Żeby u nas tak dbali o porządek...
Żeby u nas tak dbali o porządek...
Nie wiem, jak rozwiązali to Japończycy. Wiem, że mimo wszystko rozmowy do Polski są i tak koszmarnie drogie. Nasze telefony trzyzakresowe działają tam bez problemu (zawsze można znaleźć jakąś sieć). Bardziej opłacalny jest skype, tym bardziej, że bezpłatnych, szybkich sieci wifi w Japonii nie brakuje. Bez problemu łączyłem się z siecią wifi w miejskim autobusie w Kyoto. Jest mnóstwo punktów dostępowych. Zaskoczeniem in minus był brak wifi w shinkansenach.
Pozdrawiam,
E5 + parę standardowych drobiazgów...
Każdy z nas stworzony jest do tego, co robi ...
moje podróże | moje spotkania z Kanarami ... | samoloty, samoloty, samoloty ... | mój profil | Japonia w obiektywie Gaijina
Bardzo dziękuję wszystkim za odwiedziny...
Dzisiaj cztery fotki z miejsca, o którym każdy na pewno słyszał - Hiroshima - 原爆ドームGenbaku Dōmu - Kopuła Bomby Atomowej - budynek pomnik. upamiętniający zrzucenie bomby atomowej. Niestety trafiliśmy na tak koszmarne warunki pogodowe (burza i oberwanie chmury), że z trudem (pomagając sobie wzajemnie w trzymaniu parasoli nad głową) zrobiliśmy parę ujęć. Byliśmy tak przemoczeni, że marzyliśmy o jakimkolwiek miejscu gdzie nie pada.
62. Od momentu ukończenia budowy (od 1915) roku pełnił funkcję centrum wystawowego. Zaprojektował go czeski architekt Jan Letzl... Po zrzuceniu bomby atomowej był jedynym budynkiem położonym w pobliżu epicentrum, jaki nie został zniszczony całkowicie. Został zabezpieczony w stanie jaki został po wybuchu. Wpisany na listę światowego dziedzictwa UNESCO. Budynek co trzy lata przechodzi gruntowną konserwację...
![]()
63.
64.
65. To zdjęcie z Muzeum Pokoju. Ta czerwona kula ma obrazować wielkość kuli ognia, która pojawiła się sekundę po wybuchu bomby (jak wiadomo około 600 metrów nad ziemią i około 150 metrów w bok od budynku)...
![]()
Ostatnio edytowane przez kamil_andrzej ; 20.04.15 o 15:42
moje podróże | moje spotkania z Kanarami ... | samoloty, samoloty, samoloty ... | mój profil | Japonia w obiektywie Gaijina
Takie dworce kolejowe i takie pociagi, marzenie....
Moja przygoda z morzem Kapitan I , II , V rejsu PBO
Interesujący wątek, świetne zdjęcia.
Zastanawiałem się, jak sobie poradzisz z pokazaniem kraju, w którym
nawet podane jedzenie barze sushi to dzieło sztuki. Wiesz co? Świetnie się ten wątek prezentuje!
|popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|