tylko 12 %. Reszta się rozsypała. I wcale im nie zależy na odtworzeniu. Mają sobie swój odrestaurowany kawałek, którego kasę koszą.
    Słyszałem też, że jak VIP przyjedzie, to plebs pogonią aby ONI mogli podziwiać
    cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
    Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
    W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach ||Łowca spamerów||

Mieszka w
    Bytom
    Siła reputacji
    159
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Bodzip Zobacz posta
    A wracając do muru, gdzieś miesiąc temu chyba na Gallileo mówili, że z muru zostało tylko 12 %. Reszta się rozsypała. I wcale im nie zależy na odtworzeniu. Mają sobie swój odrestaurowany kawałek, którego kasę koszą.
    Słyszałem że w okolicy Pekinu są dwa miejsca do zwiedzania Muru, bardziej i mniej oblegane. Niestety nie wiem na które nas zawieźli
    Słyszałem też, że jak VIP przyjedzie, to plebs pogonią aby ONI mogli podziwiać
    Oj, a gdzie tak nie robią

| OlyJedi Awatar rados
    Mieszka w
    W-wa
    Siła reputacji
    103
    Moja galeria

---------- Post dodany o 09:27 ---------- Poprzedni post był o 09:26 ----------

Myślisz że nie stać ich na własne uprawy?
    Pewnie, że stać, ale i tak będą importować. A nas już nie będzie stać.

Mieszka w
    Gorlice
    Siła reputacji
    476
    Moja galeria
    Słyszałem że w okolicy Pekinu są dwa miejsca do zwiedzania Muru, bardziej i mniej oblegane. Niestety nie wiem na które nas zawieźli
    Na mniej oblegane
    Nim miliard Chińczyków zwiedzi mur to miną dwa wieki... w międzyczasie narodzą się ich kolejne miliardy
    Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego

Mieszka w
    Bytom
    Siła reputacji
    159
    Moja galeria
    Zanim opuścimy Pekin trochę fotek z okna autokaru. Pogladowo, jak wygląda chińskie miasto.

Mieszka w
    Gorlice
    Siła reputacji
    476
    Moja galeria
    Widzę, że ruch prawostronny ? Bo w Hong Kongu to tak jak Brytowie...