Strona 48 z 69 PierwszyPierwszy ... 38464748495058 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 471 do 480 z 689

Wątek: Nowy Panasonic LX100

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    180
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez tomtomek Zobacz posta
    Koledzy, czy znacie jakieś miejsce w kraju, gdzie można dokupić automatyczny dekielek DMW-LFAC1, o ten?:

Pozdrawiam
    Tomek

A kraju nie znam,ale na Amazon jest do kupienia http://www.amazon.de/dp/B00Q94MHAM/r...SIN=B00Q94MHAM
    Albo tu http://www.heise.de/preisvergleich/p...-a1208568.html
    Ostatnio edytowane przez Mirek54 ; 1.02.15 o 21:59

Jd
    Gość
    Na razie widziałem dostępny tylko na Dalekim Wschodzie. To samo z dedykowanym futerałem DMW-CLX100.

PS Tylko jak zdjąć ten pierścień z obiektywu na miejsce którego miałby trafić dekielek ?? Na razie nie mam pomysłu. Siedzi mocno a nie chciałbym coś popsuć przy okazji
    PPS O widzę ,że trafił już za Odrę ... Troche drogi w stosunku do ceny tego dla XZ-2 a konstrukcja prawie taka sama
    Ostatnio edytowane przez Jd ; 1.02.15 o 22:01

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    180
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Jasand Zobacz posta
    Na razie widziałem dostępny tylko na Dalekim Wschodzie. To samo z dedykowanym futerałem DMW-CLX100.
    Tez jest na amazon http://www.amazon.de/dp/B00NV5B9GA/r...SIN=B00NV5B9GA

http://www.amazon.com/Panasonic-DMW-.../dp/B00O2THRHO
    Ostatnio edytowane przez Mirek54 ; 1.02.15 o 22:07

| OlyJedi Awatar tomtomek
    Mieszka w
    Kalisz
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Dzięki Mirek, wprawdzie z przesyłką wychodzi równe 50 Euro, ale pewnie taniej nigdzie nie dostanę.

A tak przy okazji - porównywałem go dzisiaj z RX100III mojej żony i jednak z matrycy 20 Mpix można więcej wycisnąć. Pozmniejszałem te same kadry w Sony do rozdzielczości Panasonica i obrazki z Sony są bardziej szczegółowe. Balans bieli i pomiar światła działa tu i tu praktycznie idealnie. W Panasonicu można trochę więcej wyciągnąć z cieni, jedyna przewaga obrazka.
    Za to ergonomia, autofocus i wizjer zdecydowanie na plus w Panasonicu.

Pozdrawiam
    Tomek
    E-M1, RX100, 12-40, 45.

Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Jasand Zobacz posta
    PS Tylko jak zdjąć ten pierścień z obiektywu na miejsce którego miałby trafić dekielek ?? Na razie nie mam pomysłu. Siedzi mocno a nie chciałbym coś popsuć przy okazji
    Mocno odkręcić, jest na mocowaniu coś jakby bagnet obiektywu, wymaga mniej więcej 1/3 obrotu.

---------- Post dodany o 20:27 ---------- Poprzedni post był o 20:25 ----------

Tomek, LX100 pozwala na fotki z dużo mniejszą głębią ostrości niż RX100 mk.III

| OlyJedi Awatar tomtomek
    Mieszka w
    Kalisz
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Dekielek dojechał, działa bardzo fajnie i rewelacyjnie pasuje średnicą do reszty obiektywu. Oczywiście o filtrach trzeba zapomnieć.

PiterM i Ty tutaj? Twoje posty na Twoim forum nożowym natchnęły mnie do zakupu LX100...
    E-M1, RX100, 12-40, 45.

Jd
    Gość
    Pytanie za 100 pkt. W czym nosicie swoje LX100 lub Leic-e ???
    Oryginalny futerał to na dzisiaj pow. 500 zł Przydałby sie jakiś mały i zgrabny futerał za rozsądne pieniądze.

Jd
    Gość
    Wczoraj dotarł do mnie dekielek. Fajna rzecz. Jestem do takiego rozwiązania przyzwyczajony bo mam podobny do Olka XZ-2.
    W zwiazku z tym nasuwa mi sie refleksja jak "sprawnie " pracuje Panasonic Polska. Otóż takiego dekielka na dzisiaj nie uświadczysz w żadnycm polskim sklepie foto. Żeby było smieszniej na kartoniku w którym zapakowany był dekielek sa napisy miedzy innymi po polsku.

Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    A to ja po prostu trzy przykładowe...

1. zbliżenie na stal

2. Rysiek z "Marzanny" pod Nosalem

3. Plecak, góry, zamarznięty Czarny Staw...

tomtomek, ano ja tu już od lat... miałem E-420, E-520, GF-1, GX-1, G6. Także trochę tego przerobiłem. Swoją drogą świetnie wspominam E-520

A co do porównania z RX100 to wiadomo, każdemu narzędzie wg potrzeb. Do krajobrazu w dobrym świetle RX jest super, ale do portretu w pomieszczeniach to nie ma mawet startu. Do akcji też (AF!). Ja do krajobrazu mam Fuji X-T1 więc wybrałem coś, czym zawsze łatwo cyknę dzieciaki, każdą ich szkolną/przedszkolną imprezę, a także czym zawsze zrobię fajne fotki sprzętu taktyczno-outdoorowego w terenie. Tutaj D-Lux spisuje się doskonale! Do tego genialna guzikologia - pokrętłologia. No i ten wizjer...

| OlyJedi Awatar thorgal
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    PiterM, czy zdjecia z rawow czy z jpeg?