Fajnie się wątek rozwinął i super się z Tobą zwiedzatym bardziej, że zawsze marzyłem aby zobaczyć to na własne oczy. Wątpię jednak by to było mi dane.
OM-D E-M5 I/II + kilka słoików. Łowię nimi oblechy.
Kiedy wychodzę w góry wracam do domu; Co masz zrobić jutro zrób pojutrze będziesz mieć dwa dni wolnego.
Szwarc, mydło i powidło || Z Tater ||Bieszczady || Słowacja
Niestety to prawda, Japonia nie należy do tanich. Nie wiem ile zarabiają Japończycy ale w wagonach klasy pierwszej za dużo ich nie podróżuje. Gdyby nie JRP, który kupiliśmy jeszcze w Polsce nie byłoby możliwości zwiedzenia tylu miejsc w tak krótkim czasie... (Przypomnę, JRP daje nieograniczone możliwości podróżowania po Japonii środkami lokomocji z logo JR za rozsądną polską cenę). Najdroższe jest podróżowanie, potem zakwaterowanie i na końcu wyżywienie. Stosunkowo tanio jest kupowanie różnych rzeczy z automatów (wszechobecnych, nawet w shinkansenie jest możliwość kupienia w automacie!).
---------- Post dodany o 20:21 ---------- Poprzedni post był o 20:19 ----------
Nie rezygnuj, jeszcze parę lat temu nie myślałem o wyjeździe do Japonii w ogóle, teraz byliśmy tam po raz trzeci. Mam nadzieję, że nie ostatni.
Ostatnio edytowane przez kamil_andrzej ; 19.04.15 o 20:31
E5 + parę standardowych drobiazgów...
Każdy z nas stworzony jest do tego, co robi ...
moje podróże | moje spotkania z Kanarami ... | samoloty, samoloty, samoloty ... | mój profil | Japonia w obiektywie Gaijina
Pooglądałem,poczytałem i nie wiem jakim cudem ominąłem ten wątek.Jest super
moje podróże | moje spotkania z Kanarami ... | samoloty, samoloty, samoloty ... | mój profil | Japonia w obiektywie Gaijina
Poniżej przykładowe automaty z ulic w Japonii ... Automaty przyjmują banknoty (maksymalna wartość nominału 1000 jenów) i wydają resztę! Żeby kupić w automacie papierosy trzeba mieć specjalny papier potwierdzający wiek (turyści z braku takiego zaświadczenia kupują papierosy tylko w sklepach; jest ogólnonarodowy trend do walki z paleniem na ulicach).
58. Prosty automat z Kyoto sprzedający napoje
![]()
59. Automat z defibrylatorem (Kobe) tuż przy stacji kolejki
![]()
60. Kansai, tutaj można kupić kartę SIM działającą na terenie Japonii
61. Twarzą firmy BOSS sprzedającej w Japonii różne (dość dobre) napoje z automatów jest Tomy Lee Jones
![]()
Ostatnio edytowane przez kamil_andrzej ; 19.04.15 o 21:27
Tak "zaglądam" pod te automaty i ... Czy oni w ogóle nie "śmiecą" ?
Dzięki za ten wątek.
Świetnie się TO ogląda i czyta.
Pozdrawiam.