Strona 26 z 29 PierwszyPierwszy ... 162425262728 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 251 do 260 z 287

Wątek: Luźne gadki o konkursie Fotografia Miesiąca.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar aga_piet
    Mieszka w
    Tczew
    Siła reputacji
    204
    Moja galeria

Odp: Luźne gadki o konkursie Fotografia Miesiąca.

Cytat Zamieszczone przez maver1ck Zobacz posta
    PS. Chętnie bym zobaczył jakieś swoje zdjęcie w konkursie. Widać - osoby zgłaszające do moich zdjęć nigdy nie zajrzały.
    Gorzej jeśli zajrzały

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez bufetowa Zobacz posta
    @epicure, a dlaczego zakładasz, że osoby które (jak twierdzisz) olewają ten konkurs, nagle przestaną olewać bo mogą zgłaszać własne foty? Zaręczam Ci, że spora część nawet gdyby mogła, to by nie zgłaszała.
    Wystarczy, że tylko kilka z nich skorzysta z tej możliwości, a będziemy mieli kilkudziesięcioprocentowy wzrost frekwencji.
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

| OlyJedi Awatar maver1ck
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    37
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez bufetowa Zobacz posta
    Gorzej jeśli zajrzały
    Prawda

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar dzemski
    Mieszka w
    Lublin
    Siła reputacji
    123
    Moja galeria

za dużo tych zdjęć zostalo dodanych w ostatnim miesiącu. Zdziwiło mnie to mocno, zwłaszcza kiedy obejrzałem propozycje. Połowa się do niczego nie nadaje. Niektóre propozycje z mojego albumu także mnie zdziwiły, w życiu bym ich nie zgłosił do konkursu.

Sama ilość zdjęć dodawanych do galerii w ciągu miesiąca jest pewnie dość stała i ilość dobrych i gniotów także, więc dziwnie wygląda ten ostatni zestaw. Powiem szczerze, że jeszcze nie głosowałem i jak widzę ile tego jest to mnie jakoś tak wstrząsa i uciekam gdzie pieprz i wanilia

| OlyJedi Awatar CzaRmaX
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    152
    Moja galeria

Najlepiej zlikwidować galerię, zlikwidować konkursy i będzie spokój . W głowach Wam się poprzewracało od nadmiaru hehe
    Popraw stopkę, wg regulaminu powinna mieć max trzy wiersze. CIEKAWE JAK ZMIESZCZĘ TRZY WIERSZE ALE POSZUKAM. "A GDY JUŻ Z NAS OPADNIE": A gdy już z nas opadnie, łuska słów, i staniemy nadzy, w prawdzie, Co powie nam Bóg?; "BEZ DATY": Dojrzałość przychodzi, Zawsze nazbyt późno, Kiedy już powoli, Odchodzimy w tło; "ZWIERZĘTA": Ofiary naszej pychy, Pokarmy naszych głodów. HEHE UDAŁO SIĘ

barmichal76
    Gość

Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    Wolne żarty... W tym konkursie mogą wziąć udział tylko wybrani, którzy albo mają kumpli zgłaszających ich zdjęcia, albo przypadkiem ich zdjęcie znajdzie się tam, gdzie akurat ktoś z tej garstki aktywnych zgłaszających zajrzał i je zauważył. Poza tym udział w konkursie to użytkownik bierze wtedy, gdy jego zdjęcie trafi do oceny jury, a nie gdy zgłosi zdjęcie innej osoby. To nie on bierze udział w konkursie, tylko ta inna osoba właśnie. To, że "każdy może", to zwykłe pitolenie... Jak go nikt nie zgłosi, to nie może...

...Początkujący nawet nie wiedzą, że zostali "wciągnięci". To jedynie wspomniana wcześniej garstka osób wykorzystuje zdjęcie początkującego do swojej zabawy w swoim szczelnym gronie.
    Jakby dodać do regulaminu forum zapis, że rejestrujący się na forum przyjmuje do wiadomości, że wstawiane przez niego fotografie mogą brać udział w konkursie na FM, nowi uczestnicy by wiedzieli Już kiedyś pisałem, że można przyjąć założenie, że konkurs jest 3-etapowy: forumowicz zgłasza zdjęcie wrzucając je na forum; w drugim etapie, jury składające się ze wszystkich użytkowników wybiera określoną liczbę zdjęć i w trzecim etapie jury wybiera FM.

Jeszcze dwa zdania of FM i kategoriach tematycznych - dla mnie jest to czasem nieco niekomfortowe, że biorąc udział w dyskusji i ocenie pomijam pewnie świetne zdjęcia z kategorii, na której zupełnie się nie znam (np. portret). Ni w ząb nie wiem jak powinno być ustawione oświetlenie, nie zauważam czy skóra ma idealny odcień w każdym kawałeczku modelki/modela. Jeśli znajdzie się kilkoro jurorów nie znających się na zdjęciach danego rodzaju tak jak ja istnieje ryzyko, że pozostali nas nie przegłosują. Stąd uważam, że pomysł z kategoriami wcale nie jest od czapy. Można moim zdaniem rozważyć ewolucję konkursu w stronę hybrydy FM i OR. Zrobić jakieś kategorie (nie za dużo) dobrać jurorów do każdej z nich albo reaktywować OR i dołożyć oprócz głosowania użytkowników również ocenę jurorów.

Pozdr

Animator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar gulasz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    365
    Moja galeria

moim zdaniem kategorie o których tu wspomniano - to naprawdę fajny pomysł
    oczywiście może mieć minusy - bo pytanie czy znajdzie się wystarczająca ilość zdjęć zgłoszonych na daną kategorię..

no ale cóż - wiem jedno
    cokolwiek by tu nie wymyślono - i tak znajdzie się ktoś lub kilka ktosiów, którym i tak pomysł się nie spodoba i będą hejtować
    taka już polska mentalność - zawsze w grupie ludzi znajdzie się malkontent
    Żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi, bo nie jesteś SAM...
    Życie jest zbyt krótkie by przejmować się porażkami..

gulasz się szlaja - za królikami, po górach, Kambodża'17, Kolumbia'18, Islandia'22

OR | Honorowa wystawa Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar k@czy
    Mieszka w
    38° 59' 1.46" -94° 44' 16.274"
    Siła reputacji
    157
    Moja galeria

Kurde... a jakby tak zostawic wszystko tak jak jest...?
    Upierdliwiec Forumowy nr 4142 | OR + + + + | Zlotowicz:0 | Poprawka:0 | DITL ++ | Autoban+| Honorowa Wystawa+ | Oplacone Skladki TWA+++++++

Animator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar gulasz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    365
    Moja galeria

mi tam rybka
    ja i tak lubię ten konkurs
    Żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi, bo nie jesteś SAM...
    Życie jest zbyt krótkie by przejmować się porażkami..

gulasz się szlaja - za królikami, po górach, Kambodża'17, Kolumbia'18, Islandia'22

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar adambieg
    Mieszka w
    Miasto nad Brdą
    Siła reputacji
    110
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez k@czy Zobacz posta
    Kurde... a jakby tak zostawic wszystko tak jak jest...?
    Pewnie. Jest bosko